Young CRV

Toekomstboer Pieter: ‘De band met onze koeien is echt speciaal’

categorie Young CRV

‘Van kinds af aan hielp heel het gezin altijd mee op de boerderij: mijn broer op de tractor, mijn zussen bij de poezen, geiten en konijnen, en ik tussen de koeien. Het was altijd leuk om mee te helpen bij de koeien. En dat is het nog steeds, vind ik, ook nu ik met mijn ouders het bedrijf heb en we dagelijks samenwerken. We kennen alle koeien persoonlijk. Vanaf een afstandje kunnen we zo zien welke koe het precies is die tochtig is of wat mankeert. Van elke koe weten we uit ons hoofd wat de afstamming is en hoe de productie is. De band met onze koeien is echt speciaal e…

lees meer ›

De Jongerendag was top!

categorie Young CRV

De Jongerendag die Young CRV en Agrifirm op 1 september organiseerden was top!
KLIK HIER VOOR DE VIDEO-IMPRESSIE
Meer dan 350 jonge agrarische ondernemers bezochten theater Orpheus in Apeldoorn. Sprekers zoals Henk Staghouwer, op dat moment nog de minister van landbouw, en Caroline van der Plas van de Boer Burger Beweging, domineerden het toneel en wakkerden veel vragen aan bij de jonge ondernemers.

Zo vormde deze dag een unieke kans voor jongeren om inzicht te krijgen in de politieke kijk naar de landbouw. ‘Hoe ziet onze toekomst als jonge ondernemer eruit wannee…

lees meer ›

Ben jij erbij? Jongerendag van Agrifirm & Young CRV op donderdag 1 september

categorie Young CRV

We hebben er ontzettend veel zin in. Hieronder de laatste nieuwsberichten over de Jongerendag:

Heb jij een vraag die je wilt stellen aan Caroline van der Plas? Volgende week is je kans! Klik hier voor meer informatie;
Jongeren in Groningen en Drenthe kunnen gebruik maken van gratis vervoer van Abiant: meld je hier aan;
Heb je nog niet gestemd op de Boerenrock Top 40? Jammer, te laat! Donderdag 1 september maken we de uitslag bekend.

We gaan er een ongekend gezellige dag van maken!

We zien je donderdag 1 september om 09:00 uur in Theater Orpheus in Apel…

lees meer ›

Jongerenraad beleeft zonnige excursie op Zeeuws-Vlaanderen

categorie Coöperatie, Young CRV

De Jongerenraad Midden (Lees Midden- en Zuid Nederland) sloot het seizoen af met een excursie op Zeeuws-Vlaanderen bij het melkveebedrijf van Kim Hereijgers. Daarna ging de groep per solex op verkenning in Zeeuws Vlaanderen en werd de dag afgesloten met een BBQ aan zee.
Vacatures
Kim heeft haar termijn van vier jaar in de Jongerenraad vol gemaakt en dit was een mooie gelegenheid om terug te kijken. Maar ook om vooruit te blikken want er zijn weer enkele vacatures.
Wil jij jezelf ook ontwikkelen als agrarisch ondernemer en buiten de grenzen van je eigen bedrijf kijke…

lees meer ›

We zijn begonnen! Veebeoordelen met Young CRV

Ben jij erbij? Meld je aan …
Wat is er mooier dan op een mooie zomeravond samen met jonge boeren en boerinnen over koeien te praten en te leren koeien waarderen? Juist! En het is nog gezellig ook.

In de maanden augustus, september en oktober organiseert Young CRV in Nederland en Vlaanderen instructielessen veebeoordelen. Deze lessen zijn bedoeld voor beginners én gevorderden.

De bijeenkomsten zijn veelal in de avond en worden gehouden in heel Nederland en Vlaanderen.
Check hier de agenda!

 

 

 

lees meer ›