District 10 Vlaanderen-west

Agribex: Nationale prijskamp Holstein 9 december 2023

Agribex heeft plaats van 6 tot 10 december in de expohallen te Brussel. Op zaterdag 9 december heeft de nationale prijskamp voor melkvee, Holstein, plaats. Daarnaast is er ook een nationale wedstrijd ‘showmanship’ voor jongeren tot en met 20 jaar. In de documenten hieronder vindt u alle informatie voor deelname en om in te schrijven. U kan inschrijven tot 3 november via prijskampen.be@crv4all.com.

Programma
Deelnamevoorwaarden
Sanitaire voorwaarden
Inschrijvingsformulier prijskamp
Inschrijvingsformulier showmanship

lees meer ›

Agribex: nationale prijskamp Belgisch witblauw 7 december 2023

Agribex heeft dit jaar plaats van 6 tot 10 december. Op donderdag 7 december vindt de nationale prijskamp Belgisch witblauw plaats. U kan hiervoor inschrijven tot uiterlijk 25 oktober via prijskampen.be@crv4all.com. De nodige documenten zijn hieronder beschikbaar:

Deelnamevoorwaarden
Sanitaire voorwaarden
Inschrijvingsformulier
Document ontvangstbevestiging reglement

 

lees meer ›

‘Coprosiris’ haalt met wilskracht titelpredicaat sterkoe 3 binnen

Met de 15-jarige Coprosiris is Vlaanderen een sterkoe rijker. In 10 lactaties produceerde ze tot nu toe ruim 164.194 kg melk met 3,79 % vet en 3,27% eiwit. Volgens eigenaars Dries D’Hallewin (44) en Elke Deraedt (44) uit Langemark ziet ze er nog stralend uit.

‘Coprosiris heeft een prachtig koeienlichaam’, begint de veehoudster Deraedt. Haar algemeen voorkomen van 86 punten liegt er niet om. Mede dankzij haar lactatiewaarde van 106 behaalde ze volgens de eigenaar dit predicaat. ‘Dit unicum is vooral te danken aan haar wilskracht’, vervolgt ze enthousiast. En stiekem …

lees meer ›

Sanitaire regelgeving bij prijskamp

De nieuwe wetgeving over IBR heeft tot aangepaste deelnamevoorwaarden voor prijskampen en beurzen geleid. Zo is er de regel dat geen dieren aankocht mogen zijn in de 30 dagen voor de prijskamp en dat voor eerder aangekochte dieren het aankoopprotocol dient afgerond te zijn. Daarnaast introduceert DGZ ook het ‘getuigschrift verzamelingen’ dat prijskamporganisaties en collega-deelnemers de borging biedt dat de ingeschreven dieren en bedrijf aan de deelnamevoorwaarden voldoen.

Onlangs werd een webinar georganiseerd waarbij dit haarfijn uit de doeken werd gedaan. Ook we…

lees meer ›

Nationale prijskamp Belgisch witblauw Libramont

Tijdens de Foire de Libramont heeft op zaterdag 29 juli de nationale prijskamp Belgisch witblauw plaats. Dieren kunnen aangemeld worden bij uw stamboek via prijskampen.be@crv4all.com of 078/154444 toets 2 tot uiterlijk vrijdag 9 juni.

Via de volgende linken kan u doorklikken naar het programma, inschrijvingsformulier en ontvangstbevestiging. Daarnaast heeft ook dit jaar een jongerenprijskamp plaats. Inschrijven kan via dit formulier.

lees meer ›