Welke van de twee koeien moet er weg?

categorie Young CRV
25
jul
2022
0
Reacties
Tijdens de publieksactie in Heerenveen voor behoud koeien in verband met stikstofkrimp, toonden Nynke (links) en Fimke het Young CRV spandoek die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: Wij zijn de toekomst!

AJF, de organisatie voor jonge agrariërs in Fryslân, gaf zaterdag 23 juli aan de burger de keuze tijdens een publieksvriendelijke actie op de wekelijkse markt in het centrum van Heerenveen: welke van deze twee koeien moet er weg?

De leden van het AJF trokken hierheen met onder meer flyers en zuivelproducten om uit te delen. Ook twee koeien waren van de partij, de vijf en een halfjarige Ria 871 en de ruim achtjarige Lida 803. Tiptop getoiletteerd en gewassen. Iedere koe werd vergezeld van een poster met daarop onder meer de melkproductie per dag, het aantal kalveren dat ze hebben gekregen en hun favoriete aaiplek.

Helft reductie

‘Als gevolg van de stikstofplannen moet in ons gebied 47 procent reductie plaatsvinden. We gaan op een positieve manier de discussie met de burger aan over welke van deze twee dan weg moet. Op deze manier willen we als agrarische jongeren aandacht vragen voor wat de stikstofmaatregelen betekenen voor een individueel bedrijf, een ondernemer en zelfs een koe’, vertelt boerin Nynke Bakker uit het naburige Terband.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.