Terugblik op inspirerende ledenbijeenkomsten

22
mrt
2022
0
Reacties

Begin maart konden er eindelijk weer fysieke ledenbijeenkomst gehouden worden.

Zo werden op donderdag 3 maart de leden onder het genot van een kop koffie en de voorjaarszon welkom geheten op Meervee VOF in Emmer-Compascuum. In groepen gingen ze over het bedrijf, waarbij de veehoudster liet zien hoe het jongvee er wordt opgefokt.

Tijdens de volgende workshop bij de blauwe voerbakken vertelden veestapeladviseur René Bos en Gerard Meerkerk hoe voerefficiëntie in de praktijk werkt. Vervolgens ging de dag verder op het bedrijf van maatschap Van Mensvoort.

Het hoofdbestuur praatte de leden bij over waar Coöperatie CRV momenteel mee bezig is. De jongeren van de jongerenraad vertelden over het succes van Young CRV en de activiteiten die weer georganiseerd gaan worden voor de jeugd. Martijn van Mensvoort vertelde vol enthousiasme over zijn fokkerijbeleid. Daarna kon een groep nazaten uit het Delta Elite-programma bewonderd worden.

 

Op dinsdag 8 maart was de tweede dag in Groningen. De dag begon om 11.00 uur bij Landbouwbedrijf Peters in Bedum, waar de districtsvoorzitter iedereen welkom heette.  Wim Peters vertelde over zijn bedrijf en op wat voor manier hij efficiënt met zijn voer en rantsoen bezig is. Dit sloot mooi aan bij het verhaal over voerefficiëntie.

In het strohok waren enkele dieren apart gezet, waarbij heel praktisch werd uitgelegd waar je op moet letten om een koe te fokken die bij je fokkerijdoel aansluit.

De lunch werd genuttigd op het tweede bedrijf van ALM Groenewegen in Noordwolde. Ook hier waren hoofdbestuur en jongerenraad aanwezig. Na de introductie door Ad Groenewegen vertelde vruchtbaarheidsexpert Janneke van de Weide enthousiast over vruchtbaarheid en de mogelijkheden van embryo’s.

Vervolgens gaf bedrijfsinspecteur Frank Winter een toelichting op een paar prachtige dochters van onder meer Double W Ranger, die in de ligboxstal stonden opgesteld.

Na afloop was er ruim tijd om gezellig met elkaar te praten onder het genot van een drankje. Ieder kon weer op tijd richting huis met nieuwe energie en inspiratie om aan de gang te gaan met de voorjaarswerkzaamheden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *