Brussels Livestock Show: inschrijven Belgisch witblauw voor het Belgisch Kampioenschap

20
okt
2021
0
Reacties

Agribex 2021

Op donderdag 9 december heeft tijdens Agribex in Brussel de nationale prijskamp plaats voor het Belgisch witblauw ras. De organisatie is in handen van het Waalse Elevéo en CRV.

Vleesveehouders kunnen hun dieren via CRV inschrijven en dat voor vrijdag 29 oktober. Alle ingeschreven dieren dienen zowel aan de sanitaire voorwaarden als aan de voorwaarden van de organisatie te voldoen.

Op het programma staan volgende rubrieken:

  • stieren vanaf 15 maanden (geboren voor 10 september 2020). De stieren dienen daarbij vrij te zijn van acht erfelijke defecten. Een test op SNAP-C4 is niet nodig.
  • vaarzen van 15 tot 32 maanden (geboren van 10 april 2019  tot 9 september 2020)
  • gekalfde vaarzen van 32 tot 44 maanden (geboren van 10 april 2018 tot 9 april 2019)
  • koeien (geboren voor 10 april 2018)
  • gekalfde vaarzen en koeien met hun kalf dat geboren is tussen 10 juni en 9 oktober 2021.

De referentiedatum is telkens 9 december 2021. Er zijn kampioenschappen voor (gekalfde) vaarzen, koeien, stieren en koe met kalf.

Elk ingeschreven dier dient te zijn ingeschreven in de hoofdsectie van een erkend stamboek voor Belgisch witblauw. Concreet betekent dit dat enkel dieren met een geldig zoötechnisch certificaat kunnen deelnemen aan de Nationale Prijskamp op Brussels Livestock Show.

Per ingeschreven dier dient 30 euro inschrijvingsgeld te worden betaald (voor 1 november). Het inschrijvingsgeld wordt integraal terugbetaald indien het dier niet wordt geselecteerd of indien het dier effectief  aanwezig is in Brussel.

 

Inschrijven?

U kunt inschrijven tot vrijdag 29 oktober via prijskampen.be@crv4all.com. Gebruik hiervoor het inschrijvingsformulier. Klik op reglement en sanitaire voorwaarden om deze te bekijken. Vergeet ook de ontvangstbevestiging van het reglement niet dat u ondertekend met het inschrijvingsformulier mag meesturen of rechtstreeks naar Elevéo mag sturen.

De definitieve selectie gebeurt bij een groot aantal inschrijvingen pas na een rondgang door een selectiecommissie. Per ingeschreven dier dient voor 1 november 2021 30 euro gestort te worden op rekening nummer BE78 4437 6254 4186 van CRV BV en dit met de vermelding: ‘Waarborg prijskamp BWB Brussel’ aangevuld met het aantal ingeschreven dieren.

 

Covid Safe Ticket

Om deel te kunnen neem aan de beurs, zal ook een geldig Covid Safe Ticket gevraagd worden. Meer informatie over het Covid Safe Ticket is op de website van de Vlaamse overheid terug te vinden. U vindt dit hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *