District 08: Zuidoost-Nederland

Districtsbestuur stelt kandidaat voor

In de maanden januari en februari zijn er weer verkiezingen voor het districtsbestuur. 

Het betreft bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden, maar ook bestuurders die worden voorgedragen voor een herbenoeming. Bij een herbenoeming heeft voorafgaand een evaluatie plaatsgevonden. Op basis daarvan wordt de bestuurder wel of niet voorgedragen voor herbenoeming.

Het districtsbestuur van district 08 Zuidoost- Nederland draagt de volgende kandidaat voor:

kandidaat           
betreft

Corné Toonders, Veldhoven
herbenoeming

&n…

lees meer ›

Twee honderdtonners én een knuffelkoe

Elke honderdtonner is speciaal. Zeker de eerste op een bedrijf. Een prestatie van koe én veehouder. Daarom besteden we hier als CRV extra aandacht aan.

Zo mocht ik, Noortje Krol, bestuurder van district Zuidoost-Nederland, met maar liefst twee oorkondes en een presentje op bezoek bij de familie Van de Biggelaar-van Kreij uit Uden. Zij hadden hun eerste en tweede honderdtonner bij dezelfde monstername.

Tijdens mijn bezoek ging het natuurlijk vooral over de koeien. Onder andere over de honderdtonners Hanneke 50 en Mientje 24.
Maar het ging ook over Mientje 10, de …

lees meer ›

Terugblik webinar Zuidoost-Nederland

Op donderdag 25 februari werd vanuit de CRV-studio in Arnhem het webinar van district Zuidoost-Nederland uitgezonden. Voorzitter Noortje Krol opende met een terugblik naar 2020.

Bijzonder was de geboorte van hun dochtertje Daphne. Minder positief is de coronapandemie. Ook stond Noortje stil bij de tegenvallende melkprijs, de boerenprotesten, het droge voorjaar en de relatief goede maisoogst. Het ledenaantal van het district  is met 56 afgenomen naar 1981 leden. Het aantal mpr-bedrijven daalde met 79 bedrijven naar 1341 stuks. Het aantal honderd- en tientonners is fo…

lees meer ›

Webinar district Zuidoost-Nederland

Welkom op de (live) districtswebinar voor uw district Zuidoost-Nederland op

Donderdag 25 februari 2021, start 13:15 uur

registreren webinar
Programma
We starten met een terugblik op topprestaties van veehouders en koeien uit ons district. Verder bespreken we de actualiteiten, blikken we terug op het afgelopen boekjaar stellen we de nieuwe directie aan u voor.
Speciale gast
In het tweede deel van het webinar is melkveehouder Jos Knoef onze gast. Het bedrijf van de familie Knoef staat bekend om de vele 10- en 100 tonners. Bovendien zijn zij de trotse bezitters …

lees meer ›

Meranka 5550 pakt het hoogste ejr van Zuidoost-Nederland

In de top tien van koeien met het hoogste economisch jaarresultaat van boekjaar 2019-2020 is in Zuidoost-Nederland (zie tabel) Meranka 5550 van G. van Mensvoort uit Boxtel op de eerste plaats beland.

De koe maakte in haar tweede lactatie een lijst met hoge gehalten. Haar productie van ruim 17.000 kg melk met 5,46% vet en 4,16% eiwit gaf haar een ejr van 4284 euro.

Dankzij haar hoge gehalten heeft Meranka, waarschijnlijk afstammend van een eigen stier van Van Mensvoort, een nipte voorsprong op Commanderdochter Rainyrid Beauty van melkveebedrijf Krol uit Boekel.

lees meer ›