District 06: Centraal-Nederland

Survival of the fittest – ledendag districten Oost- en Centraal-Nederland

Wat een opkomst op de ledendag van de districten Oost- en Centraal-Nederland. Ruim 250 leden mochten we in De Apenheul in Apeldoorn ontvangen op vrijdag 10 juni.
‘Survival of the fittest’ was het thema en dat is nu actueler dan ooit. Drie interessante sprekers, veel gelegenheid om (eindelijk weer) met elkaar bij te praten en om een rondje door de Apenheul te lopen. Kortom, een mooie en leerzame dag.

 
Hoe overleeft een koe
Als eerste nam Tonnie Vissers, specialist veestapelmanagement bij CRV, ons mee in ‘hoe overleeft een koe’. Gezondheid (klauw-, uiergezond…

lees meer ›

Dirkje had al langer een speciaal plekje

‘Het is dat ze een beetje grijs wordt, maar anders zou je de koe zo maar een jaar of zes schatten. Ze blijft maar jeugdig’, vertelt melkveehouder Wilco van der Vaart over Dirkje 256. In Tienhoven heeft hij samen met zijn vrouw Renée een bedrijf met ruim 100 koeien.

In het koppel is de ruim 15-jarige Goldwyndochter een bijzondere verschijning. Ze werd onlangs ingeschreven met 86 punten voor algemeen voorkomen en realiseerde over elf afgesloten lijsten een gemiddelde lactatiewaarde van 106. Het leverde haar het predicaat Sterkoe 3 op. Daarbij realiseerde ze tot nu to…

lees meer ›

Uitslag Betuwse boerenmelkkoeverkiezing

Voor de Betuwse boerenmelkkoeverkiezing bekeken de juryleden Niek Pels en Marc Kouwenberg al in november 2021 koeien. De slotavond mét uitslag vond 25 maart 2022 plaats.

In de rubriek derde- en vierdekalfskoeien zag de familie Tober uit Beesd hun Claudia 132 de tweede plaats behalen. Een koe met fraai melktype, beste achteruier en beste benen. Marietje 99 van de familie Aalberts uit Zetten overtuigde echter op alle fronten even beter en eindigde daarom op de eerste plaats. Zij is een show- en boerenkoe ineen, oordeelde de jury.

De rubriek dieren vanaf vijfdekalfs…

lees meer ›
koeiendans

UITNODIGING LEDEN DISTRICT Centraal-Nederland

Uw districtsbestuur nodigt u van harte uit voor onze (live) ledenwebinar op:

Donderdag 17 februari 2022 van 13.00 tot 13.45 uur
Hier kunt u het webinar terugkijken
 
Programma
We blikken met u terug op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Ook krijgt u een toelichting op de jaarcijfers van hoofdbestuurder Peter Schrijver. Daarnaast nemen wij u mee in de actualiteiten van de coöperatie en de holding.
Quiz ‘Net effe anders’
Het tweede deel van de ledenwebinar willen we dit jaar ‘net effe anders’ doen. Voor een beetje vrolijkheid en gezelligheid en zeker…

lees meer ›

Districtsbestuur stelt kandidaten voor  

In de maanden januari en februari zijn er weer verkiezingen voor het districtsbestuur. 

Het betreft bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden, maar ook bestuurders die worden voorgedragen voor een herbenoeming. Bij een herbenoeming heeft voorafgaand een evaluatie plaatsgevonden. Op basis daarvan wordt de bestuurder wel of niet voorgedragen voor herbenoeming.

Het districtsbestuur van district 06 Centraal-Nederland draagt de volgende kandidaat voor:

kandidaat           
betreft

Peter van Rooijen, Cothen
Benoeming

Daan Tob…

lees meer ›