José 23 wint Boerenmelkkoe verkiezing Groenlo

11
jul
2022
0
Reacties
José 23 (v. Hidden Future) is ruim 16 en kende in haar leven slechts twee keer een celgetalverhoging. Haar uier is nog steeds prima en ze heeft de predicaten honderdtonner, tientonner en Sterkoe 3

In José 23 kende de eerste boerenmelkkoe verkiezing rondom Groenlo een waardige winnares. De Hidden Future dochter van de fam Klein Gebbinck in Vragender won de Prestatieklasse en werd als beste koe door de jury Ard Gunnink en Laura Winter bestempeld.

José 23 is een krasse oude tante van ruim 16 jaar en bleek nog steeds een kwaliteitskoe met in haar leven slechts twee keer een celgetalverhoging. Haar uier is nog steeds prima en een kippenvel moment met predicaten als honderdtonner, 10.000 kilo vet en eiwit en sterkoe 3.

Groot enthousiasme

Een verkiezing met 39 koeien verdeeld in drie klassen van 27 eigenaren werd volgens de jury gekenmerkt door groot enthousiasme bij de deelnemers met opvallende en kwalitatief sterke koeien. Als reservekampioene werd Joke 54, een Atlanticdochter van melkveebedrijf Jageweg uit Winterswijk Huppel gekozen. Een krachtige koe met geweldig benen, met een prima productie (boven het stalgemiddelde) en nog een royale uierbodemvrijheid.

In de rubriek 3e en 4e kalfskoeien moest Nadine (v. Aurora Jeroen), de vruchtbare, makkelijk melkgevend met kwaliteitsmelk en krachtige koe van de Fam. Stemerdink uit Winterswijk Meddo, het afleggen tegen de koe van de familie te Biesebeek in Eibergen. Deze Buisweerd Mobile telg was prima gebouwd met een prima productie zonder celgetalverhogingen en goede vruchtbaarheid.

Dure liters

In rubriek met de oudere koeien zegevierde Maartje 18 (G-Force) van melkveebedrijf Jageweg. Met een goede productie, een net celgetal uit een kwaliteitsuier, nog steeds goed vruchtbaar na jong gekalfd te hebben, bleef ze de rode koe van de fam Kolkman-Blankenborg uit Zieuwent voor. Deze Etaregge Brooklyn oogde met haar sterke exterieur dat ze nog lang mee zal kunnen. Haar sterke eiwit percentage zal voor dure liters zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *