Everlasting Love is een unicum

16
dec
2021
0
Reacties
Sterkoe Everlasting Love (v. Delta Scottish) heeft een rustig karakter

‘Een koe als Everlasting Love is echt een dier om fier op te zijn’, vertelt Willy Moutton uit Torhout over zijn koe, die onlangs het predicaat Sterkoe 2 kreeg toegekend.

Everlasting Love werd op 12-jarige leeftijd ingeschreven met 89 punten voor algemeen voorkomen, waaronder 91 voor uier en 88 voor beenwerk. Net voor de keuring passeerde de sterkoe de grens van een levensproductie van 100.000 kg melk. En met gemiddeld 5,07% vet en 3,88% eiwit produceerde ze daarmee ook al bijna 9.000 kg vet en eiwit.

Rustig karakter

‘Everlasting Love is een heel gemakkelijke koe om mee te werken’, zegt Moutton over de dochter van de stier Delta Scottish. ‘Ze heeft een rustig karakter, een klauwbekapbox heeft ze nooit gezien en ook anderszins heeft ze altijd probleemloos veel melk met hoge gehalten geproduceerd. Ja, een koe als Everlasting Love is een unicum’, vindt de veehouder, die samen met zijn vrouw Griet en zoon Bert een gemend bedrijf heeft met Belgisch witblauwe zoogkoeien en een 50-tal roodbonte melkkoeien.

Eeuwige liefde

Overigens is de bijzondere naam Everlasting Love niet toevallig gekozen. ‘Ze was bij ons als kalf al graag gezien. Daarom vonden we deze naam heel goed bij haar passen’, legt Moutton uit. Hij liet zijn ‘eeuwige liefde’ meerdere keren zien op prijskampen. Zo won ze in 2015 haar rubriek op Agriflanders, waar ze ook het reservekampioenschap bij de senioren opeiste.

Bijna zeven jaar later staat de 12-jarige sterkoe er nog prima voor. Haar eigenaren blijven dan ook zeker proberen om haar terug drachtig te krijgen. ‘Ik zou niet weten waarom ze niet nog een paar lactaties mee zou kunnen’, verklaart Moutton. ‘Ze dartelt nog als een jonge koe door de stal.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.