District 03: Noordoost-Nederland

Vleesvee: welkom op onze districtsbijeenkomsten

Voor vleesvee organiseert CRV-coöperatie districtsbijeenkomsten speciaal voor de vleesveeleden. Ook dit jaar staat er weer een bijzondere spreker op het programma.

Graag blikken we met u terug op het afgelopen jaar en praten we u bij over de actualiteiten. Ook zal het huidige aanbod CRV-vleesstieren met u doorgenomen worden. Als bijzondere gast hebben we Gertjan Kiers, bekend van de ‘Vleesbijbel’. Kiers is bedrijfsleider van een horecaslagerij, verzorgt workshops en demonstraties, is gastdocent op koksopleidingen en fervent promoter van vlees.

Data en locaties

lees meer ›

Uitnodiging Noordoost-Nederland

Wij hopen je te ontmoeten op onze districtsbijeenkomst. Samen blikken we terug op het afgelopen jaar. Daarbij krijg je een toelichting op de jaarcijfers en praten we je bij over de actualiteiten. Ook zijn er bijzondere gastsprekers.

Programma

Op de twee bijeenkomsten in ons district hebben wij bijzondere gastsprekers, beide uit het bankwezen.  Zij hebben van ons vooraf vier vragen gekregen die zij in hun inleiding zullen beantwoorden;

Wat gebeurt er wereldwijd?
Wat voor impact heeft dit op melkveebedrijven?
Welke invloed hebben de hete zomers van afgel…

lees meer ›

Inschrijving Winteravondshow Pesse

Op vrijdag 6 maart 2020 wordt de 28e wintershow van de Federatie Drentse Veeteeltstudieclubs gehouden bij Manege Smit te Pesse. U kunt zich tot 20 januari hiervoor inschrijven.

Het programma bestaat uit een individuele koeienkeuring, bedrijfsgroepen en een jongveekeuring (pinken en kalveren). Tevens kunnen de veeteeltstudieclubs een collectie tonen. Opgave van uw dieren is online mogelijk via de website van de FDV of via email: fdvopgave@hotmail.com.

Let op: opgave is mogelijk tot maandag 20 januari 2020.

lees meer ›

Districtsbestuur stelt kandidaten aan u voor …

In de maanden januari en februari zijn er weer verkiezingen voor het districtsbestuur. Enerzijds betreft het bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden. Anderzijds betreft het herbenoemingen. In dit bericht stelt het districtsbestuur de kandidaten aan u voor.

Zoals gebruikelijk zijn in de maanden januari en februari de verkiezingen voor het districtsbestuur. Het betreft bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden, maar ook bestuurders die worden voorgedragen voor een herbenoeming. Bij een herbenoeming heeft voorafgaand …

lees meer ›

Welk type ondernemer ben ik?

De CRV-jongerenraad organiseerde in november interactieve workshops die in het teken stonden van bedrijfsovername en het ondernemerschap.

Een overname is een grote stap, daarbij is een goede onderlinge communicatie zeer belangrijk. Anton de Boer van adviesbureau De Boer C.S. nam de jongeren mee in wat belangrijk is bij ondernemen, zoals generatieverschillen, drijfveren en ondernemerschap.

lees meer ›