Uitnodiging Noordoost-Nederland

11
jan
2020
0
Reacties

Wij hopen je te ontmoeten op onze districtsbijeenkomst. Samen blikken we terug op het afgelopen jaar. Daarbij krijg je een toelichting op de jaarcijfers en praten we je bij over de actualiteiten. Ook zijn er bijzondere gastsprekers.

Programma

Op de twee bijeenkomsten in ons district hebben wij bijzondere gastsprekers, beide uit het bankwezen.  Zij hebben van ons vooraf vier vragen gekregen die zij in hun inleiding zullen beantwoorden;

  1. Wat gebeurt er wereldwijd?
  2. Wat voor impact heeft dit op melkveebedrijven?
  3. Welke invloed hebben de hete zomers van afgelopen jaren op de exploitatie van het melkveebedrijf?
  4. Wat is de rol van de bank hierin?
datum locatie aanvang
Do. 30 januari Stadion de Oude Meerdijk, Stadionplein 1, 7825 SG  Emmen 20.00 uur
Gastspreker: Marijn Dekkers, Sectorspecialist Melkveehouderij Rabobank
Ma. 10 februari Hitachi Capital Mobility Stadion (Euroborg), Boumaboulevard 41, 9723 ZS  Groningen 20.00 uur
Gastspreker: Pierre Berntsen, Directeur Agrarische bedrijven ABN Amro
Parkeren Euroborg Je kunt parkeren in P1 in de buurt van uitgang zuid.
Entree van de zaal is via de draaideur bij kantoren zuid.

 

Do. 30 januari: gastspreker: Marijn Dekkers, Sectorspecialist Melkveehouderij Rabobank

Marijn Dekkers (41), sectorspecialist melkveehouderij bij Rabobank. Geboren en getogen op een melkveebedrijf in N-O Brabant. Dekkers: “Na 15 jaar het werk op melkveebedrijf gecombineerd te hebben met Rabobank werkte ik de afgelopen zeven jaar 100% voor Rabobank. In mijn functie ondersteun ik vanuit Utrecht alle lokale Rabobanken als het gaat om melkveehouderij. Deze werkzaamheden betreffen beleid, visievorming, lezingen, trainingen en second opinion bij bedrijfsplannen. Ook ben ik verantwoordelijk voor de contacten met de (vak)pers als het gaat om melkveehouderij. Mijn grootste zorg binnen de melkveehouderij is behoudt van de financiële weerstand op de bedrijven van onze klanten. Het is uitdagend om een stappenplan voor bedrijfsontwikkeling uit te stippelen waarbij ambities, noodzakelijke vervangingen en behoud van financiële weerstand hand in hand gaan. Zeker nu de wereld steeds sneller veranderd is het zaak om flexibel genoeg te blijven om toekomstige kansen te kunnen blijven pakken en nieuwe uitdagingen aan te kunnen. De omzet is beperkt en de productiemiddelen duur. Alleen de ondernemers die alle elementen het best op elkaar afstemmen kunnen stappen blijven zetten. Hier liggen meteen ook de kansen …”

Ma. 10 februari: gastspreker: Pierre Berntsen, Directeur Agrarische bedrijven ABN Amro 

Pierre Berntsen is Directeur Agrarische Bedrijven bij ABN AMRO. Hij is binnen de afdeling Sector Advisory van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Agrarische Sector. Door zijn werkzaamheden bij ABN AMRO en in de agribusiness heeft Pierre veel ervaring met het vertalen van sectorontwikkelingen naar bedrijfsontwikkeling in agrarische en agribusiness sectoren. Berntsen:”Ik vind het een voorrecht om samen met relaties en collega’s te werken aan de productie van voedsel en grondstoffen voor voedsel. De toekomst van de zuivelketen ligt door milieubegrenzingen niet zozeer in groei van volume maar in groei van toegevoegde waarde. De basis is goed; de Nederlandse zuivelsector zit in de mondiale kopgroep en heeft toegang tot belangrijke groeimarkten. Verdere uitbouw van de sterke punten als en kwaliteit en imago vereisen extra inspanningen maar er is geen weg terug. Focus op de bovenkant van de markt is de beste remedie tegen negatieve gevolgen van prijsvolatiliteit. De marktdynamiek blijft, maar het zorgt wel voor hogere pieken en minder diepe dalen …”

 

Wij hopen je op een van onze districtsbijeenkomsten te mogen begroeten!

 

Namens het bestuur van Noordoost-Nederland,

Met vriendelijke groet,

Marinus de Vries, districtsvoorzitter Noordoost-Nederland

 

Aanmelden

Jaarverslag 2018-2019 

Notulen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *