Herre Kuiper prolongeert titel op NK veebeoordelen

5
okt
2022
0
Reacties
De winnaars van het NK veebeoordelen 2022. Staand v.l,n.r Martin de Man (aanmoedigingsprijs), Jan Bart Veneman (3e) en juryleden Leo Teunis en David Schakel. Zittend v.l.n.r. Freek van Eck (2e) en winnaar Herre Kuiper

Herre Kuiper uit het Friese Elahuizen is voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen veebeoordelen geworden. Kuiper schreef ook in 2018 al het NK veebeoordelen op zijn naam.

De winnaar ging na de ochtendronde, waarin twee rubrieken op volgorde moesten worden gezet – al aan kop en breidde deze voorsprong in de middagronde verder uit.

Maximale score voor toelichting

Zo kreeg Kuiper – net als vorig jaar en in 2018 – de maximale score van 100 punten voor de mondelinge toelichting van zijn plaatsing. Op de tweede plaats eindigde Freek van Eck uit Schalkwijk, net voor Jan Bart Veneman uit Wierden. De vierde plaats en de aanmoedigingsprijs waren voor Martin de Man uit Herwijnen. Hij won eerder dit jaar het kampioenschap veebeoordelen voor studenten. De winnaars ontvingen hun prijzen uit handen van NAJK-voorzitter Roy Meijer.

Lovende woorden voor niveau

Het NK veebeoordelen vond afgelopen zaterdag plaats op het bedrijf van de familie Nijman in Stegeren en werd georganiseerd door Coöperatie CRV. Aan de competitie deden 51 deelnemers uit alle Nederlandse provincies mee. De juryleden Leo Teunis en David Schakel – achtereenvolgens bedrijfsinspecteur bij Coöperatie CRV en melkveehouder in Brandwijk – loofden na afloop het niveau van de deelnemers.

Klik hier voor de volledige uitslag.

FILMPJE

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *