CRV-rendementsprijs GRS Bedum en FDV Pesse

23
mrt
2020
0
Reacties
Jan Thomas Vos ontvangt de CRV-rendementsprijs uit handen van CRV-veestapeladviseur Fokko Smit in Bedum

Afgelopen maanden zijn in Bedum en Pesse wintershows gehouden. Vast onderdeel op de winterhows is de uitreiking van de CRV-rendementsprijs voor de koe met de meest kilogrammen vet en eiwit.

Glinzer Gina 99 van Jan Thomas en Betty Vos uit Godlinze (Gr.) won zaterdag 22 februari op de drukbezochte Groninger Rundvee Show in Bedum de CRV-rendementsprijs. Vorig jaar sleepte de familie Vos deze belangrijke prijs ook al in de wacht met een Stadeldochter. Dit jaar was het de beurt aan de gitzwarte dochter Gina 99 (mv. De Bieuw Kindness). De elfjarige heeft in 8 lijsten al 94.995 kg melk geproduceerd met in totaal 7.123 kg vet en eiwit.

Winteravondshow FDV Pesse

Op vrijdagavond 6 maart won de Shottledochter Jimm. Holstein Hellen 589 van John de Vries uit Boijl de CRV-rendementsprijs op de winteravondshow FDV in Pesse. Deze koe dong op landelijk niveau al meerdere keren mee naar de hoofdprijzen. Zo ook nog afgelopen december op de HHH-show in Zwolle. Maar de CRV-rendementsprijs wist ze nog niet eerder te bemachtigen. Naast het algemeen kampioenschap won ze in Pesse dan toch ook deze prijs. Deze elfjarige Hellen 589 heeft in bijna 2.500 dagen 107.849 kg melk geproduceerd met in totaal 8.180 kg vet en eiwit.

 

Algemeen kampioen FDV Pesse en winnaar CRV-rendementsprijs Jimm. Holstein Hellen 589 van John de Vries uit Boyl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *