District 09 Vlaanderen-oost

CRV-event Belgisch witblauw Agriflanders 2023

Vrijdag 13 januari 2023 hoogdag voor vleesveefokkers
Met prijskampen voor Blonde d’Aquitaine en Belgisch witblauw staat er tijdens Agriflanders op vrijdag heel wat op de agenda. Staan de kampioenen van Agriflanders 2023 bij u op de stal? Schrijf dat tijdig in!
Voor de keuring Belgisch witblauw vindt u alle nodig documenten via volgende linken: Deelnamevoorwaarden en reglement, Inschrijvingsformulier en sanitaire voorwaarden Agriflanders 2023.

Inschrijven kan tot uiterlijk 2 december 2023 via prijskampen.be@crv4all.com.

lees meer ›

CRV-event Melkvee Agriflanders 2023

Wie kroont zich tot kampioen Agriflanders 2023?

Op donderdag 12 januari 2023 heeft tijdens Agriflanders het CRV-event melkvee plaats. Deze elitekeuring wordt zowel voor rood- als zwartbont georganiseerd met aparte prijskampen.
 

Voldoet u met uw dieren aan de inschrijvingsvoorwaarden voor de prijskamp (inschrijvingsvoorwaarden 2023), schrijf uw dieren dan in en dit ten laatste tegen vrijdag 2 december 2022. Inschrijvingen worden gestuurd naar prijskampen.be@crv4all.com. U dient hiervoor het inschrijvingsformulier (pdf of excel) te gebruiken en te onderteken…

lees meer ›

Gertje brengt hulde aan overleden eigenaar

Gertje rondde onlangs de kaap van 100.000 kg melk. De fraaie Improverdochter werd eerder ook al sterkoe. Een bijzondere kroon op het werk van eigenaar en fokker Nico Van Den Bulcke uit Zingem (Oost-Vlaanderen), maar helaas wel met een donker randje. Nico, naast veehouder ook 34 jaar lang monsternemer bij CRV, overleed namelijk op 20 april. Zijn passie voor de veehouderij en vakmanschap dreven Gertje naar deze bijzondere prestatie. Echtgenote Ria bouwt nu samen met hun 3 kinderen Kenneth, Miguel en Sarah verder aan de toekomst van het bedrijf en zetten het levenswerk va…

lees meer ›

Jongerenavond Avelgem: terugblik

De jongerenavonden van CRV: leerzaam programma, interessant bedrijfsbezoek en bovenal plezant!

Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden: een impressie van de jongerenavond in Avelgem.

Alle aandacht voor Filip Tilleman die rantsoenen voor vleesvee bespreekt. Het thema van de avond was alternatieve eiwitgewassen in het rantsoen.

De aardappelloods doet dienst als ontvangst- en vergaderruimte.

Eerst een korte inleiding door Geert Demasure in de zaal,

Daarna een bezoek aan de stallen.

De kalveren in groepshuisvesting met kalverdrinkau…

lees meer ›

Young CRV: ‘Duurmelken of korte tussenkalftijd?’ Jongerenbijeenkomsten

Hoe belangrijk is tussenkalftijd? Is duurmelken de toekomst of blijven we voor zo kort mogelijk gaan. Argumenten zijn er – langs beide kanten – in overvloed te vinden. Maar op wat zijn ze gebaseerd? Het bestuur van Young CRV vond het tijd voor het echte werk en gaat op zoek naar argumenten die hout snijden. Eline Burgers (foto), verbonden aan Wageningen Universiteit, beet zich al enige tijd vast in dit onderwerp en toont tal van inzichten omtrent dit onderwerp.
Naar goede traditie combineren we dit onderwerp met een interessant bedrijfsbezoek. Op donderdag 31 maart be…

lees meer ›