District 10 Vlaanderen-west

‘Coprosiris’ haalt met wilskracht titelpredicaat sterkoe 3 binnen

Met de 15-jarige Coprosiris is Vlaanderen een sterkoe rijker. In 10 lactaties produceerde ze tot nu toe ruim 164.194 kg melk met 3,79 % vet en 3,27% eiwit. Volgens eigenaars Dries D’Hallewin (44) en Elke Deraedt (44) uit Langemark ziet ze er nog stralend uit.

‘Coprosiris heeft een prachtig koeienlichaam’, begint de veehoudster Deraedt. Haar algemeen voorkomen van 86 punten liegt er niet om. Mede dankzij haar lactatiewaarde van 106 behaalde ze volgens de eigenaar dit predicaat. ‘Dit unicum is vooral te danken aan haar wilskracht’, vervolgt ze enthousiast. En stiekem …

lees meer ›

Sanitaire regelgeving bij prijskamp

De nieuwe wetgeving over IBR heeft tot aangepaste deelnamevoorwaarden voor prijskampen en beurzen geleid. Zo is er de regel dat geen dieren aankocht mogen zijn in de 30 dagen voor de prijskamp en dat voor eerder aangekochte dieren het aankoopprotocol dient afgerond te zijn. Daarnaast introduceert DGZ ook het ‘getuigschrift verzamelingen’ dat prijskamporganisaties en collega-deelnemers de borging biedt dat de ingeschreven dieren en bedrijf aan de deelnamevoorwaarden voldoen.

Onlangs werd een webinar georganiseerd waarbij dit haarfijn uit de doeken werd gedaan. Ook we…

lees meer ›

Nationale prijskamp Belgisch witblauw Libramont

Tijdens de Foire de Libramont heeft op zaterdag 29 juli de nationale prijskamp Belgisch witblauw plaats. Dieren kunnen aangemeld worden bij uw stamboek via prijskampen.be@crv4all.com of 078/154444 toets 2 tot uiterlijk vrijdag 9 juni.

Via de volgende linken kan u doorklikken naar het programma, inschrijvingsformulier en ontvangstbevestiging. Daarnaast heeft ook dit jaar een jongerenprijskamp plaats. Inschrijven kan via dit formulier.

lees meer ›

Young CRV vleesvee: Kalveropfok

Goed begonnen is half gewonnen
 

Young CRV organiseert binnenkort jongerenavonden in het teken van jongveeopfok. Een goede start van het kalf beïnvloedt sterk de latere prestaties. Biestverstrekking, huisvesting, spenen,… we kennen de cruciale punten, maar hoe zit dat ook alweer? Bovendien zijn de inzichten en normen nu anders dan een aantal jaar terug. Geert Hoflack is dé deskundige als het gaat over opfok en staat met jullie stil bij de belangrijkste aspecten rondom kalveropfok.

 

Deze vergadering wordt gecombineerd met een bedrijfsbezoek. De fami…

lees meer ›

CRV-event Belgisch witblauw Agriflanders 2023

Vrijdag 13 januari 2023 hoogdag voor vleesveefokkers
Met prijskampen voor Blonde d’Aquitaine en Belgisch witblauw staat er tijdens Agriflanders op vrijdag heel wat op de agenda. Staan de kampioenen van Agriflanders 2023 bij u op de stal? Schrijf dat tijdig in!
Voor de keuring Belgisch witblauw vindt u alle nodig documenten via volgende linken: Deelnamevoorwaarden en reglement, Inschrijvingsformulier en sanitaire voorwaarden Agriflanders 2023.

Inschrijven kan tot uiterlijk 2 december 2023 via prijskampen.be@crv4all.com.

lees meer ›