Coöperatie

Young CRV op bezoek bij Thomas Broek

categorie Coöperatie

Thomas Broek heeft zich onlangs aangemeld bij Young CRV. Dit betekent dat hij kans maakt op een vaarskalf. Toen Wout Klein Breteler, veestapeladviseur van CRV, hem belde, wist Thomas wel hoe laat het was, bingo!

Wout bezocht Thomas Broek in Witharen (OV) samen met Noa van Burgsteden van de CRV-jongerenraad. Thomas kreeg een jas van Young CRV en samen maakten ze een rondje langs de koeien en het jongvee.
Fokdoel
‘We hebben een leuk gesprek gehad over het fokdoel van Thomas’, vertelt Wout. ‘Samen hebben we een pink uitgezocht die volledig voldoet aan Thomas’ eisen. …

lees meer ›

Videokeuring Keallefokklub De Twaling

In navolging van vorig jaar organiseert Keallefokklub De Twaling ook dit jaar weer een videokeuring.

Het liefst had men graag weer een fysieke keuring willen organiseren, maar helaas is dit nog niet mogelijk. Desalniettemin heeft de organisatie van KFC De Twaling er erg veel zin in en hoopt men ook op veel enthousiasme.
Facebook kampioen
Er zijn per klasse prijzen te winnen voor beste exterieur en originaliteit. En er is een Facebook kampioen.
Inschrijven
De inschrijving is geopend voor bedrijven uit de gemeente Sûd-West Fryslan en de Fryske Marren. Nieuw dit ja…

lees meer ›

Hier is de uitslag van de online videokeuring Groninger Rundvee Show

Dit jaar geen drukbezochte Groninger Rundvee Show in de manege in Bedum. Als alternatief werd er een online videokeuring georganiseerd voor de jeugd. De organisatie van de Groninger Rundvee Show ontving van 23 enthousiaste deelnemers een video of creatieve foto. Vrijdag 9 april werden de prijswinnaars bekendgemaakt via een livestream op YouTube.
Exterieur
De kalveren en pinken werden beoordeeld op exterieur door Frank Winter.

Kampioen bij de kalveren was Koepon Top Adeline 9-red (v. Koepon Alta Top-red) van mts. veebedrijf Koepon uit Feerwerd en werd voorgebracht …

lees meer ›

Het startschot is gegeven… we gaan!

categorie Coöperatie

Op donderdagavond 8 april gaf de directie van CRV het startschot voor Young CRV. Susan Dijkshoorn (CRV-jongerenraad) interviewde de directie, waarna het startschot werd gegeven. Aansluitend was er voor melkvee een inleiding over kalveropfok en voor vleesvee een goed verhaal over genomics bij Belgisch witblauw.

Terugkijken Kick-off Young CRV melkvee

Terugkijken Kick-off Young CRV vleesvee

lees meer ›

Een goed begin…

categorie Coöperatie

Young CRV maakt een geweldige start. Dit is mede te danken aan een strakke samenwerking tussen de jongerenraad en de veestapeladviseurs van CRV. En ook als je geen vaarskalf wint, is Young CRV er voor jou; have fun, leer en vergroot je netwerk!

Klik hier voor een vrolijk kennismakingsfilmpje

Klik hier voor meer info over Young CRV en het lidmaatschap

lees meer ›