District 06: Centraal-Nederland

Competitie ‘Beste boerenmelkkoe’ van Flevoland

De provincie Flevoland zoekt de beste boerenmelkkoe. Ook wordt er een vervolg gegeven aan de opgave beste boerenpink van alweer 2019. Deze kon in 2020 vanwege de pandemie niet als vaars worden beoordeeld, maar zal straks wel als tweedekalfs bekeken worden.

De beste boerenmelkkoe van Flevoland, heeft u hem misschien op uw bedrijf? Alle rassen mogen deelnemen, wel moet de koe minimaal derdekalfs zijn. Als jury treden op Ben Knoef en Klaas Wietsma.
Drie klasses
De koeien worden ingedeeld in drie klasses, te weten: A. de derde- en vierdekalfskoeien, B. de vijf- en zes…

lees meer ›

Inseminator Henk Menkveld verlaat na 44 dienstjaren CRV

Inseminator Henk Menkveld beleefde onlangs zijn laatste dag bij CRV na een dienstverband van 44 jaar. Zijn collega-inseminatoren en enkele veehouders in Flevoland bezorgden hem een onvergetelijke laatste werkdag.

Het werkterrein van Henk lag voornamelijk in de Flevopolder, waar hij begon met kalveren schetsen en insemineren. Hij breidde dit uit met scannen, drachtcontrole, transplanteren, het verzorgen van opleidingen en het geven van adviezen aan veehouders op gebied van vruchtbaarheid.
Laatste kunstje
Henk moest op zijn laatste werkdag een normale dienst uitvoer…

lees meer ›

Sterkoe-3 Musschaert Gerda 80 past zich gemakkelijk aan

Haar naam heeft iets chics en met het predicaat Sterkoe-3 behoort ze nu bij een select gezelschap. Maar volgens melkveehouder Albert Nagelhoud is Musschaert Gerda 80 een gewone hardwerkende melkkoe.

‘Ze is niet groot en heeft geen showtype. Maar toen we haar als 15-jarige aan de inspecteur lieten zien, twijfelde hij geen moment of ze in aanmerking zou komen voor het predicaat Sterkoe 3. Ze kreeg 87 punten voor uier, 86 punten voor benen en 85 punten voor algemeen voorkomen’, vertelt hij. Overigens dankt Gerda haar chique prefix aan de verre historie. ‘Al in de 15e …

lees meer ›

Gezocht: jongerenraadslid

In de Betuwe zijn we op zoek naar een nieuw lid voor de jongerenraad. Dus als jij tussen de 18 en 26 jaar bent en je je graag wil oriënteren buiten je eigen rundveebedrijf, dan is de CRV-jongerenraad op zoek naar jou!

Vind je het leuk om mee te denken met CRV? Wil je deel uitmaken van een groep enthousiaste jongeren? Denk dan hier eens over na: lid worden van de CRV-jongerenraad.

Met een groep van 12 leeftijdsgenoten en onder begeleiding van Coöperatie CRV bespreek je fokkerij- en andere zaken. Ook adviseer je de directie over toekomstige producten en richtlijnen…

lees meer ›

Terugblik op webinar district Centraal-Nederland

Op 4 februari jl. organiseerde het districtsbestuur Centraal-Nederland voor het eerst een webinar als vervanging voor de fysieke ledenbijeenkomsten die dit jaar helaas geen doorgang konden vinden.

Allereerst praatte voorzitter Esther Schouten de kijkers bij over de actualiteiten en cijfers vanuit het district. Het aantal leden in district Centraal-Nederland is 1847. Dit is 2,5% minder dan vorig jaar. De bedrijfsgrootte is gestegen met 4% naar 98 melkkoeien per bedrijf. Er was afgelopen jaar een flinke stijging te zien in het aantal predicaten die toegekend zijn: 278…

lees meer ›