District 09: Noordoost-Vlaanderen

sterkoe flossie

Flossie heeft productie, exterieur, levensduur én fokkracht

Ze had al zeven lijsten met een gemiddelde lactatiewaarde van 106 afgesloten. En onlangs werd ze op bijna 10-jarige leeftijd door de stamboekinspecteur ingeschreven met 88 punten voor algemeen voorkomen, met 87 punten voor uier en 89 punten voor benen. Flossie ten Ruysschaert van de familie Mazereel uit Reninge is de vierde koe in Vlaanderen die het predicaat Sterkoe heeft mogen ontvangen.

‘Flossie valt in de stal niet direct op’, vertelt Geert Mazereel over de dochter van de stier Peinzer Boy. ‘Maar ze beschikt wel over een sterk frame, een prima uier en krachtig b…

lees meer ›

Op sterkoe Danone S Van het Natteveld zit geen sleet

‘Een koe die niet opvalt, nooit een dierenarts heeft gezien, altijd vlot drachtig is en van geen ouderdom weet.’ Met deze woorden prijst Filip Everaet zijn kersverse sterkoe Danone S van het Natteveld.
De dochter van de stier Baxter werd onlangs op bijna 11-jarige leeftijd ingeschreven met 88 punten voor zowel uier als beenwerk als algemeen voorkomen. En ze leverde al zeven lijsten af met lactatiewaarden van 115 en hoger. Hiermee voldoet ze ruimschoots aan de eisen voor het predicaat Sterkoe, dat sinds dit jaar in Vlaanderen wordt uitgereikt.

2 x 5 generaties

De…

lees meer ›

Uitnodiging Noordoost-Vlaanderen

Welkom op onze districtsbijeenkomsten! Graag blikken wij met u terug op het afgelopen jaar en praten we u bij over de actualiteiten.

Data & locaties melkvee 

Vr. 24 januari, 10.45 uur
De Chalet, Hulststraat 62, 2500 Lier

Bedrijfsbezoek: Goossens Paul, Vinkenstraat 26, 2500 Lier

Ma. 3 februari, 10.30 uur
Domein De Putten, Houtum 51, 2460 Kasterlee

Di. 4 februari, 11.00 uur
Zaal Steborg, Broekstraat 1, 3512 Stevoort

Bedrijfsbezoek: Buntinx Freddy, Fikkeplas 23, 3512 Stevoort

Di. 11 februari, 10.45 uur
De Herthoeve,…

lees meer ›

Districtsbestuur stelt kandidaten aan u voor …

In de maanden januari en februari zijn er weer verkiezingen voor het districtsbestuur. Enerzijds betreft het bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden. Anderzijds betreft het herbenoemingen. In dit bericht stelt het districtsbestuur een kandidaat aan u voor.

Zoals gebruikelijk zijn in de maanden januari en februari de verkiezingen voor het districtsbestuur. Het betreft bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden, maar ook bestuurders die worden voorgedragen voor een herbenoeming. Bij een herbenoeming heeft voorafgaand …

lees meer ›

Carlota eerste sterkoe in Vlaanderen

De koe Carlota van Stijn en Luc Peeters uit Nijlen is de eerste koe van Vlaanderen met het predicaat Sterkoe. Ze produceerde in haar leven in acht lactaties ruim 100.000 kilo melk met 3,94% vet en 3,44% eiwit met een gemiddelde lactatiewaarde van 114. Binnenkort kalft de 10-jarige dochter van Baxter voor de negende keer af. Opvallend is dat ze in haar achtste lactatie nog consequent een celgetal van ruim onder de 30 liet aantekenen.

Op acht oktober werd Carlota door de stamboekinspecteur herkeurd en ingeschreven met 87 punten voor algemeen voorkomen, waaronder 85 p…

lees meer ›