District 09 Vlaanderen-oost

Agribex: Nationale prijskamp Holstein 9 december 2023

Agribex heeft plaats van 6 tot 10 december in de expohallen te Brussel. Op zaterdag 9 december heeft de nationale prijskamp voor melkvee, Holstein, plaats. Daarnaast is er ook een nationale wedstrijd ‘showmanship’ voor jongeren tot en met 20 jaar. In de documenten hieronder vindt u alle informatie voor deelname en om in te schrijven. U kan inschrijven tot 3 november via prijskampen.be@crv4all.com.

Programma
Deelnamevoorwaarden
Sanitaire voorwaarden
Inschrijvingsformulier prijskamp
Inschrijvingsformulier showmanship

lees meer ›

Agribex: nationale prijskamp Belgisch witblauw 7 december 2023

Agribex heeft dit jaar plaats van 6 tot 10 december. Op donderdag 7 december vindt de nationale prijskamp Belgisch witblauw plaats. U kan hiervoor inschrijven tot uiterlijk 25 oktober via prijskampen.be@crv4all.com. De nodige documenten zijn hieronder beschikbaar:

Deelnamevoorwaarden
Sanitaire voorwaarden
Inschrijvingsformulier
Document ontvangstbevestiging reglement

 

lees meer ›

Sanitaire regelgeving bij prijskamp

De nieuwe wetgeving over IBR heeft tot aangepaste deelnamevoorwaarden voor prijskampen en beurzen geleid. Zo is er de regel dat geen dieren aankocht mogen zijn in de 30 dagen voor de prijskamp en dat voor eerder aangekochte dieren het aankoopprotocol dient afgerond te zijn. Daarnaast introduceert DGZ ook het ‘getuigschrift verzamelingen’ dat prijskamporganisaties en collega-deelnemers de borging biedt dat de ingeschreven dieren en bedrijf aan de deelnamevoorwaarden voldoen.

Onlangs werd een webinar georganiseerd waarbij dit haarfijn uit de doeken werd gedaan. Ook we…

lees meer ›

Young CRV vleesvee: Kalveropfok

Goed begonnen is half gewonnen
 

Young CRV organiseert binnenkort jongerenavonden in het teken van jongveeopfok. Een goede start van het kalf beïnvloedt sterk de latere prestaties. Biestverstrekking, huisvesting, spenen,… we kennen de cruciale punten, maar hoe zit dat ook alweer? Bovendien zijn de inzichten en normen nu anders dan een aantal jaar terug. Geert Hoflack is dé deskundige als het gaat over opfok en staat met jullie stil bij de belangrijkste aspecten rondom kalveropfok.

 

Deze vergadering wordt gecombineerd met een bedrijfsbezoek. De fami…

lees meer ›

CRV-event Belgisch witblauw Agriflanders 2023

Vrijdag 13 januari 2023 hoogdag voor vleesveefokkers
Met prijskampen voor Blonde d’Aquitaine en Belgisch witblauw staat er tijdens Agriflanders op vrijdag heel wat op de agenda. Staan de kampioenen van Agriflanders 2023 bij u op de stal? Schrijf dat tijdig in!
Voor de keuring Belgisch witblauw vindt u alle nodig documenten via volgende linken: Deelnamevoorwaarden en reglement, Inschrijvingsformulier en sanitaire voorwaarden Agriflanders 2023.

Inschrijven kan tot uiterlijk 2 december 2023 via prijskampen.be@crv4all.com.

lees meer ›