De Jongerendag was top!

categorie Young CRV
16
sep
2022
0
Reacties

De Jongerendag die Young CRV en Agrifirm op 1 september organiseerden was top!

KLIK HIER VOOR DE VIDEO-IMPRESSIE

Meer dan 350 jonge agrarische ondernemers bezochten theater Orpheus in Apeldoorn. Sprekers zoals Henk Staghouwer, op dat moment nog de minister van landbouw, en Caroline van der Plas van de Boer Burger Beweging, domineerden het toneel en wakkerden veel vragen aan bij de jonge ondernemers.

Zo vormde deze dag een unieke kans voor jongeren om inzicht te krijgen in de politieke kijk naar de landbouw. ‘Hoe ziet onze toekomst als jonge ondernemer eruit wanneer de politieke plannen vorm krijgen’, was een vraag die veel viel.

Voormalige topscheidsrechter Björn Kuipers gaf tips over het aanleren van de juiste attitude om zo als ondernemer mentaal sterk te staan. Het belang om als landbouwer contact te maken met mensen buiten de landbouw, werd ook meegegeven, op die manier kunnen we inspelen op maatschappelijke vraagstukken.

In het middagprogramma konden masterclasses worden gevolgd. Zo gaf topfokker en melkveehouder Nico Bons inzicht in zijn bedrijfsvoering. Hij roemde de dienstverlening van CRV, zowel voor wat betreft het maken van kwaliteit-embryo’s als het exporteren ervan. Maak je dromen werkelijkheid was het thema van de dag en Bons gaf de jeugd een waardevolle tip mee: ‘Hou je doel voor ogen en wijk niet af’.

De dag werd in stijl afgesloten met de Boerenrock Top 40 …

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *