District 06: Centraal-Nederland

Uitslag boerenmelkkoe verkiezing Gelderland Zuid

De uitslag van de boerenmelkkoe verkiezing Gelderland Zuid, wordt vrijdagavond 25 september om 20.30 uur bekend gemaakt.

Samen met de juryleden Arnold van Dee en Albert van Egdom heeft Harrie van Leeuwen (Veeteelt) de prijsuitreiking op video vastgelegd. Geen gezellige slotavond, maar wel een verrassende video die is te zien via de link op YouTube.
Let op: deze link werkt pas vrijdagavond 25-9 vanaf 20.30 uur.

Ontknoping

Log in om 20.30 uur via de link en volg de ontknoping van de top-3 in de drie rubrieken. De catalogus met deelnemende koeien met toelichtin…

lees meer ›

Videokeuring Kromme Rijnstreek

De reguliere jongveekeuring, met voorbrengwedstrijd, jongvee en melkgevende vaarzen, kon vanwege corona niet doorgaan. Daarom besloot de organisatie van Jongveekeuring Kromme Rijnstreek een videokeuring te organiseren.

Bij een videokeuring komt de jury bij de mensen thuis. Dat heeft ook zijn voordelen, want, mede op verzoek van de deelnemende bedrijven, konden er ook derdekalfs dieren deelnemen. Echter leek het de organisatie geen goed idee om via een videokeuring tot een ‘plaatsing op volgorde’ te komen voor pinken en kalveren, omdat de jury de kalfjes en de pinken…

lees meer ›

Videokeuring Oldebroek 2020

Door de huidige COVID-19-situatie dit jaar geen traditionele Fokveedag op het Oogstfeest, maar een videokeuring. In de week van 17 tot en met 22 augustus vond de rondgang plaats. Alle deelnemers hadden vol enthousiasme hun dieren klaargezet, blij dat er toch nog wat te beleven viel deze zomer wat betreft keuringen. Naast vele bekende gezichten mocht de organisatie dit jaar ook een groot aantal nieuwe deelnemers begroeten.

Vrijdagavond 11 september vond de slotavond plaats bij loonbedrijf Van de Put te Oosterwolde. Daar was voldoende ruimte om de 1,5 meterregel te k…

lees meer ›

Videokeuringen in Centraal-Nederland

Het organiseren van fokveedagen is dit jaar een lastige opgave. Videokeuringen waren het alternatief om toch een keuring te houden deze zomer. En daar is volop van gebruikgemaakt in het oosten van Nederland. Zo ook in ons district.

Fokveedag Oldebroek kende 70 opgaves, verdeeld in koeien en een aantal kalveren. Op de inzenderslijst prijkten ook bedrijven die anders (nog) niet op een fokveedag komen. Inmiddels is de slotavond geweest met prijsuitreiking.
U kunt de uitslag (en die van de andere videokeuringen) vinden op de website van CRV coöperatie.
Fokveedag Apel…

lees meer ›

Fokveedagen Apeldoorn en Oldebroek gaan voor videokeuring

De organisaties van de Veluwse fokveedagen in Apeldoorn en Oldebroek hebben besloten om dit jaar geen fokveedag en kalverkeuring te houden op hun terreinen gezien de coronamaatregelen.

Om de inzenders dit jaar toch in de gelegenheid te stellen hun beste dieren te showen kiezen beide organisaties voor een videokeuring.
Opnamen voor Oldebroek
Voor Oldebroek worden opnamen gemaakt in de week van 17 augustus. Er gaan twee teams, bestaande uit een jurylid en videoman, op pad. De roodbonte en zwartbonte koeien worden apart beoordeeld van het jongvee.

Opgave voor en i…

lees meer ›