District 03: Noordoost-Nederland

Kalverkeuringen starten weer op

KOC Jongleven
Op zaterdag 4 september organiseert KOC Jongleven de jongveekeuring in Kallenkote.

De keuring wordt onderverdeeld in leeftijdscategorieën van de deelnemers. Zo is er de mini-keuring, voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar, met een kalf van maximaal 10 weken. Er wordt een winnaar uitgekozen op het mooiste geheel van kind en kalf.

De kalverkeuring is voor kinderen vanaf 7 jaar. Het kalf moet tussen de 6 en 12 maanden oud zijn. De kalveren worden gejureerd op drie onderdelen: exterieur, toilet en voorbrengen.
Dit jaar wordt er bij voldoende opgave oo…

lees meer ›

Koepon Goldchip Feikje: Sterkoe 1

Onlangs wist de negenjarige Koepon Goldchip Feikje haar exterieurscore te verhogen naar AV-91. In combinatie met haar productiecijfers bereikte ze hiermee het predicaat Sterkoe 1.

Ze heeft inmiddels 94.148 liter melk op de teller en ze is vijfdekalfs, maar ze straalt nog veel jeugd uit, aldus bedrijfsinspecteur Frank Winter. Samen met collega Jacco Posthumus bezocht hij Veebedrijf Koepon in Garnwerd om Feikje opnieuw in te schrijven.
Geweldige uier
Frank en Jacco waren onder de indruk. Frank: ‘Ze is gemiddeld qua maat, maar heel best in balans en voorzien van veel…

lees meer ›

Hier is de uitslag van de online videokeuring Groninger Rundvee Show

Dit jaar geen drukbezochte Groninger Rundvee Show in de manege in Bedum. Als alternatief werd er een online videokeuring georganiseerd voor de jeugd. De organisatie van de Groninger Rundvee Show ontving van 23 enthousiaste deelnemers een video of creatieve foto. Vrijdag 9 april werden de prijswinnaars bekendgemaakt via een livestream op YouTube.
Exterieur
De kalveren en pinken werden beoordeeld op exterieur door Frank Winter.

Kampioen bij de kalveren was Koepon Top Adeline 9-red (v. Koepon Alta Top-red) van mts. veebedrijf Koepon uit Feerwerd en werd voorgebracht …

lees meer ›

22e editie Groninger Rundvee Show online speciaal voor jongeren

Eind februari bruist zorgmanege De Bonte Schimmel normaliter vanwege de wintershow. Maar op zaterdag 28 februari zullen daar nu niet de mooiste koeien en kalfjes van Groningen te zien zijn. Helaas zijn er vanwege corona dit jaar dus geen koeiengeuren op te snuiven in Bedum. Het is wel mogelijk om je mooiste pink of kalf te showen voor de camera.

Voor jongeren tot en met 20 jaar wordt er een videokeuring georganiseerd. Er wordt gekeurd op exterieur bij zowel de kalveren als de pinken. Daarnaast is er bij de pinken het onderdeel showmanship en bij de kalveren het onde…

lees meer ›

Terugblik districtswebinar CRV-Inside: fokkerijvisie en strategie

Op donderdag 2 februari jl. organiseerde het districtsbestuur van Noordoost-Nederland voor het eerst een webinar als vervanging voor de fysieke ledenbijeenkomsten, die dit jaar helaas geen doorgang konden vinden.
Districtsnieuws
Allereerst praatte voorzitter Marinus de Vries de kijkers bij over de actualiteiten en cijfers vanuit het district.

Het aantal leden in district Noordoost-Nederland is 2284. Landelijk zien we een krimp in het aantal leden, maar in dit district is een groei te zien van 2% ten opzichte van vorig jaar. De bedrijfsgrootte is eveneens gestegen …

lees meer ›