Coöperatie

Hulde voor drie sterkoeien van Dick Pelleboer

Onlangs kon melkveehouder Dick Pelleboer, na een bezoek van stamboekinspecteur Engbert-Jan Ruitenberg, maar liefst drie sterkoeien tegelijk begroeten. Een unieke prestatie waarvoor districtsbestuurder Jan Wup met plezier afreisde naar IJsselmuiden.

Met een leeftijd van minimaal negen jaar oud, minstens 85 punten voor uier en algemeen voorkomen en een gemiddelde lactatiewaarde van ten minste 105 over alle afgesloten lijsten, behoren sterkoeien tot de absolute topdieren van het ras. Ze verdienen het dan ook om in het zonnetje gezet te worden.

lees meer ›

Drie sterren voor duurzame Dora’s

Van sterallures willen Job en Yolanda Postma niets weten. Maar gepast trots zijn ze wel op hun twee duurzame Dora’s, die onlangs beide tegelijkertijd het bijzondere predicaat sterkoe 3 ontvingen. ‘Dit voelt als een schouderklopje. En dat kunnen we wel gebruiken in deze onzekere tijd’, verwoordt Yolanda de gevoelens van de veehouders uit het Groningse Zevenhuizen.

Om voor het predicaat sterkoe 3 in aanmerking te komen moeten koeien op een leeftijd van minimaal 15 jaar worden ingeschreven met ten minste 85 punten voor algemeen voorkomen en 85 punten voor uier. Daarbij…

lees meer ›

Een bijzondere oude dame

Rita 17 van Maatschap Mooijman uit Westerwijtwerd is een bijzondere oude dame. Op een leeftijd van bijna 16 jaar werd haar uiterlijk onlangs door de inspecteurs Frank Winter en Ard Gunnink met 90 punten gewaardeerd. Daarmee werd bevestigd dat zij over een heel erg functioneel exterieur beschikt. Eerder bereikte Rita al de grenzen van 100.000 kg melk en 10.000 kg vet en eiwit. 

Rita is een dochter van Mtoto en Rita 16. Ook Rita 16 (v. Rudolph) was al een bijzondere krasse dame. Want ook zij bereikte deze mijlpalen en werd ook met 90 punten gewaardeerd. Twee generatie…

lees meer ›

Het doel van Coöperatie CRV

categorie Coöperatie

Het doel van de Coöperatie CRV u.a. is het behartigen van de belangen van de leden op het gebied van rundveehouderij en rundveeverbetering via het bedrijf CRV Holding b.v. Het bedrijf tracht dit doel te bereiken via een innovatief en breed portfolio aan genetica, managementproducten en dienstverlening.
Coöperatiestructuur
CRV u.a. is een in Nederland en Vlaanderen werkende coöperatie en eigenaar van een internationaal bedrijf. De coöperatie vindt goede communicatie en betrokkenheid tussen de coöperatie en het bedrijf belangrijk. Daarom is een organisatiestructuur ont…

lees meer ›

CRV-rendementsprijs GRS Bedum en FDV Pesse

Afgelopen maanden zijn in Bedum en Pesse wintershows gehouden. Vast onderdeel op de winterhows is de uitreiking van de CRV-rendementsprijs voor de koe met de meest kilogrammen vet en eiwit.

Glinzer Gina 99 van Jan Thomas en Betty Vos uit Godlinze (Gr.) won zaterdag 22 februari op de drukbezochte Groninger Rundvee Show in Bedum de CRV-rendementsprijs. Vorig jaar sleepte de familie Vos deze belangrijke prijs ook al in de wacht met een Stadeldochter. Dit jaar was het de beurt aan de gitzwarte dochter Gina 99 (mv. De Bieuw Kindness). De elfjarige heeft in 8 lijsten al 9…

lees meer ›