District 04: Midoost-Nederland

Liesje 22: ’s werelds eerste cowfluencer promoot Twente

Even voorstellen: Liesje 22. Een rasechte tukker die, na maanden op stal, stond te popelen om weer te genieten van de Twentse lentelucht. Terwijl de rest van Nederland nog even binnen moest blijven, trok Liesje 22 erop uit om de schoonheid van Twente te laten zien.

Juist op het moment dat heel Nederland binnen moest blijven, bedacht men in Twente dat er één groep is die wel naar buiten mocht en dus de mooie plekjes van Twente kon laten zien. Reclamebureau VisitTwente.nl nodigde Liesje 22 van de familie Knoef uit Geesteren uit om als ’s werelds eerste cowfluencer, o…

lees meer ›

Familie Zwiep trots op Riek 25

De familie Zwiep uit Lattrop-Breklenkamp was altijd al blij met Riek 25. Maar toen zij onlangs het predicaat Sterkoe-3 kreeg, waren ze echt trots op de 16-jarige. Van bedrijfsinspecteur Leo Teunis kreeg ze een score van 85 uier en 85 algemeen voorkomen. In combinatie met haar gemiddelde lactatiewaarde van 106 én haar leeftijd heeft zij het predicaat Sterkoe 3 dik verdiend.

Riek 25 is eigen fok, maar komt uit de aangekochte koe Riek 22 (Lava x Sunny Boy). Dat was bepaald geen slechte aankoop, want haar levensproductie was 113.000 kg melk en 9100 kg vet en eiwit.

lees meer ›

Hulde voor drie sterkoeien van Dick Pelleboer

Onlangs kon melkveehouder Dick Pelleboer, na een bezoek van stamboekinspecteur Engbert-Jan Ruitenberg, maar liefst drie sterkoeien tegelijk begroeten. Een unieke prestatie waarvoor districtsbestuurder Jan Wup met plezier afreisde naar IJsselmuiden.

Met een leeftijd van minimaal negen jaar oud, minstens 85 punten voor uier en algemeen voorkomen en een gemiddelde lactatiewaarde van ten minste 105 over alle afgesloten lijsten, behoren sterkoeien tot de absolute topdieren van het ras. Ze verdienen het dan ook om in het zonnetje gezet te worden.

lees meer ›

Geslaagde districtsbijeenkomsten 2020

In district Midoost-Nederland zijn in januari en februari vijf districtsbijeenkomsten georganiseerd. Deze werden gekoppeld aan een bedrijfsbezoek. Het districtsbestuur kijkt met tevredenheid terug.

Het thema van de districtsbijeenkomsten was dit jaar ‘Rendement op het bedrijf’. Hoe focussen ondernemers op een consequent doorvoeren van de gekozen strategie? Hoe pakken zij dat aan? Deze vragen werden op de vijf bijeenkomsten beantwoord door de veehouders die hun bedrijf openstelden. De strategie en jaarcijfers van CRV werden door hoofdbestuurder Peter Schrijver toegel…

lees meer ›

Ledenraad benoemt en neemt afscheid

Alle nieuwe districtsbestuurders – alsook de districtsbestuurders die werden voorgedragen voor herbenoeming – zijn door de leden gekozen voor het districtsbestuur. Op de ledenraad van 12 maart zijn zij vervolgens benoemd in de ledenraad van de coöperatie CRV u.a. Voor het eerst kon er digitaal gestemd worden.

Voor het eerst dit jaar konden leden, naast het stemmen op papier, ook digitaal stemmen. De introductie van het digitaal stemmen is succesvol verlopen, omdat er nu ook buiten de districtsbijeenkomsten om gestemd kon worden. Het aantal stemmers was daardoor ruim…

lees meer ›