District 09: Noordoost-Vlaanderen

UITNODIGING LEDENWEBINAR DISTRICT Vlaanderen Oost en Vlaanderen West

Uw districtsbestuur nodigt u van harte uit voor onze (live) ledenwebinar op

Vrijdag 11 februari 2022 van 13.00 – 13.45 uur
Hier kunt u het webinar terugkijken
 
Programma
We blikken met u terug op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Daarnaast nemen wij u mee in de actualiteiten van de coöperatie en de holding. Ook kijken we alvast vooruit naar de fysieke bijeenkomsten die we naar verwachting op korte termijn weer kunnen organiseren.
Thema: ‘digitale ondersteuning op uw landbouwbedrijf’
Het tweede deel van de ledenwebinar staat in het teken van ‘gema…

lees meer ›
duurzame koeien

Webinar Beste Boerenmelkkoe van Vlaanderen

Vrijdagavond 17 december om 20.15 uur kan u de ontknoping van de beste boerenmelkkoe van Vlaanderen volgen via een live Webinar. Meldt u aan via deze link.
De beste boerenmelkkoe van Vlaanderen, pas aan de tweede editie toe, maar toch al een begrip. Misschien is het omdat deze wedstrijd zoveel anders is dan alle andere. Het is géén productiewedstrijd. Het is géén wedstrijd van de grootste, zwaarste of mooiste koe. Het is een wedstrijd die al deze elementen combineert en zo eigenlijk de koe definieert waar u als melkveehouder gelukkig van wordt: koeien die gezond en ge…

lees meer ›
duurzame koeien

Beste boerenmelkkoe van Vlaanderen: editie 2021-2022

Heeft u een bijzondere koe op stal? Eén die veel melk met goede gehalten produceert, een gezonde uier heeft en mede door een functioneel exterieur en goede gezondheid lang meegaat? Dan is deze dé koe uit uw stal om deel te nemen aan de verkiezing van de beste boerenmelkkoe van Vlaanderen, een initiatief van beide CRV-districten uit Vlaanderen. Staat de beste boerenmelkkoe van Vlaanderen bij u op stal?

Voor deze verkiezing zijn er drie categorieën: een categorie derde- en vierdekalfskoeien, een categorie vijfde- en zesdekalfs en een categorie vanaf zeven kalvingen. P…

lees meer ›

Brussels Livestock Show: inschrijven Belgisch witblauw voor het Belgisch Kampioenschap

Agribex 2021
Op donderdag 9 december heeft tijdens Agribex in Brussel de nationale prijskamp plaats voor het Belgisch witblauw ras. De organisatie is in handen van het Waalse Elevéo en CRV.

Vleesveehouders kunnen hun dieren via CRV inschrijven en dat voor vrijdag 29 oktober. Alle ingeschreven dieren dienen zowel aan de sanitaire voorwaarden als aan de voorwaarden van de organisatie te voldoen.

Op het programma staan volgende rubrieken:

stieren vanaf 15 maanden (geboren voor 10 september 2020). De stieren dienen daarbij vrij te zijn van acht erfelijke defect…

lees meer ›

Brussels Livestock Show: inschrijven holstein (melkvee) voor het Belgisch Kampioenschap

Agribex 2021
Op zaterdag 11 december heeft tijdens Agribex het Belgisch Kampioenschap Holstein Melkvee plaats.  Vanaf 10.40 uur zullen in paleis 1 zowel zwartbont als roodbont door elkaar gekeurd worden en dat in reeksen volgens leeftijd.  Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 10 november 2021.

Op het programma van deze nationale prijskamp staan rubrieken voor ongekalfde vaarzen van 6 tot 24 maanden, gekalfde vaarzen (gekalfd voor de leeftijd van 32 maanden), jonge koeien (minimum 2 maal gekalfd en tot de leeftijd van 5 jaar) en volwassen koeien vanaf 5 jaar.  Daar…

lees meer ›