District 03: Noordoost-Nederland

CRV Inside: fokkerijvisie en -strategie

Uw districtsbestuur nodigt u van harte uit voor het districtswebinar van Noordoost-Nederland.
Dinsdag 2 februari 2021, start 13:15 uur
registreren webinar

Over de webinar

Tijdens de 45 minuten durende webinar bespreken we de actualiteiten uit het district van het afgelopen boekjaar en wordt de verkiezingsuitslag bekend gemaakt.

Aansluitend zal gespreksleider Roy Meijer in gesprek gaan met Auke Spijkerman en Dick Laan over hun eigen fokkerijvisie en strategie

Eens in de vijf jaar bepaalt de coöperatie CRV samen met haar leden opnieuw haar fokdoel. Veehoude…

lees meer ›

Hoogste ejr van Noordoost-Nederland: Rita 66 uit topkoefamilie

In de top tien van koeien met het hoogste economisch jaarresultaat van boekjaar 2019-2020 is in Noordoost-Nederland meer dan de helft van de topproducentes afkomstig uit de stal van maatschap Mooijman in Westerwijtwerd. Zie tabel.

Bovenaan staat Rita 66 (Jungle x Aladdin) met een ejr van 4379 euro, waarmee ze ook het hoogste ejr van Nederland heeft. ‘Zelf hadden we verwacht dat Elsje 177, die op plaats drie staat, op nummer één zou komen’, vertelt Wim Mooijman. Na de toplijst ging het wat minder met Rita. ‘Ze begon haar laatste lactatie slecht, ze had te vroeg gekal…

lees meer ›

Superpersistente Eelshuis Nanny 2088 is Sterkoe 3

‘Nanny 2088 is een lieve koe met een heel prettig karakter. En ze weet zichzelf goed te handhaven’, vertelt eigenaar Wim van Tilburg over Nanny 2088, die tot Sterkoe 3 is bestempeld.

De 15-jarige Win 395-dochter heeft inmiddels ruim 144.000 kg melk geproduceerd op melkveebedrijf Eelshuis van Wim van Tilburg in Siddeburen. Ze zit op een totaal van bijna 11 ton vet en eiwit en staat ingeschreven met 87 punten.
‘Ze begon als vaars al heel goed en heeft dat super kunnen handhaven. Je hebt wel eens vaarzen die met een hoge productie beginnen, maar in de latere lactaties…

lees meer ›

Districtsbestuur stelt kandidaten aan u voor …

In de maanden januari en februari zijn er weer verkiezingen voor het districtsbestuur. 

Het betreft bestuurders die aftreden waarvoor een nieuwe kandidaat is gevonden, maar ook bestuurders die worden voorgedragen voor een herbenoeming. Bij een herbenoeming heeft voorafgaand een evaluatie plaatsgevonden. Op basis daarvan wordt de bestuurder wel of niet voorgedragen voor herbenoeming.

Het districtsbestuur van district 03 Noordoost-Nederland draagt de volgende kandidaten voor:

kandidaat      
betreft

Niels Schimmel, Feerwerd
Herbenoeming

Arne van …

lees meer ›

Rika 499: de beste van beste Rika’s

‘Het is dat ze grijs is, maar anders zou je niet zeggen dat de koe al vijftien jaar oud is’, vertelt melkveehoudster Antrea Hogen Esch uit Yde trots. ‘Ze staat er gewoon nog heel goed voor’, zegt ze over Rika 499, die onlangs het predicaat Sterkoe 3 ontving.

Rika 499 (v. O Man) is een onopvallende koe in het koppel van 140 melk- en kalfkoeien, die Antrea samen met haar vader Wick verzorgt. Met een levensproductie van 123.741 kg melk met 4,22% vet en 3,41% eiwit en met een gemiddelde lactatiewaarde van 128 (!) over tien afgesloten lijsten is ze opvallend productief.

lees meer ›