Mogelijk toch een jongveekeuring KOC Rouveen/Staphorst

12
jun
2020
0
Reacties
Deelneemster bij de babykalveren van vorig jaar: Linde Klomp

Ondanks de onzekerheid vanwege corona, is het bestuur van jongveekeuring KOC Rouveen/Staphorst toch gestart met de voorbereidingen van een jongveekeuring. Er is gekeken hoe de keuring eruit kan komen te zien, mocht deze doorgang vinden. De jaarlijkse jongveekeuring van KOC Rouveen/Staphorst is gepland op zaterdag 19 september 2020.

De afgelopen jaren namen zo’n 75 dieren deel aan de jongveekeuring. Dit kon prima dankzij de tenten achter de schuur. Echter, anderhalve meter kan in deze vorm niet gegarandeerd worden. De organisatie heeft bekeken en overwogen en men heeft gekozen voor een andere vorm. Besloten is om op zaterdag 19 september een jongveekeuring te organiseren voor de babykalfjes en kalveren. Op voorwaarde dat op dat moment een evenement georganiseerd mag worden met minimaal 300 personen.

Anderhalve meter

Er zullen dit jaar dus geen pinken en oudere koeien in de ring verschijnen. Ook kunnen er maximaal 40 kalveren en 10 babykalfjes deelnemen, om zo de anderhalve  meter in de schuur te kunnen garanderen. Op deze manier hoopt het bestuur van KOC Rouveen/Staphorst e.o., indien de coronamaatregelen het toelaten, er een mooie gezellige keuring van te maken waarin het plezier van de deelnemers vooropstaat.

Opgave

De regels voor deelname aan de jongveekeuring zijn als volgt:

Kalverkeuring:

  • de deelnemer mag niet ouder zijn dan 30 jaar.
  • het kalf moet geboren zijn tussen 1 augustus 2019 en 30 april 2020.

In de babygroep:

  • kinderen tot en met 6 jaar mogen meelopen.
  • met een kalfje dat geboren is tussen 1 juli 2020 en 31 juli 2020 (als het kalfje afkomstig is van een bedrijf dat gecertificeerd ibr- en bvd-vrij is, mag het ook van begin augustus zijn).

De manier van opgave blijft hetzelfde. Je kunt je aanmelden via de website voor 22 juni a.s.

Let op: uiterlijk 7 augustus wordt de knoop definitief doorgehakt of de jongveekeuring op zaterdag19 september doorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *