Coöperatie

Imke wil werkbare uiers voor de robot

categorie Coöperatie, Young CRV

Onlangs bezocht Peter Ritmeester van CRV, Young CRV-lid Imke van Strien uit Dussen. Deze fanatieke jongedame is op het bedrijf van haar ouders, samen met haar moeder, verantwoordelijk voor de kalveropfok. Als jong kalf viel Wilhelmina 459 (v. Double W Ranger) al op door haar sterke, degelijke bouw en haar gitzwarte haarkleed, wat voor een Ranger bijzonder is.

Wat dit kalf nog extra bijzonder maakt is dat haar grootmoeder (v. Win 395) de 100.000 liter wist vol te maken. Dat is iets wat Imke (21) ook hoopt te bereiken met Wilhelmina 459.
Werkbare uiers
Over haar fok…

lees meer ›

“Van zo’n koe wil je er meer in de stal”

categorie Coöperatie, Young CRV

Young CRV-lid Amarins Zijlstra uit Tjerkwerd pronkt met haar favoriete koe, de roodbonte Aaltje 51.

Op het melkveebedrijf is het grootste deel van de veestapel zwartbont. Amarins houdt van roodbonte koeien en zal daarom ook haar favoriete koe met een roodbonte stier willen insemineren. Aaltje blinkt uit in haar hoge eiwit van 3,83%, zelfredzaamheid en probleemloos. “Van zo’n koe wil je nog wel meer in de stal”. Met haar stierkeuze voor Delta Mauro Red, zal dat zeker gaan lukken.

Succes Amarins!
Een goed begin …
Young CRV maakt een geweldige start. Dit is mede …

lees meer ›

Gerlieke Olthof: een nóg beter dochter uit een goede moeder

categorie Coöperatie, Young CRV

Young CRV-lid Gerlieke Olthof uit Hoge Hexel besprak haar fokdoel met Fons Geerink van CRV. De achttienjarige weet wat ze wil: het beenwerk van de koeien moet beter en ze wil meer kilo’s melk per koe per jaar, maar dan wel graag met dezelfde gehalten of hoger.

Op dit moment is haar stalfavoriet Doortje 181 (v. Delegate) me een (voorspelde) 305-dagen productie van 10.154 kg melk (4,50% vet en 3,59% eiwit). De drie doses SiryX – die ze als nieuw Young CRV-lid ontvangt – zijn van harte welkom. Een goede combinatie voor Doortje 181 is Delta Launch, aldus Gerlieke.

G…

lees meer ›
Luc Reijnders

Commissarissen in beeld: Luc Reijnders

categorie Coöperatie

Besturen met veertig jaar boerenervaring
Meer dan veertig jaar is Luc Reijnders veehouder en bijna al die tijd is hij ook al bestuurlijk actief. Gelouterd door de harde boerenpraktijk kijkt hij nuchter naar plannen en ontwikkelingen. ‘Veehouders mogen van CRV gewoon een eerlijk product voor een eerlijke prijs verwachten.’

Het hoogste bestuurlijke orgaan van Coöperatie CRV is de ledenraad van 87 veehouders. Namens de ledenraad houdt de raad van commissarissen (RvC) toezicht op het beleid van de CRV Holding BV. In de RvC…

lees meer ›

Zomeractiviteiten starten terug op

Nu er in Vlaanderen meer mogelijk is, gaan steeds meer prijskamporganisaties alsnog van start. Hier volgt een overzicht van de Vlaamse prijskampen die binnenkort plaatsvinden.

Prijskamp
Datum
Omschrijving
Plaats

Bogaarden
21 juli 2021
Interprovinciale fokveedag melkvee Vlaanderen
Molenstraat, Bogaarden

Erpe-Mere
31 juli 2021
Nationale prijskamp Belgisch Witblauw ‘Grote prijs Keukens Redant’ te Erpe Mere
Joseph Cardijnstraat 46, Erpe Mere

Beveren-Waas
8 augustus 2021
Regionale melkvee en Belgisch witblauwprijskamp + kalverkeuring Beveren…

lees meer ›