Algemeen

’t Veldhoen Majory krijgt drie sterren

categorie Algemeen

Met haar 15 jaar is ’t Veldhoen Majory niet alleen de oudste, maar ook ‘de ster’ van de stal. Onlangs ontving ze het predicaat Sterkoe 3. Haar eigenaren Hermien en Wilko Kemp-van Schaik wilden even wachten met bekendmaken, want er zat nog een mijlpaal aan te komen: tientonner. En dat is gelukt!

Het grote nieuws mag naar buiten: ’t Veldhoen Majory is én Sterkoe 3 én tientonner. De 15-jarige Looking Majordochter van Hermien en Wilko Kemp uit Kortenhoef is de oudste koe op het biologische melkveebedrijf met 100 koeien. Ze is de vierde Sterkoe 3 en de vijfde tientonner …

lees meer ›

Nieuw lid in de jongerenraad

categorie Algemeen

Erik van de Deure uit het Noord-Hollandse Schardam is onlangs toegetreden tot de CRV-jongerenraad. De 23-jarige student Agrarische Bedrijfskunde en agrifoodbusiness in Dronten zit thuis in maatschap op het 120-koppige, zwartbonte melkveebedrijf van zijn ouders.  

‘Via mijn interesse in fokkerij en het zelf insemineren werd ik door onze bedrijfsinspecteur Jan Weerdenburg attent gemaakt op de vacature. Ik zit hier in een gebied met veel jongeren die ook in de fokkerijstudieclub zitten. Het jongerenwerk spreekt mij aan en het lijkt me erg boeiend om contact te leggen m…

lees meer ›

Dorien 3 en Dinie 155 winnen videokeuring fokstudieclub Loenen

categorie Algemeen

Dorien 3 van de familie Kamphuis uit Oene heeft de vaarzentitel op de videokeuring van fokstudieclub Loenen op haar naam geschreven. De Antidotedochter was de sterkste van 19 deelnemende vaarzen.

Dorien kreeg van jurylid Jan Steegink vanwege meer jeugd de voorkeur boven Charity 4. De Atwooddochter, die in gezamenlijk eigendom is van de familie Hendriks uit Heerde en Robert Neppelenbroek, kreeg de reservetitel. Daar bleef het niet bij voor Charity. Kijkers van de live-uitzending van de videokeuring verkozen haar tot favoriete vaars.

Winst voor achtstekalfskoe

B…

lees meer ›

Vijfsterrenhotel voor stieren

categorie Algemeen

De verbouwing van de stierlocatie Harfsen is afgerond en voldoet nu aan de hoge kwaliteitseisen van CRV.

Een innovatieve aanpassing is de speciale UV-verlichting die is aangebracht om ervoor te zorgen dat de spermakwaliteit verbetert. Ook zijn alle stieren nu gehuisvest in ruime hokken met stro om hun welzijn en gezondheid te stimuleren. In totaal beschikt locatie Harfsen nu over 100 stierplaatsen.
Veiligheid voorop
Bij de hokinrichting is erop gelet dat kan worden voldaan aan alle veiligheidseisen bij het werken met stieren. Daarbij worden alle werkprocessen zove…

lees meer ›

Ramón melkt graag Nederlandse koeien

categorie Algemeen

Ook buiten Nederland en Vlaanderen is CRV actief, bijvoorbeeld in Spanje. Eerder dit jaar gingen wij op bezoek bij een aantal Spaanse veehouders, die al jarenlang CRV-genetica gebruiken.

Een van de bezochte bedrijven is het bedrijf Mojantes van José Ramón (50), gevestigd in Suesa in Cantabria. Ramón melkt daar ongeveer 225 koeien met een gemiddelde dagproductie van 34 kg met 4,12% vet en 3,64% eiwit. Het bedrijf valt erg op in de omgeving, vrijwel elke muur is vrolijk beschilderd met koeien.
Koeien van Nederlandse afkomst
Sinds 1999 is een groot deel van Ramóns ve…

lees meer ›