District 05: Oost-Nederland

Vleesvee: welkom op onze districtsbijeenkomsten

Voor vleesvee organiseert CRV-coöperatie districtsbijeenkomsten speciaal voor de vleesveeleden. Ook dit jaar staat er weer een bijzondere spreker op het programma.

Graag blikken we met u terug op het afgelopen jaar en praten we u bij over de actualiteiten. Ook zal het huidige aanbod CRV-vleesstieren met u doorgenomen worden. Als bijzondere gast hebben we Gertjan Kiers, bekend van de ‘Vleesbijbel’. Kiers is bedrijfsleider van een horecaslagerij, verzorgt workshops en demonstraties, is gastdocent op koksopleidingen en fervent promoter van vlees.

Data en locaties

lees meer ›

Uitnodiging Oost-Nederland

Graag nodigen wij u uit voor onze districtsbijeenkomsten 2020. Samen met u willen we terugkijken op het afgelopen jaar. Daarbij krijgt u een toelichting op de jaarcijfers, praten wij u bij over de actualiteiten en we hebben een bestuursverkiezing.
Bijzondere bedrijfsbezoeken
We zijn te gast bij de Nedap, IJsboerderij De Steenoven en bij Kramp, alwaar we rondleiding krijgen over het bedrijf. Tijdens de inleiding komen de ontwikkeling tot nu, de strategie en de toekomstverwachtingen aan de orde. Tussen de middag krijgt u een heerlijke lunch. Op onze laatste districtbij…

lees meer ›

Districtsbestuur stelt kandidaten aan u voor …

In de maanden januari en februari zijn er weer verkiezingen voor het districtsbestuur. Enerzijds betreft het bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden. Anderzijds betreft het herbenoemingen. In dit bericht stelt het districtsbestuur de kandidaten aan u voor.

Zoals gebruikelijk zijn in de maanden januari en februari de verkiezingen voor het districtsbestuur. Het betreft bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden, maar ook bestuurders die worden voorgedragen voor een herbenoeming. Bij een herbenoeming heeft voorafgaand …

lees meer ›

De laatste inseminatie van Hennie Rietman

Dat het een bijzondere dag zou worden, leed geen twijfel. Na een loopbaan van ruim 41 jaar voerde hij vrijdag 29 november zijn laatste inseminatie uit. Inseminator Hennie Rietman gaat genieten van een welverdiend pensioen.

Na ruim 41 jaar trouwe dienst, mag inseminator Hennie Rietman gaan genieten van zijn pensioen. De boerenzoon startte op 1 januari 1978 zijn carrière bij KI De Lutte. Vervolgens maakte hij een groot aantal fusies mee. Daar wist hij altijd goed mee om te gaan. Hennie Rietman sluit zijn carrière af als inseminator bij ki-team IJsselland, depot Borcul…

lees meer ›

Aankondiging boerenmelkkoeverkiezingen

De districten Oost- en Centraal-Nederland organiseren dit voorjaar boerenmelkkoeverkiezingen. Veehouders die willen deelnemen, geven hun dieren op aan de organisatie, waarna er juryleden langskomen voor een beoordeling.

In navolging van de succesvolle boerenmelkkoeverkiezingen op de Veluwe (met 61 deelnemende koeien) en in Overijssel (130 deelnemende koeien) zullen er nu ook boerenmelkkoeverkiezingen in Oost- en Centraal-Nederland worden georganiseerd. District Centraal-Nederland organiseert de boerenmelkkoe verkiezing in maart rond Ewijk en in april organiseert Oos…

lees meer ›