Young CRV

Swen Rops kiest Abundant

categorie Young CRV

Onlangs werd Swen Rops (20) lid van Young CRV en maakte daarmee kans op een vaarskalf. Hij had geluk: Reinier Kwakernaak kwam hem drie doses SiryX aanbieden. Na een goed gesprek over het fokdoel van Swen viel de keuze al snel op Delta Abundant.

In Ens (Noordoostpolder) melkt de familie Rops ruim honderd koeien. Dat doen ze goed, want dit jaar werden al drie koeien honderdtonner, wat het totaal op veertien brengt. Swen (20) vertelt dat ze werken met Fokken op Maat en voor de stierkeuze aAa/SAP gebruiken.
Willem’s-Hoeve
Sven heeft een duidelijke favoriet: Delta Rowa…

lees meer ›

Een hoornloos vaarskalf voor Gerjan

categorie Coöperatie, Young CRV

Onlangs werd hij lid van Young CRV: Gerjan Haasjes uit Genemuiden. Niet veel later belde Fons Geerink van CRV voor een goed gesprek over zijn fokdoel. Fons kwam niet met lege handen; het kersverse lidmaatschap bezorgde Gerjan een mooi cadeau: drie doses SiryX naar keuze voor zijn favoriete pink, koe of vaars.

De familie Haasjes melkt in Genemuiden 130 koeien in een nieuwe serrestal en binnenkort wordt de jongveestal gemoderniseerd. Gevraagd naar zijn favoriete koe, wijst Gerjan (24) trots een van zijn topproducenten aan, de vierjarige Dannodochter die in februari ka…

lees meer ›

Webinar terugkijken: melken in Nieuw Zeeland

categorie Coöperatie, Young CRV

Op donderdagavond 3 juni  organiseerde Young CRV in de serie CRV-internationaal een webinar over “Melken in Nieuw-Zeeland”.

Young CRV is een initiatief van de drie jongerenraden van CRV. Zij organiseren dit webinar in samenwerking met Peter van Elzakker, manager productontwikkeling in Nieuw-Zeeland.
Klik hier voor terugkijken webinar
 

lees meer ›

Michiel Woestenenk gaat voor kracht en mooie uiers

categorie Coöperatie, Young CRV

Ook voor Michiel Woestenenk was het bingo! Net lid geworden van Young CRV kwam Erwin Marsman van CRV langs om hem te vertellen dat hij drie doses SiryX mocht uitzoeken voor zijn favoriete koe, vaars of pink. Wauw!

Zijn favoriet? Daar hoefde Michiel Woestenenk (25) niet lang over na te denken. Dat is Rita 34 (v. Goal), een 87 puntenvaars uit een 86 punten Colorado en zonder twijfel zijn favoriet. Ze is voorspeld (305 dagen) op 9.607 kg melk met 3,87% vert en 3,67% eiwit.
Kracht en mooie uiers
Na een goed gesprek met Erwin over zijn fokdoel koos Michiel voor Delta N…

lees meer ›

Young CRV: een goed gesprek met de drie broers Oude Hengel

categorie Coöperatie, Young CRV

Dankzij hun lidmaatschap van Young CRV hadden Hein, Teun en Gijs Oude Hengel uit Geesteren een goed gesprek met Aniek Kock van CRV over hun fokdoel. De actie ‘Maak kans op een vaarskalf’ was ook hun deur niet voorbijgegaan (bingo!) en nu moesten er keuzes gemaakt worden.

Omdat de drie zonen lid waren geworden van Young CRV, bezocht Aniek Kock (veestapeladviseur bij CRV) het melkveebedrijf van maatschap Oude Hengel-Oude Voshaar in het Twentse Geesteren. De maatschap heeft ruim 90 koeien en bijbehorend jongvee en melkt 10.380 kg melk met 4,49% en 3,74 % eiwit. De dri…

lees meer ›