Herre Kuiper wint NK Veebeoordelen met uitmuntende score mondelinge toelichting

categorie Coöperatie, Young CRV
2
okt
2021
0
Reacties
De winnaars v.l.n.r. Herre Kuiper, Dennis Nijhof en zittend Ben Knoef en Thomas Prent. Zij worden vergezeld door de jury Frank Winter, Peter Akkerman en Addy Moree, samen met de groep enthousiaste vrijwilligers

Herre Kuiper uit het Friese Elahuizen won zaterdag 1 oktober het Nederlands Kampioenschap Veebeoordelen in Giessenburg (ZH). Met 302 punten en een 10 voor de mondelinge toelichting was hij onbetwist de nummer 1.

Ook in 2018 scoorde Kuiper een 10 voor zijn mondelinge toelichting op het NK.

Oud-winnaars op podium

Het podium op de Heihoeve in Giessenburg werd volledig bezet door oud-winnaars van het NK veebeoordelen. Op de tweede plaats eindigde Ben Knoef uit het Overijsselse Geesteren, die in 2017 als winnaar uit de bus kwam. Knoef, die in totaal 277 punten scoorde, was in de ochtendronde nog nipt Kuiper voorgebleven.

Thomas Prent beste debutant

De winnaar van het vorige NK veebeoordelen in 2019, Dennis Nijhof uit Oene, moest dit jaar genoegen nemen met het brons met een score van 271 punten. Thomas Prent uit Nijeveen werd met een elfde plek en 222 punten uitgeroepen tot beste debutant.

In totaal deden aan het NK, dat georganiseerd werd door de afdeling stamboek van Coöperatie CRV, zo’n 40 deelnemers mee. Frank Winter, Peter Akkerman en Addy Moree traden op als juryleden.

Met dank aan de hoofdsponsoren; DeLaval, Agrifirm, De Samenwerking, De Heus Animal Nutrition en Gebr. Fuite Diervoeder, CRV bv, maar ook aan de overige sponsoren: Semex, KI Kampen, ABZ diervoeding, World Wide SIres, GGI Holland en Agriwerkers BV.


Klik hier voor filmpje Nieuwe Oogst

Klik hier voor de volledige uitslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.