Fokveedagen Apeldoorn en Oldebroek gaan voor videokeuring

26
jun
2020
0
Reacties
De organisaties van de Veluwse fokveedagen in Apeldoorn en Oldebroek organiseren dit jaar geen fokveedag en kalverkeuring op hun terreinen vanwege coronamaatregelen

De organisaties van de Veluwse fokveedagen in Apeldoorn en Oldebroek hebben besloten om dit jaar geen fokveedag en kalverkeuring te houden op hun terreinen gezien de coronamaatregelen.

Om de inzenders dit jaar toch in de gelegenheid te stellen hun beste dieren te showen kiezen beide organisaties voor een videokeuring.

Opnamen voor Oldebroek

Voor Oldebroek worden opnamen gemaakt in de week van 17 augustus. Er gaan twee teams, bestaande uit een jurylid en videoman, op pad. De roodbonte en zwartbonte koeien worden apart beoordeeld van het jongvee.

Opgave voor en informatie over fokveedag-oldebroek@hotmail.com: Graag vóór 21 juli.

Apeldoorn op de geplande dag

Voor Apeldoorn gaan drie teams op pad op zaterdag 29 augustus, de dag van de geplande fokveedag. Roodbonte en zwartbonte koeien worden apart gekeurd, net als de kalveren en pinken.

De deelname is laagdrempelig, wel wordt gevraagd om de koeien schoon en buiten te laten zien. Opgave graag vóór 16 juli via fokdagapeldoorn@hotmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *