District 03: Noordoost-Nederland

Bescheiden Bertha presteert groots

‘Ze is met haar 1 meter 39 een van de kleinste koeien van de stal. Maar ik zou willen dat al onze koeien zulke mooie verhoudingen in hun lichaamsbouw lieten zien.’, vertelt melkveehouder Gerrit Aalenhuis over Bertha 7. Onlangs mocht ze het predicaat Sterkoe 3 in ontvangst nemen.

Bertha 7 (v. Frederik Puntdroad ) is vijftien jaar oud en valt op door haar bescheiden hoogtemaat. ‘Koeien hoeven niet groot te zijn om veel melk te geven en ik herinner me onderzoek waaruit naar voren kwam dat extreem grote koeien gemiddeld een kortere levensduur hebben’, aldus Gerrit Aalen…

lees meer ›

Terugblik op inspirerende ledenbijeenkomsten

categorie Coöperatie

Begin maart konden er eindelijk weer fysieke ledenbijeenkomst gehouden worden.

Zo werden op donderdag 3 maart de leden onder het genot van een kop koffie en de voorjaarszon welkom geheten op Meervee VOF in Emmer-Compascuum. In groepen gingen ze over het bedrijf, waarbij de veehoudster liet zien hoe het jongvee er wordt opgefokt.

Tijdens de volgende workshop bij de blauwe voerbakken vertelden veestapeladviseur René Bos en Gerard Meerkerk hoe voerefficiëntie in de praktijk werkt. Vervolgens ging de dag verder op het bedrijf van maatschap Van Mensvoort.

Het hoofd…

lees meer ›

Ledenbijeenkomsten (op locatie) district Noordoost-Nederland

categorie Niet gecategoriseerd

Een coöperatie wordt altijd opgericht om er samen beter van te worden
Binnen de Coöperatie CRV organiseren we regelmatig gesprekken om gezamenlijke en individuele doelen met elkaar door te nemen. We zijn blij dat we binnenkort een tweetal ledenbijeenkomsten op locatie kunnen houden. Van u horen we graag of we samen nog een stap extra kunnen zetten om uw doelen te behalen.

Waar zijn wij welkom?
We hebben een viertal aansprekende bedrijven in ons district bereid gevonden om hun erven open te stellen en ons mee op reis nemen in hun keuzes:

Donderdag 3 maart 2022

lees meer ›

UITNODIGING DISTRICTSWEBINAR LEDEN DISTRICT NOORDOOST-NEDERLAND

categorie Niet gecategoriseerd

Uw districtsbestuur nodigt u van harte uit voor onze (live) districtswebinar op:

Donderdag 3 februari 2022
Aanvang: 13.00 uur (tot ca. 13.45 uur)
Hier kunt u het webinar terugkijken
 
Programma
We blikken met u terug op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Ook nemen wij u mee in de actualiteiten vanuit het district, de coöperatie en de holding. De uitslag van de (her)verkiezing wordt ook bekend gemaakt.
Thema ledenwebinar: “Waarom voerefficiëntie?”
Het tweede deel van deze districtswebinar staat in het teken van ‘voerefficiëntie’. Pieter van Goor, w…

lees meer ›

Districtsbestuur stelt kandidaten voor

In de maanden januari en februari zijn er weer verkiezingen voor het districtsbestuur. 

Het betreft bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden, maar ook bestuurders die worden voorgedragen voor een herbenoeming. Bij een herbenoeming heeft voorafgaand een evaluatie plaatsgevonden. Op basis daarvan wordt de bestuurder wel of niet voorgedragen voor herbenoeming.

Het districtsbestuur van district 03 Noordoost-Nederland draagt de volgende kandidaten voor:

kandidaat           
betreft

Roy Meijer, Witteveen
Herbenoeming

Karsten…

lees meer ›