Brussels Livestock Show: inschrijven holstein (melkvee) voor het Belgisch Kampioenschap

20
okt
2021
0
Reacties

Agribex 2021

Op zaterdag 11 december heeft tijdens Agribex het Belgisch Kampioenschap Holstein Melkvee plaats.  Vanaf 10.40 uur zullen in paleis 1 zowel zwartbont als roodbont door elkaar gekeurd worden en dat in reeksen volgens leeftijd.  Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 10 november 2021.

Op het programma van deze nationale prijskamp staan rubrieken voor ongekalfde vaarzen van 6 tot 24 maanden, gekalfde vaarzen (gekalfd voor de leeftijd van 32 maanden), jonge koeien (minimum 2 maal gekalfd en tot de leeftijd van 5 jaar) en volwassen koeien vanaf 5 jaar.  Daarbij worden zwart en rood holstein samen beoordeeld.

Telkens stoten de eerste twee dieren per reeks door naar het kampioenschap (ongekalfde vaarzen, gekalfde vaarzen, jonge koeien en volwassen koeien).  Daarin is er ook een bekroning voor de mooiste uier bij de gekalfde vaarzen, jonge koeien en volwassen koeien, alsook een bekroning voor de beste roodbonte koe, Beauty & utility en de aanduiding van algemeen kampioene Brussels Livestock Show 2021.  Ook de beste deelnemer wordt in de bloemetjes gezet.

Inschrijven

Inschrijven kan tot uiterlijk 10 november 2021 bij CRV via prijskampen.be@crv4all.com. U kan hiervoor het inschrijvingsformulier gebruiken. Er wordt € 15/dier gefactureerd aan de veehouder voor de afwezige dieren opgenomen in de catalogus.  Er is geen selectieronde voorzien.

Specifieke voorwaarden

De dieren die deelnemen moeten naast de sanitaire voorwaarden ook voldoen aan een aantal specifieke voorwaarden.  Voor de ongekalfde en gekalfde vaarzen worden geen productienormen gesteld.  De koeien moeten voldoen aan de melkproductienormen op basis van 305 dagen en op grond van erkende MPR.

Aantal ROODBONT ZWARTBONT
afgesloten
lactaties kg vet + eiwit kg vet + eiwit
1 450 490
2 460 500
3 470 510
4 en meer 480 520

 

Alle dieren moeten een officieel erkende stamboekafstamming hebben (vader en moeder zijn stamboekdieren).  De runderen moeten op het beslag van herkomst minstens 90 dagen voorafgaand aan de deelneming aan de manifestatie verbleven hebben. Wij vragen om op vrijdag 10/12/21 tussen 13.00 en 16.00uur aanwezig te zijn met de dieren maar aanvoer blijft  mogelijk in uitzonderlijke gevallen tegen ten laatste 22.00 uur.

Iedere deelnemer dient te beschikken over een Covid Safe pas. Deze zullen gecontroleerd worden bij het binnenkomen van de hallen. Meer informatie over het Covid Safe Ticket is hier te vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *