District 10 Vlaanderen-west

Jongerenavond Avelgem: terugblik

De jongerenavonden van CRV: leerzaam programma, interessant bedrijfsbezoek en bovenal plezant!

Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden: een impressie van de jongerenavond in Avelgem.

Alle aandacht voor Filip Tilleman die rantsoenen voor vleesvee bespreekt. Het thema van de avond was alternatieve eiwitgewassen in het rantsoen.

De aardappelloods doet dienst als ontvangst- en vergaderruimte.

Eerst een korte inleiding door Geert Demasure in de zaal,

Daarna een bezoek aan de stallen.

De kalveren in groepshuisvesting met kalverdrinkau…

lees meer ›

Young CRV: ‘Duurmelken of korte tussenkalftijd?’ Jongerenbijeenkomsten

Hoe belangrijk is tussenkalftijd? Is duurmelken de toekomst of blijven we voor zo kort mogelijk gaan. Argumenten zijn er – langs beide kanten – in overvloed te vinden. Maar op wat zijn ze gebaseerd? Het bestuur van Young CRV vond het tijd voor het echte werk en gaat op zoek naar argumenten die hout snijden. Eline Burgers (foto), verbonden aan Wageningen Universiteit, beet zich al enige tijd vast in dit onderwerp en toont tal van inzichten omtrent dit onderwerp.
Naar goede traditie combineren we dit onderwerp met een interessant bedrijfsbezoek. Op donderdag 31 maart be…

lees meer ›

Prijskampen melkvee en Belgisch witblauw tijdens de Agridagen Ravels

Uitzonderlijk zullen de Agridagen te Ravels plaatsvinden van 20 tot en met 22 mei 2022. Tijdens deze beurs eist het rundvee een grotere rol op met een melkveeprijskamp op zaterdag 21 mei en een prijskamp Belgisch witblauw op zondag 22 mei.

 
Melkveeprijskamp 21 mei
De Agridagen te Ravels vormen het perfecte decor voor de melkveeprijskamp. Na een succesvolle witblauwprijskamp in 2020 wordt het programma uitgebreid met op zaterdag een de volle focus op melkvee. Éénmalig zullen niet enkel de beste koeien uit Antwerpen onderling strijd voeren, maar is er Vlaamse …

lees meer ›

Welkom op de ledenbijeenkomsten melkvee

Op de ledenbijeenkomsten ontmoeten we u graag en bieden we u een interessant en gevarieerd programma. Ook wordt u bijgepraat over de financiële cijfers en de ontwikkelingen binnen CRV.
Binnenkort eerste bijeenkomsten
Voorlopig staan slechts een aantal bijeenkomsten gepland. Dit betekent dat u mogelijks niet meteen een bijeenkomst in uw regio heeft. Deze regio’s zullen op een later tijdstip een interessant programma op een nabijere locatie bieden. De eerste bijeenkomsten vinden plaats op:
o Woensdag 2 maart 2022: Beernem-Aalter: studiedag* jongveeopfok Brugge-Kortrij…

lees meer ›

Jongerenavond: welke eiwitbronnen passen in het vleesveerantsoen?

Een interessant onderwerp gekoppeld aan een bedrijfsbezoek, dat is het concept van de jongerenavonden. Op vrijdagavond 11 maart heet het bestuur van Young CRV u van harte welkom op onze jongerenavond vleesvee te Avelgem.

Eigen geteeld eiwit in het rantsoen
Heeft u al nagedacht om uw krachtvoer te vervangen door meer bijproducten en/of eigen geteelde producten? Energiebronnen zijn in verschillende soorten en vormen beschikbaar, maar voor eiwit daarentegen zijn de mogelijkheden beperkter.

De vraag ‘welke alternatieve eiwitbronnen kunnen een vleesveerantsoen comp…

lees meer ›