Vijfsterrenhotel voor stieren

categorie Algemeen
2
jun
2020
0
Reacties
De stierenstal in Harfsen is volledig gerenoveerd

De verbouwing van de stierlocatie Harfsen is afgerond en voldoet nu aan de hoge kwaliteitseisen van CRV.

Een innovatieve aanpassing is de speciale UV-verlichting die is aangebracht om ervoor te zorgen dat de spermakwaliteit verbetert. Ook zijn alle stieren nu gehuisvest in ruime hokken met stro om hun welzijn en gezondheid te stimuleren. In totaal beschikt locatie Harfsen nu over 100 stierplaatsen.

Veiligheid voorop

Bij de hokinrichting is erop gelet dat kan worden voldaan aan alle veiligheidseisen bij het werken met stieren. Daarbij worden alle werkprocessen zoveel mogelijk gemechaniseerd uitgevoerd, wat de efficiëntie en het werkplezier van de stalmedewerkers ten goede komt.

Ziekte-insleep voorkomen

De stallen in Harfsen en Giekerk werden eerder al voorzien van overdruk met filters om knutten te weren om zo ziekte-insleep tot een minimum te beperken. Knutten zijn kleine vliegjes die het schmallenbergvirus en blauwtong kunnen overbrengen en dus voor exportbelemmeringen van sperma kunnen zorgen.

Vijfsterrenhotel

Begin mei 2020 is de renovatie volledig afgerond en hiermee hebben zijn 18 extra productieplekken voor jonge stieren gerealiseerd in Harfsen. Nu deze verbouwing is afgerond, beschikken we in Nederland over twee stierlocaties (Giekerk en Harfsen) die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen, waarmee CRV zich onderscheidt in de branche. ‘Er is een vijfsterrenhotel voor CRV-stieren gerealiseerd en de stalmedewerkers hebben nu een meer dan prettige werkomgeving,’ aldus Leo Schooltink, teamleider van onder andere de stierlocatie Harfsen.

Klik hier voor een videotour door stal Harfsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *