Terugblik webinar Midoost-Nederland

22
feb
2021
2
Reacties

Dit jaar helaas geen fysieke bijeenkomsten, maar het districtsbestuur Midoost-Nederland organiseerde een vervangend webinar op 11 februari vanuit de CRV-studio in Arnhem.

Voorzitter Rudie Freriks vertelde de kijkers dat het district 2,4% minder leden kende. Wel is de gemiddeld bedrijfsgrootte met 4% naar 94 melkkoeien per bedrijf gestegen. ‘We zagen een forse toename in aantallen predicaten. 344 koeien behaalden het predicaat honderdtonner en 34 koeien werden tientonner. Het predicaat sterkoe kreeg meer aandacht en groeide naar 34 koeien met ster 1, 2 of 3.’

Ook vermeldde de voorzitter dat meerdere topprestaties mooi verdeeld zijn over een aantal leden. Als afsluiter noemde Rudie Liesje 22, die als ’s werelds eerste ‘cowfluencer’ op de voorgrond trad met promotie voor Twente.

Mededelingen hoofdbestuur

Dit jaar werd een nieuwe directie aangesteld. Die stelde zich voor door middel van een filmpje. Peter Schrijver blikte namens het hoofdbestuur terug op het bewogen jaar dat achter ons ligt. Daarnaast keek hij vooruit naar de uitdagingen die er zijn voor CRV.

In een filmpje gaf financieel directeur (CFO) Egon Verheijden een toelichting op de jaarcijfers 2019-2020.

CRV draait door: een tafelgesprek over voerefficiëntie

José Buijs leidde het tafelgesprek tussen Pieter van Goor, namens CRV-productontwikkeling, en Gerard Meerkerk, veehouder in Emmer-Compascuum, met voerbakken voor de proef over het onderzoek naar voerefficiëntie bij koeien. Wat is het belang voor onze sector, wat kan de veehouder ermee en hoe worden data verzameld en omgezet in een fokwaarde? Het tafelgesprek werd afgesloten met een animatiefilmpje.

Verkiezingen

Dit jaar waren bestuurders Dolf Veldhuis uit Saasveld en Frank van Rossum uit Nieuw Heeten aftredend en herkiesbaar. In totaal werden er 305 stemmen uitgebracht (14% van de leden). Dolf Veldhuis en Frank van Rossem zijn beiden door de leden herkozen voor een volgende termijn in het districtsbestuur. Op 11 maart worden zij voorgedragen voor herbenoeming in de ledenraad.

De webinar is hier terug te kijken.

Klik hier voor de notulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. 26 februari 2021 (henk) Schreef:

  Er zijn vragen gesteld maar geen antwoorden gegeven. Is dit de nieuwe invulling van het spreekrecht bij iets wat voor een cooperatie moet doorgaan?

  Beantwoorden
  • 26 februari 2021 (José Buijs) Schreef:

   Beste mijnheer Hofmeijer,
   Ik begrijp dat u een vraag hebt gesteld waarop geen antwoord is gekomen?
   Dat is zeker niet de bedoeling. Kunt u aan mij de vraag opnieuw stellen dan zorg ik dat u antwoord krijgt.
   Onze excuses voor het ongemak.

   Met vriendelijke groet,
   José Buijs

   Beantwoorden