District 10: Zuidwest-Vlaanderen

Geannuleerde prijskampen Zomergem en Sint-Niklaas

Organisaties van prijskampen nemen hun verantwoordelijkheden in deze gezondheidscrisis door het risico op verspreiding van het virus te beperken. De volgende prijskampen worden geannuleerd of uitgesteld.

Zomergem
De prijskamp in Zomergem, die gehouden zou worden op zondag 29 maart, is omwille van de coronamaatregelen geannuleerd.

Sint-Niklaas
De prijskamp in Sint-Niklaas, die gehouden zou worden op zondag 10 mei, gaat waarschijnlijk ook niet door. Mogelijk wordt deze uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Of er later dit jaar nieuwe data komen of dat evenemen…

lees meer ›

Geslaagde districtsbijeenkomsten 2020

De afdelingen en het districtsbestuur van Zuidwest-Vlaanderen kijken tevreden terug op de districtsbijeenkomsten die in januari en februari werden gehouden. Op het programma stonden zowel melkvee- als vleesveebijeenkomsten.

In Zuidwest-Vlaanderen werden vijf districtsbijeenkomsten melkvee georganiseerd, waarbij telkens een verschillend programma werd gepresenteerd. Eveneens waren er vijf bijeenkomsten vleesvee met als onderwerp epigenetica (studie naar de omkeerbare erfelijke veranderingen in de expressie van bepaalde genen).
Debat onder topmelkers
De meest spraak…

lees meer ›

Ledenraad benoemt en neemt afscheid

Alle nieuwe districtsbestuurders – alsook de districtsbestuurders die werden voorgedragen voor herbenoeming – zijn door de leden gekozen voor het districtsbestuur. Op de ledenraad van 12 maart zijn zij vervolgens benoemd in de ledenraad van de coöperatie CRV u.a. Voor het eerst kon er digitaal gestemd worden.

Voor het eerst dit jaar konden leden, naast het stemmen op papier, ook digitaal stemmen. De introductie van het digitaal stemmen is succesvol verlopen, omdat er nu ook buiten de districtsbijeenkomsten om gestemd kon worden. Het aantal stemmers was daardoor ruim…

lees meer ›
sterkoe flossie

Flossie heeft productie, exterieur, levensduur én fokkracht

Ze had al zeven lijsten met een gemiddelde lactatiewaarde van 106 afgesloten. En onlangs werd ze op bijna 10-jarige leeftijd door de stamboekinspecteur ingeschreven met 88 punten voor algemeen voorkomen, met 87 punten voor uier en 89 punten voor benen. Flossie ten Ruysschaert van de familie Mazereel uit Reninge is de vierde koe in Vlaanderen die het predicaat Sterkoe heeft mogen ontvangen.

‘Flossie valt in de stal niet direct op’, vertelt Geert Mazereel over de dochter van de stier Peinzer Boy. ‘Maar ze beschikt wel over een sterk frame, een prima uier en krachtig b…

lees meer ›

Op sterkoe Danone S Van het Natteveld zit geen sleet

‘Een koe die niet opvalt, nooit een dierenarts heeft gezien, altijd vlot drachtig is en van geen ouderdom weet.’ Met deze woorden prijst Filip Everaet zijn kersverse sterkoe Danone S van het Natteveld.
De dochter van de stier Baxter werd onlangs op bijna 11-jarige leeftijd ingeschreven met 88 punten voor zowel uier als beenwerk als algemeen voorkomen. En ze leverde al zeven lijsten af met lactatiewaarden van 115 en hoger. Hiermee voldoet ze ruimschoots aan de eisen voor het predicaat Sterkoe, dat sinds dit jaar in Vlaanderen wordt uitgereikt.
2 x 5 generaties
De gro…

lees meer ›