Young CRV

Terugkijken ‘Kansen in de Chileense zuivelsector’ (webinar)

categorie Coöperatie, Young CRV

Young CRV organiseerde een webinar over een van de meest opkomende landen in de melkveehouderij: Chili. Daar is volop ontwikkeling in de zuivel in een gunstig klimaat.
Wil je er meer over weten? Dan hoef je niet in het vliegtuig te stappen, maar kun je gewoon even terugkijken naar ons webinar: https://www.youtube.com/watch?v=k0ck59zgukA

Chili is de meest open economie van Latijns-Amerika, waarin vrijhandel voorop staat.
Vanuit Chili is het overgrote deel van de wereld inclusief de Aziatische markt bereikbaar, én het is een goede springplank voor Latijns-Amerika.

lees meer ›

Imke wil werkbare uiers voor de robot

categorie Coöperatie, Young CRV

Onlangs bezocht Peter Ritmeester van CRV, Young CRV-lid Imke van Strien uit Dussen. Deze fanatieke jongedame is op het bedrijf van haar ouders, samen met haar moeder, verantwoordelijk voor de kalveropfok. Als jong kalf viel Wilhelmina 459 (v. Double W Ranger) al op door haar sterke, degelijke bouw en haar gitzwarte haarkleed, wat voor een Ranger bijzonder is.

Wat dit kalf nog extra bijzonder maakt is dat haar grootmoeder (v. Win 395) de 100.000 liter wist vol te maken. Dat is iets wat Imke (21) ook hoopt te bereiken met Wilhelmina 459.
Werkbare uiers
Over haar fok…

lees meer ›

“Van zo’n koe wil je er meer in de stal”

categorie Coöperatie, Young CRV

Young CRV-lid Amarins Zijlstra uit Tjerkwerd pronkt met haar favoriete koe, de roodbonte Aaltje 51.

Op het melkveebedrijf is het grootste deel van de veestapel zwartbont. Amarins houdt van roodbonte koeien en zal daarom ook haar favoriete koe met een roodbonte stier willen insemineren. Aaltje blinkt uit in haar hoge eiwit van 3,83%, zelfredzaamheid en probleemloos. “Van zo’n koe wil je nog wel meer in de stal”. Met haar stierkeuze voor Delta Mauro Red, zal dat zeker gaan lukken.

Succes Amarins!
Een goed begin …
Young CRV maakt een geweldige start. Dit is mede …

lees meer ›

Gerlieke Olthof: een nóg betere dochter uit een goede moeder

categorie Coöperatie, Young CRV

Young CRV-lid Gerlieke Olthof uit Hoge Hexel besprak haar fokdoel met Fons Geerink van CRV. De achttienjarige weet wat ze wil: het beenwerk van de koeien moet beter en ze wil meer kilo’s melk per koe per jaar, maar dan wel graag met dezelfde gehalten of hoger.

Op dit moment is haar stalfavoriet Doortje 181 (v. Delegate) me een (voorspelde) 305-dagen productie van 10.154 kg melk (4,50% vet en 3,59% eiwit). De drie doses SiryX – die ze als nieuw Young CRV-lid ontvangt – zijn van harte welkom. Een goede combinatie voor Doortje 181 is Delta Launch, aldus Gerlieke.

G…

lees meer ›

Speciaal voor leden van Young CRV: win een masterclass koefotografie

categorie Young CRV

Hoe maak je de perfecte zijplaat van je beste vaars of koe? Deze vraag speelde al een tijdje door het hoofd van Bente Lenselink uit Toldijk. En hoe leuk zou het zijn als ook andere leden van Young CRV dit kunnen leren? Bente is bestuurslid van Young CRV en toen ze haar idee besprak in het bestuur, kreeg ze veel bijval: goed idee!

Bente heeft de koe bij de horens gevat en de bekende koeienfotograaf Alex Arkink gebeld; of ze een dagje mocht meelopen, of ze haar ervaringen mocht delen met de leden van Young CRV en of Alex wilde meewerken aan een wedstrijd. Alex vond he…

lees meer ›