District 09: Noordoost-Vlaanderen

Geslaagde districtsbijeenkomsten 2020

De afdelingen en het districtsbestuur van Noordoost-Vlaanderen kijken tevreden terug op de districtsbijeenkomsten die in februari werden gehouden. Op het programma stonden zowel melkvee- als vleesveebijeenkomsten.

Voor melkvee werden vijf bijeenkomsten georganiseerd, dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Opnieuw werden de meeste bijeenkomsten gecombineerd met een bedrijfsbezoek. Zo ontving de familie Buntinx in Stevoort ruim 60 bezoekers op het melkveebedrijf.

Freddy Buntinx dankt zijn hoge producties aan de intensieve begeleiding en ondersteuning in rantsoen, wa…

lees meer ›

Ledenraad benoemt en neemt afscheid

Alle nieuwe districtsbestuurders – alsook de districtsbestuurders die werden voorgedragen voor herbenoeming – zijn door de leden gekozen voor het districtsbestuur. Op de ledenraad van 12 maart zijn zij vervolgens benoemd in de ledenraad van de coöperatie CRV u.a. Voor het eerst kon er digitaal gestemd worden.

Voor het eerst dit jaar konden leden, naast het stemmen op papier, ook digitaal stemmen. De introductie van het digitaal stemmen is succesvol verlopen, omdat er nu ook buiten de districtsbijeenkomsten om gestemd kon worden. Het aantal stemmers was daardoor ruim…

lees meer ›
sterkoe flossie

Flossie heeft productie, exterieur, levensduur én fokkracht

Ze had al zeven lijsten met een gemiddelde lactatiewaarde van 106 afgesloten. En onlangs werd ze op bijna 10-jarige leeftijd door de stamboekinspecteur ingeschreven met 88 punten voor algemeen voorkomen, met 87 punten voor uier en 89 punten voor benen. Flossie ten Ruysschaert van de familie Mazereel uit Reninge is de vierde koe in Vlaanderen die het predicaat Sterkoe heeft mogen ontvangen.

‘Flossie valt in de stal niet direct op’, vertelt Geert Mazereel over de dochter van de stier Peinzer Boy. ‘Maar ze beschikt wel over een sterk frame, een prima uier en krachtig b…

lees meer ›

Op sterkoe Danone S Van het Natteveld zit geen sleet

‘Een koe die niet opvalt, nooit een dierenarts heeft gezien, altijd vlot drachtig is en van geen ouderdom weet.’ Met deze woorden prijst Filip Everaet zijn kersverse sterkoe Danone S van het Natteveld.
De dochter van de stier Baxter werd onlangs op bijna 11-jarige leeftijd ingeschreven met 88 punten voor zowel uier als beenwerk als algemeen voorkomen. En ze leverde al zeven lijsten af met lactatiewaarden van 115 en hoger. Hiermee voldoet ze ruimschoots aan de eisen voor het predicaat Sterkoe, dat sinds dit jaar in Vlaanderen wordt uitgereikt.
2 x 5 generaties
De gro…

lees meer ›

Uitnodiging Noordoost-Vlaanderen

Welkom op onze districtsbijeenkomsten! Graag blikken wij met u terug op het afgelopen jaar en praten we u bij over de actualiteiten.

Data & locaties melkvee 

Vr. 24 januari, 10.45 uur
De Chalet, Hulststraat 62, 2500 Lier

Bedrijfsbezoek: Goossens Paul, Vinkenstraat 26, 2500 Lier

Ma. 3 februari, 10.30 uur
Domein De Putten, Houtum 51, 2460 Kasterlee

Di. 4 februari, 11.00 uur
Zaal Steborg, Broekstraat 1, 3512 Stevoort

Bedrijfsbezoek: Buntinx Freddy, Fikkeplas 23, 3512 Stevoort

Di. 11 februari, 10.45 uur
De Herthoeve,…

lees meer ›