Lintje voor Jan van Weerdenburg

categorie Algemeen, Coöperatie
24
apr
2020
1
Reacties
een zichtbaar geëmotioneerde Jan van Weerdenburg wordt verrast door de burgemeester van Edam-Volendam met een lintje

Bedrijfsinspecteur Jan van Weerdenburg mocht vrijdag 24 april een lintje in ontvangst nemen van mevrouw Lieke Sievers, burgemeester van de gemeente Edam-Volendam, vanwege zijn benoeming tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Voor Jan is deze onderscheiding echt een verrassing. ‘Het overvalt je,’ antwoordt hij desgevraagd. ‘Ik zat aan de telefoon en de deurbel ging. Dan doe je de deur open en dan staat er een cameraman en de burgemeester. Kijk je even verder dan zie je je dochter in de tuin staan. Mijn andere dochter was er ook al, met een smoesje dat ze naar de tandarts moest.’ Jan en zijn vrouw Corry hebben twee dochters (Sanne en Debby), een zoon (Joost) en twee kleinzonen (Sven en Ruben) waarmee ze deze gedenkwaardige gebeurtenis in kleine kring zullen vieren.

Actief en integer persoon

De eer viel hem ten deel ondermeer vanwege zijn grote inzet voor de leefbaarheid in zijn woonplaats Beets. Daarnaast is Jan actief in de lokale politiek en heeft hij zich nadrukkelijk ingezet voor de veeverbetering in Noord-Holland, met name in de Beemster.
Jan is mede oprichter van de Dorpsraad Beets en bestuurslid van de Stichting Beetser Fonds, de plaatselijke VVD, de Veeteelt studieclub. Zijn medebestuurders kennen hem als een harde werker en een natuurlijke leider. Zijn aanpak is direct, duidelijk en helder. Moeilijke situaties gaat Jan nooit uit de weg. Hij staat bekend als een actief en integer persoon die altijd zijn afspraken nakomt, een verenigingsman in hart en nieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

 1. 25 april 2020 (Gert en Ada) Schreef:

  JAN, van harte gefeliciteerd met je welverdiende koninklijke onderscheiding,een mooie erkenning
  voor jou vele inzet, we begrijpen dat dit in deze
  moeilijke tijd erg dubbel is, want je vader zou daar
  ook trots op zijn geweest.
  Desondanks geniet van de mooie momenten op een later tijdstip met Corrie en de kinderen is de wens van
  Ada en Gert.v.d.Roest.

  Beantwoorden