Coöperatie

sterkoe flossie

Flossie heeft productie, exterieur, levensduur én fokkracht

Ze had al zeven lijsten met een gemiddelde lactatiewaarde van 106 afgesloten. En onlangs werd ze op bijna 10-jarige leeftijd door de stamboekinspecteur ingeschreven met 88 punten voor algemeen voorkomen, met 87 punten voor uier en 89 punten voor benen. Flossie ten Ruysschaert van de familie Mazereel uit Reninge is de vierde koe in Vlaanderen die het predicaat Sterkoe heeft mogen ontvangen.

‘Flossie valt in de stal niet direct op’, vertelt Geert Mazereel over de dochter van de stier Peinzer Boy. ‘Maar ze beschikt wel over een sterk frame, een prima uier en krachtig b…

lees meer ›

Op sterkoe Danone S Van het Natteveld zit geen sleet

‘Een koe die niet opvalt, nooit een dierenarts heeft gezien, altijd vlot drachtig is en van geen ouderdom weet.’ Met deze woorden prijst Filip Everaet zijn kersverse sterkoe Danone S van het Natteveld.
De dochter van de stier Baxter werd onlangs op bijna 11-jarige leeftijd ingeschreven met 88 punten voor zowel uier als beenwerk als algemeen voorkomen. En ze leverde al zeven lijsten af met lactatiewaarden van 115 en hoger. Hiermee voldoet ze ruimschoots aan de eisen voor het predicaat Sterkoe, dat sinds dit jaar in Vlaanderen wordt uitgereikt.

2 x 5 generaties

De…

lees meer ›

Uitnodiging Midoost-Nederland

Wij, het bestuur van district Midoost-Nederland, nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn op een van onze districtsbijeenkomsten. Op deze informatieve bijeenkomsten wisselen we praktische kennis met elkaar uit en leren we van elkaars ervaringen als boeren onder elkaar. We blikken met u terug op het afgelopen CRV-jaar en bezoeken een collega-veehouder.

Er is veel afwisseling in ons programma, waarbij de focus ligt op het consequent doorvoeren van een strategie op het eigen bedrijf. Uiteindelijk zal dit het gewenste en benodigde rendement opleveren. Maar hoe pak je…

lees meer ›

Uitnodiging Noordoost-Nederland

Wij hopen je te ontmoeten op onze districtsbijeenkomst. Samen blikken we terug op het afgelopen jaar. Daarbij krijg je een toelichting op de jaarcijfers en praten we je bij over de actualiteiten. Ook zijn er bijzondere gastsprekers.

Programma

Op de twee bijeenkomsten in ons district hebben wij bijzondere gastsprekers, beide uit het bankwezen.  Zij hebben van ons vooraf vier vragen gekregen die zij in hun inleiding zullen beantwoorden;

Wat gebeurt er wereldwijd?
Wat voor impact heeft dit op melkveebedrijven?
Welke invloed hebben de hete zomers van afgel…

lees meer ›

Inschrijving Winteravondshow Pesse

Op vrijdag 6 maart 2020 wordt de 28e wintershow van de Federatie Drentse Veeteeltstudieclubs gehouden bij Manege Smit te Pesse. U kunt zich tot 20 januari hiervoor inschrijven.

Het programma bestaat uit een individuele koeienkeuring, bedrijfsgroepen en een jongveekeuring (pinken en kalveren). Tevens kunnen de veeteeltstudieclubs een collectie tonen. Opgave van uw dieren is online mogelijk via de website van de FDV of via email: fdvopgave@hotmail.com.

Let op: opgave is mogelijk tot maandag 20 januari 2020.

lees meer ›