Rob Diepman gaat voor een betere veestapel

categorie Young CRV
21
jun
2021
0
Reacties

Young CRV-lid Rob Diepman maakte onlangs een rondje achter de koeien met Wout Klein Breteler van CRV. Ze hadden een goed gesprek over het fokdoel van Rob. Op het melkveebedrijf hebben ze jarenlang met een eigen stier gewerkt, maar nu willen ze hun veestapel verbeteren met ki. Dat kwam goed uit, want Wout mocht Rob drie doses SiryX aanbieden, als welkomstcadeau bij het lidmaatschap van Young CRV.

In Zwolle melkt Rob Diepman (19) samen met vader, oom en broertje zo’n 130 koeien. Het fokdoel van Rob is een niet te grote koe met sterke benen. Omdat ze de afgelopen jaren veelal met een eigen stier hebben gewerkt, willen ze nu via ki hun veestapel verbeteren.
De favoriete vaars van Rob is van een eigen stier en beschikt over een goed exterieur. Met een lactatiewaarde van 119 hoort Inge 72 bij de top van de melkkoeien. Haar gehalten zouden iets hoger mogen.

Gehaltestier

Gezien het fokdoel van Rob (sterke benen) viel de keus voor Inge 72 al snel op gehaltestier Delta Launch PP-red. De kalveren van deze stier worden hoornloos geboren (dat zie je aan de PP achter zijn naam) en bovendien vererft hij een best exterieur. Met name voor het beenwerk en klauwgezondheid scoort hij hoog. Dat past Rob wel.

Als het vaarskalfje straks is geboren, krijgt Rob een merkertest. Dan weet hij binnen drie weken na haar geboorte of ze de goede genen van haar moeder en van haar vader heeft.

Succes Rob en hou ons op de hoogte!

Een goed begin …

Young CRV maakt een geweldige start. Dit is mede te danken aan een strakke samenwerking tussen de jongerenraad en de veestapeladviseurs van CRV. En ook als je geen vaarskalf wint, is Young CRV er voor jou: have fun, leer en vergroot je netwerk!

Klik hier voor meer info over Young CRV en het lidmaatschap

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *