District 07: Zuidwest-Nederland

Drie sterren voor bazige beste boerenkoe

Kruikje 42 is zeker niet de opvallendste koe in de 100-koppige veestapel van René en Natasja Boeren. ‘Ze is niet groot en zal geen shows winnen’, verklaart de veehouder uit Etten-Leur. ‘Maar ze is wel een beste boerenkoe en op 15-jarige leeftijd nog de baas in de stal’, vertelt hij over de koe.

Enkele weken nadat ze de tientonner was geworden, kreeg ze 86 punten voor algemeen voorkomen. Daarbij behaalde ze over negen afgesloten lijsten een gemiddelde lactatiewaarde van 118 en daarmee ook het bijzondere predicaat Sterkoe 3.
‘Versleten is Kruikje nog lang niet en we…

lees meer ›

Mrij-tientonner nu ook Sterkoe 3

De zelf gefokte Uilkje 54 (v. Vinkenhof Salvo) van André en Jeanette Vink uit Groot-Ammers heeft naast het predicaat tientonner onlangs ook het predicaat Sterkoe 3 in de wacht gesleept.

Gevraagd naar de opvallende kenmerken van Uilkje 54 antwoordt André: ‘Ze is eigenlijk heel onopvallend’. Als we naar de koekaart kijken, dan valt op dat ze zeer vruchtbaar is. In haar eerste 8 lijsten kalfde ze gemiddeld binnen het jaar weer af. Waarschijnlijk is ze inmiddels weer drachtig. Ook opvallend is haar hoge gemiddelde lactatiewaarde van 111 en het hoge eiwitpercentage (3,80…

lees meer ›

Ledenraad benoemt en neemt afscheid

Alle nieuwe districtsbestuurders – alsook de districtsbestuurders die werden voorgedragen voor herbenoeming – zijn door de leden gekozen voor het districtsbestuur. Op de ledenraad van 12 maart zijn zij vervolgens benoemd in de ledenraad van de coöperatie CRV u.a. Voor het eerst kon er digitaal gestemd worden.

Voor het eerst dit jaar konden leden, naast het stemmen op papier, ook digitaal stemmen. De introductie van het digitaal stemmen is succesvol verlopen, omdat er nu ook buiten de districtsbijeenkomsten om gestemd kon worden. Het aantal stemmers was daardoor ruim…

lees meer ›

Geslaagde districtsbijeenkomsten voorjaar 2020

In district Zuidwest-Nederland zijn in januari en februari maar liefst vijf districtsbijeenkomsten georganiseerd. Deze werden gekoppeld aan een bedrijfsbezoek. Het districtsbestuur kijkt met tevredenheid terug.

Tot twee jaar terug kende de coöperatie CRV alleen avondvergaderingen. Sinds vorig jaar is men ‒ naar volle tevredenheid van leden en bestuur ‒ overgestapt naar dagbijeenkomsten met daaraan gekoppeld een bedrijfsbezoek.
Rondleiding
Voor de lunch kende het programma drie onderdelen. Na de opening door de voorzitter was het hoofdbestuurslid Fons Kersten die i…

lees meer ›

Jochems wint CRV-rendementsprijs wintershow Etten-Leur

Karina 134 van melkveebedrijf maatschap Jochems uit Zundert won vrijdag 31 januari op de wintershow in Etten-Leur de CRV-rendementsprijs.

‘De warmste wintershow ooit’, aldus de voorzitter. Dat gold zeker voor de familie Jochems die met hun Kiandochter (mv. Etazon Saratoga) overtuigend deze prijs pakte en een warm applaus in ontvangst mocht nemen. De negenjarige heeft in 7 lijsten 104.004 kg melk geproduceerd met gemiddeld 4,87% vet en 3,59% eiwit. Op de foto v.l.n.r.: de broers Ronald, Arno en Mark Jochems.

 

 

lees meer ›