District 08: Zuidoost-Nederland

Krachtige Joke 45 uitgeroepen tot Sterkoe 3

Joke 45 van de familie Spierings-van der Sanden uit Den Dungen heeft dit jaar al twee mijlpalen bereikt. In februari kwam de productie van de mrij-koe voor het eerst boven de honderd ton. In maart werd de dochter van Rex 114 vijftien jaar en werd ze ingeschreven met een algemeen voorkomen van 85 punten. Daarmee is ze ook nog uitgeroepen tot Sterkoe 3.

‘In het koppel zie je helemaal niet aan haar dat ze honderdtonner is en al vijftien jaar oud. Ze is ook altijd al een goede koe geweest’, vertelt Ton Spierings trots. ‘We hebben 145 mrij-koeien en Joke 45 is echt een h…

lees meer ›

Ledenraad benoemt en neemt afscheid

Alle nieuwe districtsbestuurders – alsook de districtsbestuurders die werden voorgedragen voor herbenoeming – zijn door de leden gekozen voor het districtsbestuur. Op de ledenraad van 12 maart zijn zij vervolgens benoemd in de ledenraad van de coöperatie CRV u.a. Voor het eerst kon er digitaal gestemd worden.

Voor het eerst dit jaar konden leden, naast het stemmen op papier, ook digitaal stemmen. De introductie van het digitaal stemmen is succesvol verlopen, omdat er nu ook buiten de districtsbijeenkomsten om gestemd kon worden. Het aantal stemmers was daardoor ruim…

lees meer ›

Mts. Peeters wint vijf keer CRV-rendementsprijs

Een mooie overwinning voor de familie Peeters uit Kessel. Op de Wintershow in Asten-Heusden won zaterdag 7 maart hun Fientje 668 de CRV-rendementsbeker. Deze prijs is voor de koe met de meeste kilogrammen vet en eiwit.

De 14-jarige Starleader (mv. Stadel) heeft inmiddels een levenstotaal van 117.206 kg melk met gemiddeld 4,78% vet en 3,55% eiwit. Ze heeft in januari gekalfd en na negen stiertjes mocht de maatschap nu eindelijk een vaarskalf registreren.
Ervaring
De van oorsprong West-Brabantse veestapel gedijt goed in het Limburgse Kessel, getuige de 23 honderdto…

lees meer ›

Geslaagde districtsbijeenkomsten voorjaar 2020

In district Zuidoost-Nederland zijn in januari en februari maar liefst zeven districtsbijeenkomsten georganiseerd. Deze werden gekoppeld aan een bedrijfsbezoek. Het districtsbestuur kijkt met tevredenheid terug.

Tot twee jaar terug kende de coöperatie CRV alleen avondvergaderingen. Sinds vorig jaar is men ‒ naar volle tevredenheid van leden en bestuur ‒ overgestapt naar dagbijeenkomsten met daaraan gekoppeld een bedrijfsbezoek.

Rondleiding

Voor de lunch kende het programma drie onderdelen. Na de opening door de voorzitter was het hoofdbestuurslid Fons Kersten …

lees meer ›

Vleesvee: welkom op onze districtsbijeenkomsten

Voor vleesvee organiseert CRV-coöperatie districtsbijeenkomsten speciaal voor de vleesveeleden. Ook dit jaar staat er weer een bijzondere spreker op het programma.

Graag blikken we met u terug op het afgelopen jaar en praten we u bij over de actualiteiten. Ook zal het huidige aanbod CRV-vleesstieren met u doorgenomen worden.

Als bijzondere gast hebben we Gertjan Kiers, bekend van de ‘Vleesbijbel’. Kiers is bedrijfsleider van een horecaslagerij, verzorgt workshops en demonstraties, is gastdocent op koksopleidingen en fervent promoter van vlees.

Data en lo…

lees meer ›