District 10: Zuidwest-Vlaanderen

Zomeractiviteiten starten terug op

Nu er in Vlaanderen meer mogelijk is, gaan steeds meer prijskamporganisaties alsnog van start. Hier volgt een overzicht van de Vlaamse prijskampen die binnenkort plaatsvinden.

Prijskamp
Datum
Omschrijving
Plaats

Bogaarden
21 juli 2021
Interprovinciale fokveedag melkvee Vlaanderen
Molenstraat, Bogaarden

Erpe-Mere
31 juli 2021
Nationale prijskamp Belgisch Witblauw ‘Grote prijs Keukens Redant’ te Erpe Mere
Joseph Cardijnstraat 46, Erpe Mere

Beveren-Waas
8 augustus 2021
Regionale melkvee en Belgisch witblauwprijskamp + kalverkeuring Beveren…

lees meer ›

Franet fiere sterkoe in stal Van Lembergen

‘Echt opvallen in de stal deed ze nooit, maar loop je op de voergang, dan zie je steevast één koe met de kop in de lucht’, vertelt Sara Van Lembergen over hun sterkoe Franet. ‘Ze waakt als het ware met een fiere blik over haar stalgenoten.’

Franet, de tienjarige Cricketdochter van de familie Van Lembergen, is dan ook bijzonder: ze heeft 8 maal gekalfd en gaf 6 vaarskalveren, die allemaal nog op het bedrijf aanwezig zijn,  waarvan de oudste, een dochter van Pilot, ook al 8 jaar is.
Focus op hogere gehalten
Raf, Lydie en dochter Sara Van Lembergen zijn maar wát tro…

lees meer ›

Prijskamp Belgisch witblauw te Erpe-Mere op 31 juli 2021

Vorig jaar liep het door teruggedraaide versoepelingen mis, maar dit jaar zijn de vooruitzichten gunstiger en kan enkel het stokken van de vaccinatiecampagne roet in het eten gooien.

Maar zelfs dan nog moet het mogelijk zijn dat 31 juli het ‘Bwb-feest van de bevrijding’ wordt geeft de organisatie aan. Noteer het in uw agenda: op zaterdag 31 juli gaat de nationale prijskamp voor Belgisch witblauw ‘Grote prijs Keukens Redant’ in Erpe-Mere -als het even kan- gewoon door.

De ruimte is er – het is bovendien in de open lucht – en organisator en sponsor Hedwig Redant i…

lees meer ›

Sterkoe 1 voor de familie Valcke

Bij de jongste bedrijfsinspectie behaalde koe 979 van de familie Valcke uit Hooglede het predicaat Sterkoe 1. De intussen 10-jarige zwartbonte kreeg van de inspecteur 86 punten voor uier en 85 punten av. Samen met een gemiddelde lactatiewaarde van 108 ruim voldoende voor een eerste ster.

‘Het was pas de dag voor de bedrijfsinspectie dat ik toevallig keek of we een koe hadden die aan het predicaat kon voldoen’, steekt Astrid (20) enthousiast van wal. ‘Dat bleek met 979 het geval en gelukkig kon ook de inspecteur haar exterieur nog voldoende waarderen.’
Onopvallend …

lees meer ›

Interprovinciale veeprijskamp Bogaarden gaat mogelijk door

Na een jaar afwezigheid komt er mogelijk een interprovinciale melkveeprijskamp in Bogaarden.

Het bestuur van De Pajotse Melkers, organisator van deze prijskamp, volgt nauwgezet de restricties en geldende normen ten aanzien van COVID-19, maar is positief: Bogaarden 2021 gaat door en wel op woensdag 21 juli. Of dit samenvalt met de traditionele jaarmarkt is nog niet bekend.

Wellicht wordt het de eerste prijskamp na de corona-break en aangezien deze interprovinciaal is, biedt het de kans aan alle Vlaamse melkveehouders om hun beste dieren in de ring te showen. De n…

lees meer ›