District 01: West-Nederland

Uitnodiging Ledenbijeenkomsten (op locatie) District West-Nederland

Coöperatie CRV organiseert regelmatig bijeenkomsten om gezamenlijke en individuele doelen met elkaar door te nemen. We zijn blij dat we binnenkort een viertal ledenbijeenkomsten op locatie kunnen houden. Naast een leerzaam programma is er voldoende gelegenheid om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen.

Thema: Voerefficiëntie verhogen. Hoe pak ik dat aan?
Waar bent u welkom?
Dagbijeenkomsten:

Ontvangst vanaf 12.30 uur met een warme hap. Start programma 13.15 uur.
We bieden u meerdere workshops aan verzorgd o.a. door CRV en Agrifirm of Forfarmers. Uiteraar…

lees meer ›

Jans 126 produceert honderd ton als eerbetoon

Het is altijd bijzonder als een koe 100.000 kg melk produceert. Maar soms maakt het verhaal erachter de prestaties extra bijzonder. Dat geldt zeker voor honderdtonner Jans 126 van de familie De Jong uit Vlist.

Het verhaal gaat terug naar een middag begin juni 2020, toen Burchart de Jong – op dat moment bezig met het afronden van zijn opleiding aan de has – een telefoontje kreeg. Of hij kon inspringen bij Gert en Coby Blokland in Stolwijk, een dorp verderop. ‘Gert was opgenomen in het ziekenhuis en daardoor moest het werk direct worden overgenomen’, vertelt de jonge …

lees meer ›

UITNODIGING DISTRICTSWEBINAR LEDEN DISTRICT West-Nederland

Welkom op de (live) districtswebinar van uw district West-Nederland op

Maandag 14 februari 2022 van 13.00 tot 13.45 uur
HIER KUNT U HET WEBINAR TERUGKIJKEN

Programma
We starten met een terugblik op topprestaties van veehouders en koeien uit ons district. Verder bespreken we de actualiteiten, blikken we terug op het afgelopen boekjaar en krijgt u een toelichting op de jaarcijfers van hoofdbestuurder Gert-Jan Verploeg.
Thema: ‘Voerefficiëntie en methaanmetingen in de praktijk’
Het tweede deel van deze districtswebinar staat in het teken van twee praktijkonderzo…

lees meer ›

Fraaitypische Johanna de trots van familie Pellikaan

‘Een koe met enorm veel kwaliteit, die ons veel arbeidsvreugde geeft.’ Met deze lovende woorden typeert Burger Pellikaan Johanna 140. De Faberdochter werd onlangs bekroond met het predicaat Sterkoe 3 en is misschien wel de meest complete koe in de 100-koppige veestapel op het melkveebedrijf in Meerkerk.

Burger Pellikaan beheert samen met zijn vader Jasper het wel een wee van de koeien. Ook zijn broer Florus is nauw betrokken.
Hoge scores
Johanna 140 werd op 15-jarige leeftijd opnieuw ingeschreven met 89 punten voor algemeen voorkomen, waaronder 88 voor uier en 87…

lees meer ›

Rigje Garrison wint CRV-rendementsprijs Middenbeemster

Rigje Garrison van de familie De Boer uit Middelie heeft op zaterdag 11 september, tijdens de zomerkeuring Middenbeemster, de CRV-rendementsprijs gewonnen.

Tijdens elke keuring met melkgevende dieren reikt CRV de CRV-rendementsprijs uit aan de koe met de hoogste levensproductie uitgedrukt in kilogrammen vet en eiwit. Tijdens keuringen staat uiteraard het exterieur centraal, maar het gewenste exterieur is de basis voor een hoge levensproductie.

Vandaar dat CRV deze rendementsprijs uitreikt. Hiermee brengen we koeien in beeld die een goed exterieur combineren met e…

lees meer ›