Aanpassing fokwaarden genoomstieren indexdraai april

categorie Fokwaarden
15
jun
2020
0
Reacties

De genoomfokwaarden van een aantal buitenlandse stieren zijn door de coöperatie CRV herberekend. Het betreft stieren van Europese ki-organisaties die net als CRV lid zijn van EuroGenomics. Door het ontbreken van de Nederlands-Vlaamse genoominformatie waren de vanuit Interbull berekende fokwaardes voor deze stieren niet correct.

Volgens de Animal Evaluation Unit (AEU), die de fokwaarden namens CRV berekent, betreft het alleen stieren die nog geen ki-code hadden op moment van publicatie tijdens de fokwaardedraai van april. Deze stieren waren daardoor nog niet beschikbaar voor Nederlandse en Vlaamse veehouders. De genoomfokwaarden van stieren die al wel een ki-code hadden, waren bij de publicatie in april correct en zijn niet veranderd.

Herpublicatie

Als Coöperatie CRV hebben we de partners in Eurogenomics en hun vertegenwoordigers in Nederland en Vlaanderen vanaf het begin op de hoogte gehouden van de herberekening.  Zij konden daarmee zelf besluiten of ze deze stieren wilden vermarkten op basis van de nieuwste informatie. Met de herpublicatie is tegemoetgekomen aan de wens van een aantal importeurs.
De lijst met fokwaarden van de genoomstieren is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.