Rigje Garrison wint CRV-rendementsprijs Middenbeemster

14
dec
2021
0
Reacties
Lysanna Grootendorst met Rigje Garrison

Rigje Garrison van de familie De Boer uit Middelie heeft op zaterdag 11 september, tijdens de zomerkeuring Middenbeemster, de CRV-rendementsprijs gewonnen.

Tijdens elke keuring met melkgevende dieren reikt CRV de CRV-rendementsprijs uit aan de koe met de hoogste levensproductie uitgedrukt in kilogrammen vet en eiwit. Tijdens keuringen staat uiteraard het exterieur centraal, maar het gewenste exterieur is de basis voor een hoge levensproductie.

Vandaar dat CRV deze rendementsprijs uitreikt. Hiermee brengen we koeien in beeld die een goed exterieur combineren met een hoge levensproductie.

Rigje Garrisson (v. Penn-England Garrison) is zo’n koe die een goed exterieur combineert met een hoge levensproductie. ‘Rigje Garrison heeft een uitzonderlijk rustig en lief karakter. Ze beweegt zich onopvallend door het koppel, maar is wel een echte uitblinker met goeie prestaties’, vertelt Wimco de Boer.

Met haar 14 jaar heeft ze inmiddels de 120.000 kg melk gepasseerd, de predicaten Sterkoe 1 en Sterkoe 2 behaald en is ze onderweg naar de 10.000 kg vet en eiwit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.