Videokeuring kalveren KOC Vecht en IJsselstreek

18
sep
2020
0
Reacties
Tamar, Ruben, Joas en Aron Kattenberg uit Markelo, tonen trots hun dieren

De organisatie van kalverkeuring Vecht en IJsselstreek organiseerde onlangs een videokeuring. ‘Het was een heel ander jaar door corona en we hebben het opgelost door een videokeuring te organiseren’, vertelt Julia Poppe namens de organisatie.

Terugkijkend concluderen de organisatoren dat er dit jaar dan wel minder deelnemers waren, maar anderzijds wel extreem veel nieuwe deelnemers. Op tien bedrijven, rondom Zwolle, zijn de 23 deelnemertjes met hun kalf op de video gezet.

Glitters

Julia: ‘Het was heel leuk hoe de nieuwe deelnemers zich presenteerden. Zo waren er twee meisjes van zes en acht die glitters in hun haar hadden en dit hadden zij ook in de pluimen van de kalfjes gedaan. Iedere deelnemer deed wel iets leuks of grappigs. De blikvangers zijn de kinderen tot zes jaar. Met hun babykalfje presenteren ze zich ieder op hun eigen manier. De beoordeling is niet voor de prijzen; het maakt dus niet zoveel uit hoe zij hun kalf presenteren. De babykalfjesrubriek is een mooi alternatief voor de jonge kinderen om een goede ervaring te krijgen met de kalverkeuring. Ze worden na het rondje niet alleen beloond met een rozet, maar ook met een lekkere zak snoep’, vertelt Julia.

Prijsuitreiking

Op zaterdag 5 september maakten de juryleden Frank Winter en Aniek Kock de prijzen voor de junioren- en seniorengroep bekend. De kampioenschapsfilmpjes zijn op de Facebookpagina van KOC te zien.

De volledige uitslag is te vinden op de website van CRV coӧperatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *