Fries kampioenschap veebeoordelen

21
sep
2021
0
Reacties
v.l.n.r. staand: jury Kees Ruijter en Abe Stegenga, veehouder Pieter Talsma v.l.n.r. zittend: Rein Vernooij, Fedde Boonstra, Herre Kuiper en Jilles-Jan Kooistra

Op vrijdag 17 september werd het Fries kampioenschap veebeoordelen gehouden. Jury deze avond waren Kees Ruijter en Abe Stegenga. Er waren zeventien deelnemers, waarvan er zeven voor het eerst meededen. De eerste acht deelnemers mogen zich plaatsen voor het Nederlands kampioenschap veebeoordelen op 2 oktober in Giessenburg.

De avond werd georganiseerd bij de familie Talsma in Wergea en begon met het beoordelen van de bovenbalk van vijf tweedekalfskoeien. Na deze eerste ronde zat de top-5 erg dicht bij elkaar. Vervolgens moesten de deelnemers vier vijfdekalfskoeien en één vierdekalfskoe plaatsen op algemeen voorkomen. Deze volgorde werd door alle deelnemers mondeling toegelicht.

Hoogste cijfer

Het hoogste cijfer voor mondeling was met een 9,5 voor Herre Kuiper. Hierdoor werd hij wederom Fries kampioen met 192 punten! Op de tweede plek eindigde Jilles-Jan Kooistra met 180 punten.

De strijd om de derde plek was erg spannend. Fedde Boonstra en Rein Vernooij eindigden beiden op 178 punten. Het iets betere mondeling van Fedde Boonstra gaf de doorslag en daarmee eindigde Fedde als derde. Rein deed voor het eerst mee en wist met zijn vierde plek de titel ‘Beste nieuwkomer’ in de wacht te slepen. Anniken Jansen plaatste zich als tweede debutant ook voor het NK door knap op de achtste plek te eindigen.

Afgevaardigden voor het Nederlands kampioenschap:

  1. Herre Kuiper
  2. Jilles-Jan Kooistra
  3. Fedde Boonstra
  4. Rein Vernooij
  5. Frans van der Molen
  6. Jorrit Riemersma
  7. Arjen Zijlstra
  8. Anniken Jansen

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *