District 10: Zuidwest-Vlaanderen

Webinar district Zuidwest-Vlaanderen

Uw districtsbestuur nodigt u van harte uit op het (live) districtswebinar voor uw district Zuidwest-Vlaanderen op

Woensdag 24 februari 2021, start 13:15 uur

registreren webinar
PROGRAMMA
We starten met de actualiteiten en blikken terug op het afgelopen boekjaar en daarbij stellen we de nieuwe directie aan u voor.

In het tweede deel van het webinar staat het dilemma levensduur versus gezondheid op het programma. Hoewel we allen een hoge levensproductie nastreven, wordt toch vaak gekozen om die jonge vaars te melken en een nog gezonde koe af te voeren. Problem…

lees meer ›

Kifunivis van de Marckhove behaalde hoogste ejr van ZW-Vlaanderen

In de top tien van koeien met het hoogste economisch jaarresultaat van boekjaar 2019-2020 is in Zuidwest-Vlaanderen (zie tabel) Kifunivis van de Marckhove van Jos Dobbels uit Kortemark op de eerste plaats beland.

In haar tweede lijst behaalde ze een ejr van maar liefst 4149 euro, het hoogste van Vlaanderen. In 355 dagen produceerde ze 21.585 kg melk met 4.27% vet en 3.43% eiwit. Daarmee was ze goed voor een lactatiewaarde van 132, maar verder is Kifunivis (Bookem x Zelgadis) volgens Dobbels geen opvallende verschijning tussen de 75 melkkoeien. ‘Het is zeker niet de…

lees meer ›

Een hommage aan Kubitus

Recent werd de populaire Kubitus de Bray op een leeftijd van net geen 12 jaar oud afgevoerd. Circa 10 jaar lang was hij een van de meest populaire witblauwe stieren in de Lage Landen.

De eerste keer dat de naam Kubitus de Bray over de tong van menig vleesveehouder ging, schrijven we eind maart 2010. De stier was toen ongeveer 15 maanden oud en werd op de veiling in Ciney geveild voor een recordbedrag van 33.000 euro. Daarmee overtrof hij zijn volle broer Adajio de Bray, de vorige recordhouder. Beide stieren waren jarenlang de sterren in de stallen van BBG.
Enorme k…

lees meer ›

Prijsuitreiking beste boerenmelkkoe Vlaanderen 2020 via live webinar

De prijsuitreiking van de beste boerenmelkkoe van Vlaanderen gebeurt tijdens een live webinar op vrijdag 18 december.

Tijdens deze webinar wordt teruggeblikt op deze verkiezing. De aanpak door het districtsbestuur, de puntentelling en jurering worden besproken. Daarna worden de winnaars van de beste boerenmelkkoeverkiezing van Vlaanderen 2020 bekend gemaakt.

Het webinar vindt plaats op vrijdag 18 december 2020 om 20.30 uur.

Aanmelden voor het webinar prijsuitreiking? Klik hier. 

lees meer ›

Districtsbestuur stelt kandidaten aan u voor …

In de maanden januari en februari zijn er weer verkiezingen voor het districtsbestuur. 

Het betreft bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden, maar ook bestuurders die worden voorgedragen voor een herbenoeming. Bij een herbenoeming heeft voorafgaand een evaluatie plaatsgevonden. Op basis daarvan wordt de bestuurder wel of niet voorgedragen voor herbenoeming.

Het districtsbestuur van district 10 Zuidwest-Vlaanderen draagt de volgende kandidaten voor:

kandidaat           
betreft

Raemdonck Marc, Evergem Sleidinge
Herbenoeming

lees meer ›