Coöperatie

200.000 kg melk voor De Rith Nora 265

categorie Coöperatie

De Rith Nora 265 is gisteren de grens van 200.000 kg melk gepasseerd. Daarmee is de Addisondochter van Adrion en Lisette van Beek uit Breda de vierde koe in Nederland die deze bijzondere mijlpaal heeft bereikt.
Nora is een slagje slimmer dan de rest
Nora wordt deze maand 19 jaar oud en had 12 lijsten en in totaal 5457 dagen nodig om de grens van 2 ton melk te bereiken. Nora werd gefokt door Jos Peeters, de vader van Lisette van Beek, en is al haar hele leven op melkveebedrijf De Rith aanwezig. Met haar stokmaat van 143 cm is ze inmiddels wel de kleinste koe van de st…

lees meer ›

Fokveedagen Apeldoorn en Oldebroek gaan voor videokeuring

De organisaties van de Veluwse fokveedagen in Apeldoorn en Oldebroek hebben besloten om dit jaar geen fokveedag en kalverkeuring te houden op hun terreinen gezien de coronamaatregelen.

Om de inzenders dit jaar toch in de gelegenheid te stellen hun beste dieren te showen kiezen beide organisaties voor een videokeuring.
Opnamen voor Oldebroek
Voor Oldebroek worden opnamen gemaakt in de week van 17 augustus. Er gaan twee teams, bestaande uit een jurylid en videoman, op pad. De roodbonte en zwartbonte koeien worden apart beoordeeld van het jongvee.

Opgave voor en i…

lees meer ›

CRV zoekt lid districtsbestuur

categorie Coöperatie

CRV is een innovatieve coöperatieve veeverbeteringsorganisatie die rundveehouders een breed portfolio aan genetica, managementproducten en dienstverlening biedt. Onze producten en diensten worden wereldwijd afgezet in meer dan 60 landen. De coöperatieve aandeelhouders zijn de leden van CRV Coöperatie u.a. in Nederland en Vlaanderen. Als districtsbestuurder kunt u tevens lid worden van de ledenraad.
CRV zoekt een lid districtsbestuur
Functie-inhoud

Inhoud geven aan ledenbetrokkenheid
Ontwikkelingen signaleren in het district
Informatie ‘uit het veld’ doorsl…

lees meer ›

Online veebeoordelen groot succes!

categorie Coöperatie

Om het gemis aan fokdagen en veebeoordelingswedstijden in coronatijd enigszins te verzachten organiseerde CRV tweel veebeoordelingswedstrijden.
Zo plaatste Veeteelt op de website twee films met bewegende beelden van 15 roodbonte en 15 zwartbonte koeien. Deze waren afkomstig uit het archief van beeldmateriaal dat Veeteelt maakte op keuringen.

Via de websites van CRV konden keuringsliefhebbers van over de hele wereld deelnemen aan de allereerste wereldwijde veebeoordelingscompetitie. Zij moesten rubrieken van vier vaarzen en vier koeien plaatsen op basis van foto’s…

lees meer ›

Eerste publicatie van nieuwe bwb-index

De Coöperatie CRV en CRV Vlaanderen vzw introduceerde onlangs de nieuwe bwb-index voor stieren van het Belgisch-witblauwras.  Deze bwb-index kwam er op vraag van de rascommissie Belgisch witblauw.

De bwb-index wordt drie maal per jaar gepubliceerd en dit telkens in drie aparte lijsten. Elke lijst is samengesteld in functie van de betrouwbaarheid van de bwb-index.
Fokstieren meest betrouwbaar
De lijst met fokstieren bevat stieren met de hoogste betrouwbaarheid (> 65% betrouwbaarheid). Hun bwb-index zal het best hun werkelijke fokkerijprestatie inschatten. De mee…

lees meer ›