Nieuwsbericht fokwaardeschatting augustus 2022

categorie Coöperatie, Fokwaarden
10
aug
2022
0
Reacties

Verwantschapsgraad

Vanaf de fokwaardepublicatie van augustus 2022 worden ook de verwantschapsgraden voor Jersey en Montbeliarde getoond in Stierzoeken. Daarnaast wordt alleen de verwantschapsgraad bepaald voor stieren die jonger zijn dan 20 jaar.

 

Interbull nieuws

  • Denemarken, Zweden, Finland hebben in de fokwaardeschatting voor geboortekenmerken een aanpassing gedaan voor het berekenen van het aantal effectieve dochters, wat een daling in de betrouwbaarheid veroorzaakt.
  • Spanje heeft hun fokwaardeschatting voor geboortekenmerken aangepast. Spanje gebruikt voortaan een diermodel met directe en maternale effecten. Daarnaast zijn nieuwe parameters ingevoerd.
  • Tsjechië heeft oude data verwijderd voor de kenmerken drachtpercentage en interval eerste tot laatste inseminatie. Hierdoor hebben een aantal oudere stieren hun fokwaarden verloren voor deze kenmerken.
  • Frankrijk gebruikt nu beengebruik in plaats van ophangband voor het bepalen van het opsturen van fokwaarden naar MACE van Interbull. Tevens wordt de betrouwbaarheid voor beengebruik voor alle exterieurkenmerken gebruikt. Dit heeft als gevolg dat er een aantal stieren niet meer ingestuurd zijn voor exterieur en dat betrouwbaarheden van exterieur fokwaarden van stieren kunnen dalen.
  • Australië doet nu mee voor mastitis, zij verzamelen hier nog steeds historische data voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *