Videokalverkeuring Ommen 2020

16
sep
2020
0
Reacties
Videokeuring Ommen: algemeen kampioen junior Deef Simons

Uitgerekend tijdens het 50-jarig jubileum konden de organisaties dit jaar geen Bissende koe/kalf organiseren. Er werd gekozen voor een alternatief.

Het alternatief was een videokeuring voor de deelnemers die normaal gesproken in Ommen hun dieren tonen. Dat dit door de jeugd gewaardeerd werd, werd al snel duidelijk door de hoge opgave van 39 kalveren met evenzoveel begeleiders.  Een luxeprobleem voor het bestuur. Maar dat werd al snel opgelost door niet één maar twee dagen rond te gaan met de twee juryleden, Leo Teunis en Ben Knoef, en cameravrouw Marieke Albring.

And the winner is…

Gelukkig kon de prijsuitreiking op 15 augustus voor het grootste deel buiten plaatsvinden. Mede dankzij het mooie weer. Alle deelnemende dieren werden kort toegelicht tijdens het vertonen van de schitterend gemaakte presentatie.
Om de spanning van een ‘gewone’ keuring een beetje na te bootsen werden per onderdeel de beste vijf ‒ aan het eind van de presentatie van vijf naar één ‒ nog een keer besproken. Dankzij de sponsoren ging er geen enkele deelnemer met lege handen naar huis. Al met al een zeer geslaagd alternatief en hopelijk een eenmalige gebeurtenis! Klik hier voor de uitslag.

Algemeen kampioen junior Deef Simons

Algemeen kampioen senior Maries Gunnink

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *