Kalverkeuringen starten weer op

29
apr
2021
0
Reacties

Traditioneel vinden in september verschillende kalverkeuringen plaats in Friesland en de kop van Overijssel.

Videokeuring Keallefokklub De Twaling

In navolging van vorig jaar organiseert Keallefokklub De Twaling ook dit jaar weer een videokeuring. De inschrijving is geopend voor bedrijven uit de gemeente Sûd-West Fryslân en De Fryske Marren. Nieuw dit jaar is dat er naast de kalveren ook pinken mee mogen doen. Ook is de maximale leeftijd van de voorbrenger verhoogd naar 25 jaar. Het kalf of de pink moet geboren zijn tussen 1 oktober 2019 en 1 februari 2021. Er zijn per klasse prijzen te winnen voor beste exterieur en originaliteit. En er is een Facebook-kampioen.
Opgeven kan tot 1 mei 2021 via: kfcdetwaling@hotmail.com
Klik hier voor meer info

KOC Jongleven

Op zaterdag 4 september organiseert KOC Jongleven de jongveekeuring in Kallenkote. De keuring wordt onderverdeeld in leeftijdscategorieën van de deelnemers. Zo is er de mini-keuring (4 t/m 6 jaar) met een kalf van maximaal 10 weken. Er wordt een winnaar uitgekozen op het mooiste geheel van kind en kalf.

De kalverkeuring is voor kinderen met de leeftijd vanaf 7 jaar. Het kalf moet tussen de 6 en 12 maanden oud zijn. De kalveren worden gejureerd op drie onderdelen: exterieur, toilet en voorbrengen. Dit jaar wordt er bij voldoende opgave ook een pinkenkeuring georganiseerd. De leeftijd van de pinken moet tussen de 14 en 18 maanden zijn. Er is nog geen deelnameleeftijd vastgesteld.
Aanmelden kan, net als vorig jaar, online via de website.

Kalverkeuring Garyp-Oudega

Op zaterdag 25 september zal van 9.00-15.00 de kalverkeuring van KFC foarút is ús doel Garyp/Oudega plaatsvinden in de manege van Oudega (Sannigehoeve).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *