Fries Kampioenschap Veebeoordelen en Champions League

11
jul
2022
1
Reacties
V.l.n.r. Staand: jury Engbert-Jan Ruitenberg en Dennis Nijhof. Veehouder Lute Hoekstra. De winnaars: v.l.n.r. Knielend: Johan Duindam, Klaas Wietsma, Herre Kuiper en beste nieuwkomer Jorn Langeler

Na enkele proeflessen en de nodige voorbereiding was het zaterdag 25 juni de dag van zowel het Fries kampioenschap veebeoordelen als de Champions League veebeoordelen. Deze kampioenschappen werden gehouden op het prachtige bedrijf van Lute Hoekstra in Aldeboarn. Jury deze dag waren Engbert Jan Ruitenberg en Dennis Nijhof.

In de ochtendronde moesten de deelnemers, in de stralende zon, vijf vaarzen plaatsen. Eén vaars liet na één rondje zien over uitstekend beenwerk te beschikken door over de draad te springen naar de andere koeien. Gelukkig was ze snel weer terug in de ring en verliep de ochtendronde super. Na afloop van de schriftelijke ronde moest één persoon per team al een mondelinge toelichting geven voor de Champions League. Klaas Wietsma kreeg hier met een 9 het hoogste cijfer.

Indrukwekkend

In de middagronde kwamen vijf oudere koeien de ring, variërend van vier tot zes keer kalven. Een indrukwekkend vijftal. Hoewel er in onderdelen nog wel wat verschillen waren, plaatsten veel deelnemers koe C op kop. Alle deelnemers onder de 30 jaar mochten deze groep ook mondeling toelichten. Met een perfect verhaal waarvoor hij een 10 ontving, deed Herre Kuiper hier goede zaken voor het prolongeren van zijn titel. Ondanks een kleine regenbui was ook deze ronde heel mooi geslaagd!

Champions League  (>30 jaar)

Nadat alle punten bij elkaar opgeteld waren kon men beginnen met de prijsuitreiking. Dit jaar was er een nieuwe prijs voor de beste deelnemer ‘ouder dan 30 jaar’. Deze werd met nipt verschil gewonnen door Abe Stegenga. Bij de Champions league waren de verschillen iets groter. Op de derde plek eindigden de ‘Blauwe Belgen’ met 368 punten. Dit team bestond uit Jillesjan Kooistra, Frans vd Molen, Jentsje Bootsma en Rein Vernooij. Op de tweede plek eindigde team ‘Wieke & de Pinkeboltsjes’ met 429 punten. Dit team bestond uit Wieke Marije Bakker, Fedde Boonstra, Johan Duindam en Jetze Thijs Kroondijk. Ruim aan kop en kampioen van de dag was ‘VBT de Wâlde’ met 513 punten. Dit team bestond uit Abe Stegenga, Herre Kuiper, Henk Binnendijk en Wytze-Meye Wink.

 

Fries Kampioenschap (<30 jaar)

Als laatste blijft nog de uitslag over van het Fries kampioenschap. De eerste prijs was voor de beste nieuwkomer, deze werd gewonnen door Jorn Langeler uit Oldelamer die op een negende plek eindigde. De derde prijs werd gewonnen door Johan Duindam met 182 punten. Klaas Wietsma werd tweede met 196 punten. Ruim aan kop en wederom Fries kampioen veebeoordelen werd Herre Kuiper met 244 punten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. 18 juli 2022 (catr. v/d ploeg) Schreef:

    herre gefeliciteerd dit is weer supper

    Beantwoorden