Drie Kiantoppers in Wijhe

10
dec
2019
0
Reacties
V.l.n.r.: Kiantoppers Rozanna 681, Hilda 255 en Marie 226 van de familie Overkempe in Wijhe

De familie Overkempe in Wijhe huldigde onlangs drie bijzondere koeien, alle drie dochters van Kian. De eerste Kian haalde een reservetitel op de wintershow in Zwolle en liep vijfde in de rubriek op de NRM, de tweede Kian produceerde 10.000 kilo vet en eiwit en de derde Kian mag zich honderdtonner noemen. 

Een mooie huldiging voor drie bijzondere koeien. Kiandochter De Kattenbelt Rozanna 681, van de familie Overkempe behaalde de reservetitel bij de wintershow in Zwolle en liep 5e in de rubriek op de NRM. Mede door haar geweldige type behaalde zij de excellente status van 90 punten.

Sterkoe 2

De Kattenbelt Marie 226 had maar iets meer dan 112.000 kg melk nodig om de 10.000 kilo vet en eiwit vol te maken. Een kleinere koe, maar functioneel in de stal en voor de portemonnee. Een prima prestatie en met behoud van haar uiterlijk werd ze door Erik Nijenhuis beloond met het predicaat sterkoe 2.

Honderdtonner

Dat koeien op hun eigen manier produceren, laat de derde Kian Hilda 255 zien. In nagenoeg hetzelfde aantal melkdagen, vier dagen ouder dan de tientonner en met 900 kilo vet en eiwit minder op de teller, behaalde de grens van 100.000 kg melk.Terechte waardering voor deze koeien en hun verzorgers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *