Mrij-tientonner nu ook Sterkoe 3

22
jun
2020
0
Reacties
De drie dochters Wilke, Teske en Ciske Vink. Achter Sterkoe 3 en tientonner Uilke 54 staat De Vinkenhof Danielle 67 (v. Pacht), de tiende honderdtonner van het bedrijf De Vinkenhof

De zelf gefokte Uilkje 54 (v. Vinkenhof Salvo) van André en Jeanette Vink uit Groot-Ammers heeft naast het predicaat tientonner onlangs ook het predicaat Sterkoe 3 in de wacht gesleept.

Gevraagd naar de opvallende kenmerken van Uilkje 54 antwoordt André: ‘Ze is eigenlijk heel onopvallend’. Als we naar de koekaart kijken, dan valt op dat ze zeer vruchtbaar is. In haar eerste 8 lijsten kalfde ze gemiddeld binnen het jaar weer af. Waarschijnlijk is ze inmiddels weer drachtig. Ook opvallend is haar hoge gemiddelde lactatiewaarde van 111 en het hoge eiwitpercentage (3,80%).

Met lof

Behalve tientonner is ze onlangs ook Sterkoe 3 geworden. Met 90 punten voor uier, 90 punten voor benen en 88 punten av behaalde ze dit predicaat met lof. Ondanks haar leeftijd van 15½ jaar loopt ze nog in het koppel. Sinds een jaar wordt er door de robot gemolken. Ook dat is geen probleem voor Uilkje 54.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *