District 06: Centraal-Nederland

Geslaagde districtsbijeenkomsten voorjaar 2020

In district Centraal-Nederland werden vier districtsbijeenkomsten georganiseerd. Drie bijeenkomsten werden gekoppeld aan een bedrijfsbezoek en een bijeenkomst was een avondbijeenkomst. Het districtsbestuur kijkt tevreden terug.

Op de bijeenkomsten lichtte hoofdbestuurder Gert-Jan Verploeg de strategie en de jaarcijfers van CRV toe. De jongerenraad hield   een enquête om gegevens te krijgen voor de jaaropdracht.
Fokkerij en economie
De eerste bijeenkomst in het district was bij het Eastlandbedrijf van de familie Oosterink in Angeren (zie foto). Fokkerij en economie…

lees meer ›

Ledenraad benoemt en neemt afscheid

Alle nieuwe districtsbestuurders – alsook de districtsbestuurders die werden voorgedragen voor herbenoeming – zijn door de leden gekozen voor het districtsbestuur. Op de ledenraad van 12 maart zijn zij vervolgens benoemd in de ledenraad van de coöperatie CRV u.a. Voor het eerst kon er digitaal gestemd worden.

Voor het eerst dit jaar konden leden, naast het stemmen op papier, ook digitaal stemmen. De introductie van het digitaal stemmen is succesvol verlopen, omdat er nu ook buiten de districtsbijeenkomsten om gestemd kon worden. Het aantal stemmers was daardoor ruim…

lees meer ›

Stiermoeder Delta Hind wint rendementsbeker Wintershow Houten

Delta Hind heeft veel ijzers in het vuur. Moeiteloos weet zij haar fraaie exterieur te combineren met hoog rendement, wat haar bracht tot stiermoeder. Als klap op de vuurpijl won ze onlangs in Houten ‒ op de Wintershow ‒ de CRV-rendementsprijs.

Aan de hand van haar vaste voorbrenger Willem Zwambag wist Delta Hind (v. Snowman) op vrijdagavond 28 februari, tijdens de UFF Wintershow in Houten, een belangrijke prijs in de wacht te slepen: de CRV-rendementsprijs voor de koe met de meeste kilogrammen vet en eiwit.
Donor
Delta Hind (88 av) is de halfzus van fokstier Delt…

lees meer ›

Vleesvee: welkom op onze districtsbijeenkomsten

Voor vleesvee organiseert CRV-coöperatie districtsbijeenkomsten speciaal voor de vleesveeleden. Ook dit jaar staat er weer een bijzondere spreker op het programma.

Graag blikken we met u terug op het afgelopen jaar en praten we u bij over de actualiteiten. Ook zal het huidige aanbod CRV-vleesstieren met u doorgenomen worden.

Als bijzondere gast hebben we Gertjan Kiers, bekend van de ‘Vleesbijbel’. Kiers is bedrijfsleider van een horecaslagerij, verzorgt workshops en demonstraties, is gastdocent op koksopleidingen en fervent promoter van vlees.

Data en lo…

lees meer ›

Uitnodiging Centraal-Nederland

Graag nodigen wij u uit voor onze districtsbijeenkomsten 2020. Samen met u willen we terugkijken op het afgelopen jaar. Daarbij krijgt u een toelichting op de jaarcijfers, praten wij u bij over de actualiteiten. Het hoofdthema van de bijeenkomst is

“PASSIE VOOR DE KOE”

Om vorm te geven aan dit thema zijn we te gast op melkveebedrijven die de passie voor koeien hoog in het vaandel hebben. Wat is hun ideale koe? Hoe willen ze hun fokdoel  bereiken en welke koeien passen in dat plaatje? We gaan de “droomkoeien” van de veehouder bekijken. Kortom de passie voor het fo…

lees meer ›