Kijk op Keuren; een duidelijke handleiding voor de liefhebber

categorie Coöperatie
28
okt
2020
0
Reacties

Lees hier alle informatie over het instructieboekje Kijk op Keuren welke digitaal beschikbaar is. Het is dé ‘handleiding voor het beoordelen, toiletteren en voorbrengen van melkvee.

Er mag dan veel veranderd zijn; kijken naar koeien blijft leuk. Was het vroeger de enige manier om de kwaliteit van een koe in te schatten, tegenwoordig gebeurt dat ook via data. Het doel is nog altijd de kwaliteit inschatten en de beste dieren onderscheiden.

Om koeien te blijven verbeteren is het oog van de meester onmisbaar. Goede en mindere punten van koeien herkennen en die helder benoemen vergt training. Hiervoor zijn keuringen en veebeoordelingswedstrijden belangrijk.

Inzicht

Samen naar koeien kijken is niet alleen leuk, benoemen wat je ziet en hierover discussiëren geeft ook inzicht. Dat inzicht is van belang voor juryleden en stamboekinspecteurs, maar vooral voor veehouders die iedere dag tussen hun koeien staan. Zij hebben dagelijks te maken met die goede en mindere punten van hun dieren. Het verschil tussen veestapels wordt bepaald door goed te kijken en op details te letten.

Keuringen

Keuringen hebben niet alleen als doel de beste dieren voor de fokkerij te selecteren. Ze hebben ook een sociale functie, brengen mensen bij elkaar en de mooiste dieren worden aan elkaar en de buitenwereld gepresenteerd. In tijden dat positieve pr voor de rundveehouderij belangrijker is dan ooit, is een goede presentatie van de dieren essentieel. In de handleiding Kijk op Keuren worden de belangrijke punten in het beoordelen en presenteren van rundvee helder weergegeven.

CRV hoopt dat ‘Kijk op Keuren’ aanmoedigt te leren kijken naar onze koeien, ze mooi te presenteren en er samen van te genieten.

Klik hier voor de handleiding “Kijk op Keuren’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *