Ledenbijeenkomst: met de bus op pad

6
mei
2022
0
Reacties

District Midoost-Nederland organiseerde op 12 april voor zijn leden een bijeenkomst bij de familie Vroege in Dalen, waar data voor de fokwaarde voerefficiëntie worden verzameld. Het was een mooie bijeenkomst, mede dankzij een gezamenlijke busreis.

 Met een volle bus arriveerden de leden uit het district bij de familie Vroege in Dalen. Na de koffie vertelde Elma Vroege over het bedrijf zoals het door de vorige en huidige generatie is opgebouwd, met een veehouderij- en een loonwerktak naast akkerbouw. Daarbij mag wel gezegd worden dat ze zelf hun grootste klant in het loonwerk zijn.

De leden maakten kennis met een prima geleid familiebedrijf en zijn medewerkers. Er is een duidelijke taakverdeling en uiteraard werden de verbeteringen en toekomstplannen gedeeld met de leden. De familie Vroege staat open voor onderzoeken op hun bedrijf. Dat was voor CRV-man René Bos aanleiding om te vertellen over de praktijkresultaten van de voerproeven op dit bedrijf. Deze hebben mede geleid tot de totstandkoming van de fokwaarde voerefficiëntie. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding over het bedrijf. Wat opviel was de planmatige aanpak, zeker bij de kalverafdeling. Uiteraard oogstte de opstelling van de voerbakken bij het melkvee ook veel interesse.

Vervolgens toog het gezelschap naar Willem en Wendy Booij in Benneveld, de fokkers van onder andere Ranger. Beiden vertelden enthousiast over het ontstaan van hun Double W-bedrijf en hun veestapel. In de stal konden de leden genieten van onder meer De Rickyfamilie en een zestal CRV-dieren, overgenomen uit de stal in Winsum. Na de rondleiding was er nog gelegenheid om wat na te praten voordat de bus weer naar huis vertrok.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *