Persbericht

Wij zijn een coöperatie

Ledenraad CRV stemt in met nieuwe commissarissen voor CRV Holding BV

De ledenraad van Coöperatie CRV heeft vandaag ingestemd met het voorstel om in de algemene vergadering van aandeelhouders van CRV Holding BV, Marlous Booijink en Jolanda van Haarlem te benoemen als nieuwe leden van de raad van commissarissen.

Zij vervangen Johan Wouterse en Etienne Cosyns. Daarnaast is melkveehouder Jochem van der Starre uit Slootdorp benoemd als hoofdbestuurslid van Coöperatie CRV en daarmee tevens lid van de raad van commissarissen van CRV Holding BV. Van der Starre vervangt Kurt Faes uit het Vlaamse Meer.

Marlous Booijink (43) is werkzaam als …

lees meer ›
duurzame koeien

Vlaamse melkkoeien realiseren record-levensproductie

De leeftijd en levensproductie van de koeien op de melkveebedrijven in Vlaanderen die deelnemen aan de mpr, is afgelopen jaar opnieuw toegenomen. De gemiddelde melkproductie per lactatie steeg nauwelijks, maar nooit eerder behaalden de Vlaamse koeien een hogere levensproductie.

Dit komt naar voren uit de jaarstatistieken van de melkproductieregistratie (mpr) van Coöperatie CRV over het boekjaar 2020-2021.

 
Levensproductie plus 518 kg melk
De koeien die afgelopen boekjaar van de Vlaamse mpr-bedrijven werden afgevoerd, waren gemiddeld 5 jaar en 3 maanden o…

lees meer ›
duurzame koeien

Opnieuw hogere levensproductie voor duurzame Nederlandse melkkoeien

De leeftijd van koeien op Nederlandse melkveebedrijven is afgelopen jaar verder gestegen. De gemiddelde melkproductie per lactatie nam nauwelijks toe, maar door een langere levensduur was de levensproductie van de koeien hoger dan ooit.

Dit komt naar voren uit de jaarstatistieken over het boekjaar 2020-2021 van de melkproductieregistratie (mpr) van Coöperatie CRV.

 
Prestaties internationaal uniek
‘Nederlandse veehouders werken aan een duurzame veestapel. Een betere gezondheid en langere levensduur is voor hen belangrijker dan een hogere melkproductie per …

lees meer ›

CRV keert 346.000 euro ledenvoordeel uit na bewogen boekjaar

categorie Persbericht

Als gevolg van de wereldwijde coronapandemie was 2019-2020 een bewogen boekjaar voor CRV. Niettemin steeg de omzet en werd een positief resultaat gerealiseerd.

Omzet blijft op peil

De omzet van de Coöperatie CRV u.a. over het boekjaar 2019-2020 bedraagt 172 miljoen euro. Een iets grotere veestapel in Nederland en Vlaanderen compenseerde de daling van de omzet tijdens de lockdown eerder dit jaar, toen onder andere mpr-activiteiten tijdelijk moesten worden opgeschort. De omzet van de buitenlandse businessunits bleef over het algemeen stabiel, waarbij een opvallende…

lees meer ›

CRV kijkt met vernieuwd logo trots vooruit

categorie Nieuw logo

Al meer dan 100 jaar werken veehouders in Nederland en Vlaanderen voortvarend samen aan een betere veestapel. In deze traditie wortelt de coöperatie CRV. Gegevens van miljoenen koeien zijn er in al die jaren verzameld. Deze vormen een betrouwbare basis voor de ontwikkeling van genetica en informatieproducten die veehouders over de hele wereld vooruithelpen.

 
CRV: Koploper in gezondheid en efficiëntie
‘Als boerencoöperatie begrijpt CRV als geen ander wat jij wilt en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Je wilt dieren die gezond, probleemloos en efficiënt…

lees meer ›