Online veebeoordelen groot succes!

categorie Coöperatie
23
jun
2020
0
Reacties
Veel fokkerijliefhebbers namen deel aan de online veebeoordelingswedstrijd

Om het gemis aan fokdagen en veebeoordelingswedstijden in coronatijd enigszins te verzachten organiseerde CRV tweel veebeoordelingswedstrijden.
Zo plaatste Veeteelt op de website twee films met bewegende beelden van 15 roodbonte en 15 zwartbonte koeien. Deze waren afkomstig uit het archief van beeldmateriaal dat Veeteelt maakte op keuringen.

Via de websites van CRV konden keuringsliefhebbers van over de hele wereld deelnemen aan de allereerste wereldwijde veebeoordelingscompetitie. Zij moesten rubrieken van vier vaarzen en vier koeien plaatsen op basis van foto’s. Ook deze wedstrijd kende zowel een zwartbont- als een roodbontversie.

Stamboekinspecteurs als jury

Stamboekinspecteurs van de Coöperatie CRV leverden met plezier een bijdrage aan de online competities. Zo plaatste Ard Gunnink de koeien voor de wedstrijd van Veeteelt. Dit deed hij samen met melkveehouder Wouter de Bruin. Ook voor de internationale competitie fungeerden inspecteurs als juryleden. Engbert Jan Ruitenberg en Mieke vander Scheuren plaatsten de roodbonte dieren. Jan van Weerdenburg en Frank Winter namen deze klus bij zwartbont voor hun rekening.

650 Deelnemers

Beide initiatieven werden zeer gewaardeerd. Zo namen zo’n 300 fokkerijliefhebbers deel aan de keuring van Veeteelt, terwijl bij CRV bijna 350 antwoordformulieren uit veertien verschillende landen binnenkwamen.

Twee keer Klaas Wietsma

CRV stelde een mooi prijzenpakket samen voor beide wedstrijden. Inmiddels zijn de winnaars bekend. Gerrit Harmsen won bij Veeteelt de roodbontwedstrijd, Klaas Wietsma uit Ouwsterhaule werd tweede en Kees Verheul uit Reeuwijk derde. Bij zwartbont behaalde Klaas Wietsma zelfs de eerste plaats. De tweede en derde prijs waren hier voor respectievelijk Nienke Putman-Regelink uit Laag-Keppel en Debbie van der Veeken uit Teteringen.

Jeroen Dolstra wereldkampioen

De winnaars van de internationale competitie werden Jeroen Dolstra uit Oosterstreek, Toon Leenders uit Nederweert en Marc Rossaert uit Belsele voor zwartbont. Thijs Kamp uit Almelo, Jetze Thijs Kroondijk uit Vrouwenparochie en André van Weerdenburg uit Rödding (Denemarken) wonnen bij roodbont. Uit de foutloze inzendingen werd ook een wereldkampioen geloot. Deze eer ging naar Jeroen Dolstra uit Oosterstreek.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

De wedstrijden met een uitgebreide toelichting op de plaatsing zijn terug te vinden op sites van Veeteelt en CRV.

 

 

.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *