Zussen Lotte en Famke zijn enthousiast over Young CRV

categorie Coöperatie, Young CRV
17
mei
2021
0
Reacties

De kersverse Young CRV-leden en zusjes Lotte en Famke Reuver uit Deurningen ‒ beiden nog op de middelbare school ‒ zijn enthousiast over Young CRV. Geen wonder, want Aniek Kock van CRV kwam vertellen dat zij drie doses SiryX mogen gaan inzetten op hun favoriete pink, vaars of koe …

Toen Aniek Kock (veestapeladviseur van CRV) het melkveebedrijf van Lotte (17) en Famke (15) bezocht, leek het er even op dat er een keuze gemaakt moest worden. Immers, de actie ‘Maak kans op een vaarskalf’ geldt voor één dier op het bedrijf. Maar gelukkig konden er uiteindelijk toch twee vaarzen geselecteerd worden die voor de zussen favoriet zijn, dankzij hun ouders die besloten om extra doses aan te kopen voor een tweede favoriete vaars.

Fokdoelgesprek

Aniek Kock: ‘De actie “Maak kans op een vaarkalf” mochten we van de ouders van Lotte en Femke uitbreiden, zodat we voor twee favoriete vaarzen een passend stieradvies konden geven.’
Zowel Lotte als Famke zochten hun favoriete dier uit en kregen SiryX om mee te insemineren.
Aniek: ‘De dieren die we hebben geselecteerd, zijn favoriet omdat ze erg compleet zijn. Beide vaarzen beschikken over sterke, droge benen en een goedgevormde uier. Daarnaast scoren ze allebei ruim boven de 100 lactatiewaarde. Dat zijn ook de kenmerken die naar voren kwamen tijdens het fokdoelgesprek met de dames.’

InSire-stieren

De favoriete vaarzen van de zusjes zijn beide dochters van Arizona, toch verschillen ze van elkaar. Waar de ene (Aartje 110) nog een mooie jeugd heeft en goed in balans is, straalt de ander (Deanna 3) meer volwassenheid uit en is ze op onderdelen bovengemiddeld en erg compleet.
Aniek: ‘Aartje 110 gaan we paren met Delta Mauro vanwege de goede verhouding tussen hoogtemaat (99) en voorhand (107), dat is precies wat deze vaars nodig heeft. Voor Deanna 3 hebben we gekozen voor Delta Wingstar, omdat we hopen met Wingstar iets meer jeugd in de toekomstige vaars te fokken. Wingstar scoort voor laatrijpheid 104 en is heel allround met een super uiervererving.
Wat overigens ook bijzonder is, is dat de familie Reuver, in samenspraak met Aniek, kiest voor twee InSire-stieren. Normaal worden er op het bedrijf alleen bewezen fokstieren gebruikt.

Merkertest

Lotte en Famke, welkom bij Young CRV en veel succes met de paringen! Zodra de kalfjes geboren zijn, volgt er een merkertest. Zodat jullie precies weten wat jullie mooie vaarskalfjes waard zijn. Hou ons op de hoogte!

Een goed begin …

Young CRV maakt een geweldige start. Dit is mede te danken aan een strakke samenwerking tussen de jongerenraad en de veestapeladviseurs van CRV. En ook als je geen vaarskalf wint, is Young CRV er voor jou: have fun, leer en vergroot je netwerk!

Hier is een vrolijke kennismakingsfilmpje

Klik hier voor meer info over Young CRV en het lidmaatschap

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *