Koepon Goldchip Feikje: Sterkoe 1

10
jun
2021
0
Reacties

Onlangs wist de negenjarige Koepon Goldchip Feikje haar exterieurscore te verhogen naar AV-91. In combinatie met haar productiecijfers bereikte ze hiermee het predicaat Sterkoe 1.

Ze heeft inmiddels 94.148 liter melk op de teller en ze is vijfdekalfs, maar ze straalt nog veel jeugd uit, aldus bedrijfsinspecteur Frank Winter. Samen met collega Jacco Posthumus bezocht hij Veebedrijf Koepon in Garnwerd om Feikje opnieuw in te schrijven.

Geweldige uier

Frank en Jacco waren onder de indruk. Frank: ‘Ze is gemiddeld qua maat, maar heel best in balans en voorzien van veel melktype in de vorm van fijnheid en ribwelving. In haar frame laat ze geweldige overgangen zien en ze heeft een best gevormd kruis.

Het meest onderscheidende kenmerk is haar uier. Deze is nog erg bodemvrij en muurvast aangehecht. Daarnaast heeft ze een hele beste speenspeenplaatsing en heeft de uier een geweldige kwaliteit.’ Deze constatering vertaalt zich in: 90 frame, 92 type, 93 uier, 88 benen en 91 punten voor algemeen voorkomen en daarmee heeft Feikje haar status verhoogd naar Sterkoe 1.

Ponfamilie

In lijn met de Ponfamilie weet ook Feikje de familiewaarden hoog te houden. De moederlijn staat bekend om het fraaie exterieur en de hoge melkproductie: VG-88 Wildman x EX-90 Adam x VG-86 Shark x VG-86 Dictator x VG-86 Mystic x VG-86 Ideal. De Koepon Feikjes komen van oorsprong uit de bekende Feikjes van Klaas van der Ploeg uit Schalsum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *