District 01: West-Nederland

Slimme Sweetlake Dirkje schittert als sterkoe

‘Ik heb nog nooit een koe gehad die zo slim was’, verklaart melkveehouder Gerard Ammerlaan uit Zoetermeer over Sweetlake Dirkje 3. ‘Als ze de kans kreeg liep ze van de verkeerde kant de melkstal in, gooide met haar kop twee eenrichtingshekjes open, trok zelf aan het touwtje van de krachtvoerdosering en zette een stapje achteruit om van de extra brok te smullen’, geeft hij een voorbeeld. Om Dirkje te stoppen sloot de veehouder de hekjes af met een kettinkje. ‘Maar als een ander een keer molk en ze vergaten dat, had de koe dat direct door’, vertelt hij.

Dat Dirkje 3 d…

lees meer ›

Klokgave Augusta excelleert op sober rantsoen

‘Onze koeien moeten het bij ons doen op een simpel rantsoen van enkel gras en krachtvoer. Mais of bijproducten voeren we niet en we doen ook niet aan voer mengen. De laatste jaren voeren we in het weideseizoen wel wat kuilgras bij maar daarvoor kregen de koeien een groot deel van het jaar dag en nacht weidegang’, vertelt Jan-Joris Ruijter. Hij beheert samen met zijn vader, oom en neef een melkveebedrijf in het Noord Hollandse Wijdenes. Daarnaast werkt de jonge veehouder als routerijder voor CRV.

Binnen de 110-koppige melkveestapel van de familie Ruijter is de 15-jar…

lees meer ›

Sterkoe Bartje 281 komt uit een goed nest

Haar moeder gaf al 100.000 kg melk en twee (half)zussen werden tientonner. Een van hen werd bovendien negen jaar geleden op 13-jarige leeftijd publiekskampioene in de Beste Boerenkoeverkiezing van het vakblad Melkvee. Daarbij behoren ook haar vader Kian en moedersvader Cash tot de betere levensduurververs van hun generatie.

Nee, Bartje 281 van Jan en Hermineke Vonk. uit Goudriaan, heeft haar duurzaamheid niet van een vreemde. Met een actuele levensproductie van 108.459 kg melk met 4,88% vet en 3,83% eiwit is ze hard op weg naar de tien ton vet en eiwit. Daarbij werd…

lees meer ›

Uitnodiging Ledenbijeenkomsten (op locatie) District West-Nederland

Coöperatie CRV organiseert regelmatig bijeenkomsten om gezamenlijke en individuele doelen met elkaar door te nemen. We zijn blij dat we binnenkort een viertal ledenbijeenkomsten op locatie kunnen houden. Naast een leerzaam programma is er voldoende gelegenheid om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen.

Thema: Voerefficiëntie verhogen. Hoe pak ik dat aan?
Waar bent u welkom?
Dagbijeenkomsten:

Ontvangst vanaf 12.30 uur met een warme hap. Start programma 13.15 uur.
We bieden u meerdere workshops aan verzorgd o.a. door CRV en Agrifirm of Forfarmers. Uiteraar…

lees meer ›

Jans 126 produceert honderd ton als eerbetoon

Het is altijd bijzonder als een koe 100.000 kg melk produceert. Maar soms maakt het verhaal erachter de prestaties extra bijzonder. Dat geldt zeker voor honderdtonner Jans 126 van de familie De Jong uit Vlist.

Het verhaal gaat terug naar een middag begin juni 2020, toen Burchart de Jong – op dat moment bezig met het afronden van zijn opleiding aan de has – een telefoontje kreeg. Of hij kon inspringen bij Gert en Coby Blokland in Stolwijk, een dorp verderop. ‘Gert was opgenomen in het ziekenhuis en daardoor moest het werk direct worden overgenomen’, vertelt de jonge …

lees meer ›