Imke wil werkbare uiers voor de robot

categorie Coöperatie, Young CRV
9
jul
2021
0
Reacties

Onlangs bezocht Peter Ritmeester van CRV, Young CRV-lid Imke van Strien uit Dussen. Deze fanatieke jongedame is op het bedrijf van haar ouders, samen met haar moeder, verantwoordelijk voor de kalveropfok. Als jong kalf viel Wilhelmina 459 (v. Double W Ranger) al op door haar sterke, degelijke bouw en haar gitzwarte haarkleed, wat voor een Ranger bijzonder is.

Wat dit kalf nog extra bijzonder maakt is dat haar grootmoeder (v. Win 395) de 100.000 liter wist vol te maken. Dat is iets wat Imke (21) ook hoopt te bereiken met Wilhelmina 459.

Werkbare uiers

Over haar fokdoel is Imke duidelijk: ze wil correct gebouwde koeien, met voldoende breedte in het skelet. Daarnaast moeten ze over goede benen beschikken en werkbare uiers voor de robot. (Dus uierdiepte, ophangband, en speenplaatsing mogen niet te extreem zijn). Daarnaast moeten ze voldoende persistent zijn.

Tot slot ziet Imke graag koeien met voldoende melk en hoge gehalten.

Daarom is de keus voor drie rietjes SiryX gevallen op de stier Delta Xander. Een stier die prima past op de Ranger pink gezien de hoge gehalten die hij vererft en daarnaast prima benen en robotuiers geeft en ook nog eens erg persistente koeien geeft.

Veel succes Imke!

Een goed begin …

Young CRV maakt een geweldige start. Dit is mede te danken aan een strakke samenwerking tussen de jongerenraad en de veestapeladviseurs van CRV. En ook als je geen vaarskalf wint, is Young CRV er voor jou: have fun, leer en vergroot je netwerk!

Klik hier voor meer info over Young CRV en het lidmaatschap

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *