District 06: Centraal-Nederland

Webinar district Centraal-Nederland

Graag nodigen wij u uit voor ons districtswebinar 2021

Samen met u willen we terugkijken op het afgelopen jaar. Daarbij krijgt u een toelichting op de jaarcijfers, praten wij u bij over de actualiteiten en we hebben een bestuursverkiezing. In ons interactieve Webinar komen zaken vanuit ons district en vanuit CRV aan de orde.
De aard van het beestje
Ronald Rongen van Low Stress Stockmanship Europe zal ons meenemen in de wereld van het gedrag van de koe: De aard van het beestje. Waarom en hoe reageert een koe op een situatie? En hoe reageren wij daarop? Ronald zal h…

lees meer ›

Vijf topproducentes in Centraal-Nederland van vof Verhoef-Schalkwijk

In de top tien van koeien met het hoogste economisch jaarresultaat van boekjaar 2019-2020 (zie tabel) is in Centraal-Nederland de helft van de topproducentes afkomstig uit de stal van vof Verhoef-Schalkwijk in Schalkwijk.

De nummers 1, 3, 6, 8 en 10 mag het bedrijf op zijn naam zetten. Op nummer één staat Mandoline 1622 met een ejr van 3957 euro. Dit bereikte ze met een productie van bijna 23.000 kg melk, met 3,85% vet en 3,51% eiwit.
Kruising van fh en montbéliarde
Opmerkelijk aan Mandoline 1622 is haar afstamming. Haar moeder is een montbéliarde en haar vader i…

lees meer ›

Afscheid van inspecteur Gert ten Have

Per 1 januari 2021 gaat inspecteur Gert ten Have met vervroegd pensioen. Vanaf die dag kan hij samen met zijn partner Linda genieten van hun mooie plek in Nijbroek.

In 1978 is Gert begonnen als administratief medewerker bij VB Oost-Veluwe. Daar werkte hij later als controleur-stamboekhouder. In 1992 maakte Gert de overstap naar NRS om als stamboekinspecteur in Oost-Nederland koeien te gaan keuren. In 28 jaar keurde hij in totaal ruim 330.000 koeien op 4100 verschillende bedrijven.

Met het vertrek van Gert vertrekt dus ook heel veel ervaring uit het team van inspe…

lees meer ›

Districtsbestuur stelt kandidaten aan u voor …

In de maanden januari en februari zijn er weer verkiezingen voor het districtsbestuur. 

Het betreft bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden, maar ook bestuurders die worden voorgedragen voor een herbenoeming. Bij een herbenoeming heeft voorafgaand een evaluatie plaatsgevonden. Op basis daarvan wordt de bestuurder wel of niet voorgedragen voor herbenoeming.

Het districtsbestuur van district 06 Centraal-Nederland draagt de volgende kandidaten voor:

kandidaat           
betreft

Hanny de Rooij-Leusink, Wadenoijen
Herbenoeming

lees meer ›

Van twee beugels naar drie sterren: Loveshem Stadel Ninavara

Dertig jaar na de aankoop van zijn eerste koe is het raak voor ‘liefhebber-boer’ Wim Fokkert uit Leuvenheim. De 67-jarige veehouder startte zijn bedrijf ‘vanuit de achtertuin’ en runde het tot voor kort naast een fulltime baan. Deze achtergrond maakt de prestatie van zijn Loveshem Stadel Ninavara extra bijzonder.

Wim Fokkert: ‘We melken nu nog 14 koeien. Veel meer hebben we er ook nooit gehad.’ Deze achtergrond maakt de prestatie van zijn Loveshem Stadel Ninavara misschien wel extra bijzonder. Onlangs werd ze op 15-jarige leeftijd ingeschreven met 87 punten (88 uier…

lees meer ›