District 06: Centraal-Nederland

Gezocht: jongerenraadslid

In de Betuwe zijn we op zoek naar een nieuw lid voor de jongerenraad. Dus als jij tussen de 18 en 26 jaar bent en je je graag wil oriënteren buiten je eigen rundveebedrijf, dan is de CRV-jongerenraad op zoek naar jou!

Vind je het leuk om mee te denken met CRV? Wil je deel uitmaken van een groep enthousiaste jongeren? Denk dan hier eens over na: lid worden van de CRV-jongerenraad.

Met een groep van 12 leeftijdsgenoten en onder begeleiding van Coöperatie CRV bespreek je fokkerij- en andere zaken. Ook adviseer je de directie over toekomstige producten en richtlijnen…

lees meer ›

Terugblik op webinar district Centraal-Nederland

Op 4 februari jl. organiseerde het districtsbestuur Centraal-Nederland voor het eerst een webinar als vervanging voor de fysieke ledenbijeenkomsten die dit jaar helaas geen doorgang konden vinden.

Allereerst praatte voorzitter Esther Schouten de kijkers bij over de actualiteiten en cijfers vanuit het district. Het aantal leden in district Centraal-Nederland is 1847. Dit is 2,5% minder dan vorig jaar. De bedrijfsgrootte is gestegen met 4% naar 98 melkkoeien per bedrijf. Er was afgelopen jaar een flinke stijging te zien in het aantal predicaten die toegekend zijn: 278…

lees meer ›

Nautena Anna 121, 18e honderdtonner

In 2019 won Nautena Anna 121 de boerenmelkkoeverkiezing in Flevoland in de oudste rubriek. De jury roemde toen haar uitmuntende frame en type, haar melkuitstraling gecombineerd met geweldige gehalten en persistentie.

Een mooie opwarmer voor haar huidige prestaties, want de Bertildochter is inmiddels als 18e koe de 100.000 kg melk gepasseerd, voorzien van 4,45% vet en 3,60%  eiwit. Twee weken later werd ze ingeschreven met 87 punten voor zowel uier als algemeen voorkomen.

Het predicaat Sterkoe 1 was hiermee binnen met een gemiddelde  lactatiewaarde van 117. Inmid…

lees meer ›

Webinar district Centraal-Nederland

Graag nodigen wij u uit voor ons districtswebinar,

Samen met u kijken we terug op het afgelopen jaar. Daarbij krijgt u een toelichting op de jaarcijfers, praten wij u bij over de actualiteiten en hebben we een bestuursverkiezing. In ons interactieve Webinar komen zaken vanuit ons district en vanuit CRV aan de orde.
De aard van het beestje
Ronald Rongen van Low Stress Stockmanship Europe zal ons meenemen in de wereld van het gedrag van de koe: De aard van het beestje. Waarom en hoe reageert een koe op een situatie? En hoe reageren wij daarop? Ronald zal het ons uit…

lees meer ›

Vijf topproducentes in Centraal-Nederland van vof Verhoef-Schalkwijk

In de top tien van koeien met het hoogste economisch jaarresultaat van boekjaar 2019-2020 (zie tabel) is in Centraal-Nederland de helft van de topproducentes afkomstig uit de stal van vof Verhoef-Schalkwijk in Schalkwijk.

De nummers 1, 3, 6, 8 en 10 mag het bedrijf op zijn naam zetten. Op nummer één staat Mandoline 1622 met een ejr van 3957 euro. Dit bereikte ze met een productie van bijna 23.000 kg melk, met 3,85% vet en 3,51% eiwit.
Kruising van fh en montbéliarde
Opmerkelijk aan Mandoline 1622 is haar afstamming. Haar moeder is een montbéliarde en haar vader i…

lees meer ›