Algemeen

Correctie NVI zonen Gigabyte

categorie Algemeen

Bij de publicatie van de fokwaarden voor genomicstieren zijn incorrecte fokwaarden voor zonen van Gigabyte gepubliceerd. Bij de berekening van de fokwaarden is de informatie van de grootvader Gymnast niet correct verwerkt in de fokwaarden van zijn kleinzonen. Hierdoor is de NVI gemiddelde 28 punten te laag uitgekomen. We zijn op de daling gewezen na publicatie door een stiereigenaar.

Het betreft 5 stieren met een KI-code in Nederland en Vlaanderen, en in totaal 33 stieren.

De nieuwe fokwaarden worden vandaag in Stierzoeken geplaatst en de betreffende perslijsten …

lees meer ›
duurzame koeien

Webinar Beste Boerenmelkkoe van Vlaanderen

Vrijdagavond 17 december om 20.15 uur kan u de ontknoping van de beste boerenmelkkoe van Vlaanderen volgen via een live Webinar. Meldt u aan via deze link.
De beste boerenmelkkoe van Vlaanderen, pas aan de tweede editie toe, maar toch al een begrip. Misschien is het omdat deze wedstrijd zoveel anders is dan alle andere. Het is géén productiewedstrijd. Het is géén wedstrijd van de grootste, zwaarste of mooiste koe. Het is een wedstrijd die al deze elementen combineert en zo eigenlijk de koe definieert waar u als melkveehouder gelukkig van wordt: koeien die gezond en ge…

lees meer ›

Nieuwsbericht fokwaardeschatting december 2021

categorie Algemeen

Nieuwsbericht fokwaardeschatting december 2021

Bij de fokwaardeschatting is het niveau van de fokwaarden voor persistentie aangepast. Het niveau van koeien geboren in 2015 is met 2 fokwaardepunten lager gezet. De rangorde van de dieren is gelijk gebleven. Ook de basisverschillen zijn onveranderd.

 

Interbull nieuws

Letland doet voor het eerst mee met de interbull evaluatie voor exterieur.

lees meer ›

Welkom op de CRV-ledenbijeenkomsten

Uw districtsbestuur nodigt u van harte uit voor de ledenbijeenkomsten vleesvee.

Kort blikken we met u terug op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en nemen wij u mee in de actualiteiten van de coöperatie en de holding. De hoofdthema’s zijn de BWB-stierenpresentatie én het nieuwe kwaliteitslabel: Meat+.
Belangrijke troef: Meat+
Alle BBG-stieren hebben een fokwaarde op basis genomics (genomics is vaststellen van erfelijkheid van genen). Meat+ is een nieuwe erfelijke factor en een belangrijke troef voor de kwaliteit van het Belgisch witblauw ras. Dieren met dit …

lees meer ›
duurzame koeien

Beste boerenmelkkoe van Vlaanderen: editie 2021-2022

Heeft u een bijzondere koe op stal? Eén die veel melk met goede gehalten produceert, een gezonde uier heeft en mede door een functioneel exterieur en goede gezondheid lang meegaat? Dan is deze dé koe uit uw stal om deel te nemen aan de verkiezing van de beste boerenmelkkoe van Vlaanderen, een initiatief van beide CRV-districten uit Vlaanderen. Staat de beste boerenmelkkoe van Vlaanderen bij u op stal?

Voor deze verkiezing zijn er drie categorieën: een categorie derde- en vierdekalfskoeien, een categorie vijfde- en zesdekalfs en een categorie vanaf zeven kalvingen. P…

lees meer ›