Terugblik op webinar district Centraal-Nederland

22
feb
2021
0
Reacties

Op 4 februari jl. organiseerde het districtsbestuur Centraal-Nederland voor het eerst een webinar als vervanging voor de fysieke ledenbijeenkomsten die dit jaar helaas geen doorgang konden vinden.

Allereerst praatte voorzitter Esther Schouten de kijkers bij over de actualiteiten en cijfers vanuit het district. Het aantal leden in district Centraal-Nederland is 1847. Dit is 2,5% minder dan vorig jaar. De bedrijfsgrootte is gestegen met 4% naar 98 melkkoeien per bedrijf. Er was afgelopen jaar een flinke stijging te zien in het aantal predicaten die toegekend zijn: 278 honderdtonners, 27 tientonners en 29 sterkoeien. Verder haalde Esther nog meerdere prestaties aan, mooi verdeeld over een aantal bedrijven.

Mededelingen hoofdbestuur

Dit jaar is een nieuwe directie aangesteld. Die stelde zich voor door middel van een filmpje. Gert-Jan Verploeg blikte namens het hoofdbestuur terug op het bewogen jaar dat achter ons ligt. Daarnaast keek hij vooruit naar de uitdagingen die er zijn voor CRV. In een filmpje gaf financieel directeur (CFO) Egon Verheijden een toelichting op de jaarcijfers 2019-2020.

De aard van het beestje

Ronald Rongen van Low Stress Stockmanship Europe begon zijn presentatie met een vergelijking van koeien drijven met autorijden. Ronald had mooie praktijkvoorbeelden van hoe een koe reageert op ons en haar omgeving.
Met name het filmpje hoe de koe haar omgeving ziet, was zeer verrassend en verklaart ook een deel van haar gedrag. En de ‘aard van het beestje’ kun je in de opfok al beïnvloeden door te trainen met jonge kalveren.

 

Verkiezingen

Dit jaarzijn Hanny de Rooij-Leusink uit Wadenoijen, Jaap van de Vliert uit Biddinghuizen en Inge van Schie-Rameijer uit Lelystad aftredend en herkiesbaar. Kees van Loenen uit Leusden was aftredend en niet herkiesbaar. Evert-Jan Aalpoel uit Twello werd voorgedragen. In totaal zijn er 221 stemmen uitgebracht (12% van de leden). Hanny de Rooij-Leusink, Jaap van de Vliert en Inge van Schie-Rameijer zijn allen door de leden herkozen voor een volgende termijn in het districtsbestuur. Ook werd Evert-Jan Aalpoel gekozen door de leden. Op 11 maart zullen zij voorgedragen worden voor benoeming in de ledenraad voor een volgende termijn.

De webinar is hier terug te kijken 

Klik hier voor de notulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *