Uitslag fotowedstrijd: the winner is …

categorie Coöperatie, Young CRV
1
okt
2021
0
Reacties
De winnende foto van Mechteld Heeling uit Sleen (DR)

Young CRV organiseerde deze zomer de wedstrijd koefotografie. Onlangs werd de uitslag bekendgemaakt door de bekende koeienfotograaf Alex Arkink. Dit gebeurde tijdens de masterclass bij Barendonk Holsteins in Beers (N.Br.).

Was je deelnemer aan de fotowedstrijd, dan maakte je kans op een masterclass koefotografie van Alex Arkink. Omdat er in totaal 19 foto’s werden ingezonden, was het mogelijk om alle inzenders een uitnodiging te sturen voor de masterclass op vrijdag 1 oktober bij Barendonk Holsteins in Beers.

Hoge opkomst

Het enthousiasme van de inzenders was groot. Dat bleek niet alleen uit de hoge opkomst (bijna alle inzenders waren aanwezig), maar ook uit de goede en geïnteresseerde vragen die Alex Arkink kreeg voorgelegd.

Zo kan het ook gaan

Het eerste deel van de masterclass bestond uit een praktijkles. Samen met het CRV-fototeam maakte Alex ‘de perfecte zijplaat’ van een jonge vaars. Helaas zag de vaars al die aandacht niet zo zitten. Alex en het team hadden er de handen aan vol.
‘Zo kan het ook gaan’, hield Alex de deelnemers voor. ‘Jullie zien normaal alleen het eindresultaat, maar nu zie je dat het soms behoorlijk lastig is om de koe goed op de foto te zetten.’ Nadat het uiteindelijk toch gelukt was om een foto te maken die voldeed aan de hoge eisen van de fotograaf, volgde deel twee van de masterclass.

Goed genoeg voor een cover

In het tweede deel werden de foto’s van de inzenders besproken via een PowerPoint-presentatie. Voordat Alex daaraan begon, vertelde hij behoorlijk onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de foto’s. Bij iedere foto stond hij even stil en noemde hij de sterke en de aandachtspunten.

Uiteindelijk bleven er twee foto’s over die volgens Alex echt het allerbeste waren. ‘Goed genoeg voor een cover.’ De eervolle vermelding ging naar Corné de Jong uit Weesp en de winnaar was … Mechteld Heeling uit Sleen (zie foto).
Zij mocht de prijs, een mooi koebeeldje, in ontvangst nemen uit handen van Alex. Een groot applaus volgde van de overige deelnemers. Mechteld, gefeliciteerd!

Klik hier voor de genomineerde foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *